Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Prosím nevíte někdo jakou šířku stélky mají celoroční botky jonap ve vel.26?
Ahoj,
rada bych se zeptala na zkusenosti s celorocnimi botkami Jonap…? Konkretne na ohebnost podrazky - mam zkusenosti s KTR a ESSI a ty mi teda prijdou pekelne tvrde. Na Superfity ma dcera zase sirsi nozku, deformovaly ji malicek. Diky za odpovedi.
@Lusita Poměrně ohebné, lehké a širší jsou Primigi (máme teď na zimu a jsem s nimi hrozně spokojená, stélka tak akorát na synovu nohu a po víc jak třech měsících denního nošení a jízdy na odrážedle vypadají pořád jako nové) a některé modely Richter. Nebo zkus zvážit barefoot boty (na ty je tu jedna diskuze, kde ti určitě poradí).
@Lusita syn nosí Jonapy od doby co se učil chodit. Tvrdé mi přijdou tak akorát. Já je původně kupovala protože syn má vysoký nárt a jen tak do něčeho se mu noha nevlezla. S Jonapy jsme spokojení a i cena je fajn.
Jonapy kupujeme také. Podrážka je tvrdší, než u superfitů, ale stélka je širší. Dcera má podsouvající se prst, takže potřebujeme také široké boty. Hlavně ta cena je příjemná. Akorát jsou teda horší na údržbu, po měsíci některé kousky vypadají jak po 2 dětech. Ale my je stejně za 3 měsíce švihneme do koše.
@monrom píše:
@Lusita Jonapky neznám, ale nezkoušely jste náhodou Fare? Jsou také širší a docela ohebné.
docela ohebné? Které? Nejohebnější jsou asi takové tenké kožené s hvězdou na boku. Jinak prkna.
@Lusita My máme Jonap zimní a super, jsou krásně ohebné, na suchý zip. Syn má hodně široku nohu a do jiných se moc nevešel, takže za mě Jonap ano
Fare a Superfit jsou úzké. Celoroční jsme měli ještě DD Step a ty jsou taky ohebné a širší..
O Primigi hodne premyslim, jsou prave o neco sirsi nez standartni botky a i lehounke a ohebne, ale ta cena me nuti premyslet i nad jinou variantou… dcera jeste neni skolkova, takze je bude valchovat primarne na zahrade, na hristi, na louce…
Fare jsou dle meho stejna kategorie jako Essi a spol.
moc si prave nedokazu predstavit „tvrde tak akorat“… superfity maji podrazku suprove mekkou, pokud by byly tvrdsi jen o drobet, tak by to ani nevadilo, ale pokud by byly srovnatelne s Essi, Ktr ci Fare, tak to uz je moc
prijde mi, ze ty decka v tom pak maji problem behat.
DD step jsem taky na netu studovala, ale maji jen boty na suchy zip, coz je problem, dcera ma hooodne uzky kotnik.
Barefoot boty jsem taky zvazovala, klidne bych do nich i sla, ale prijde mi, ze jsou to boty spis na sirsi nohu… nenasla jsem zadne poradne zavazovaci - dcera totiz nema sirokou nohu, ona ma jen vepredu prsty do placacky, jinak ji ma naopak stihlou s velmi uzkym kotnikem…
@Lusita píše:
O Primigi hodne premyslim, jsou prave o neco sirsi nez standartni botky a i lehounke a ohebne, ale ta cena me nuti premyslet i nad jinou variantou… dcera jeste neni skolkova, takze je bude valchovat primarne na zahrade, na hristi, na louce…
Fare jsou dle meho stejna kategorie jako Essi a spol.
moc si prave nedokazu predstavit „tvrde tak akorat“… superfity maji podrazku suprove mekkou, pokud by byly tvrdsi jen o drobet, tak by to ani nevadilo, ale pokud by byly srovnatelne s Essi, Ktr ci Fare, tak to uz je mocprijde mi, ze ty decka v tom pak maji problem behat.
DD step jsem taky na netu studovala, ale maji jen boty na suchy zip, coz je problem, dcera ma hooodne uzky kotnik.
Barefoot boty jsem taky zvazovala, klidne bych do nich i sla, ale prijde mi, ze jsou to boty spis na sirsi nohu… nenasla jsem zadne poradne zavazovaci - dcera totiz nema sirokou nohu, ona ma jen vepredu prsty do placacky, jinak ji ma naopak stihlou s velmi uzkym kotnikem…
dcera má taky hodně úzký kotník, nízký nárt a DD step jsme kápli na jedny, co ji při maximálním utažení celkem sedí a jsou úžasně měkké. Chce to zkoušet a ohýbat.
@hofka to je prave problem, nemam kde zkouset, do Brna se dostanu, hadam, az na podzim. Budu to vse muset objednavat pres net… muzu se zeptat, ktery typ DD step sedne tvoji dceri?
@Lusita omlouvám se za výraz „tak akorát“ ale v tu chvíli mě nenapadlo lepší pojmenování. Bohužel nemám srovnání se znamčkami co jsi vyjmenovala, syn jak má vysoký nárt tak se do spousty bot prostě nevleze. Jonapy mi tvrdé nepřijdou, ale nejlepší bude boty vyzkoušet…
@Lusita píše:
@hofka to je prave problem, nemam kde zkouset, do Brna se dostanu, hadam, az na podzim. Budu to vse muset objednavat pres net… muzu se zeptat, ktery typ DD step sedne tvoji dceri?
já taky objednávám, je to sice risk, ale když si člověm dopředu zjistí co nejvíc údajů o botě, netrefí se zas tolik vedle:-) My tedy máme už velikost 30+ a to už je zase jinde než ty menší botky. DD step má i syn, ale ten má nožku trošku normálnější než holka, které bych mohla kosti počítat:-)