Sirotčí důchod (neteř)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4982
11.9.14 13:37

@Denisa56 Nezjišťuje, to jsem si zjišťovala já protože vím jak to v té rodině funguje :-(, já jsem jí několikrát sama sehnala brigádu, holka chtěla chodit aby měla svoje peníze, ale máma jí to nedovolila z různých důvodů! Kdybych byla ve stejné situaci, řešila bych to asi jako ty. Na telefon jsem jí posílala kredit, na cestu k nám jsem jí dávala peníze, protože když už svolila, že může přijet tak jí na to nedala, holka si na nic nestěžuje, to jen trpělivě nese a čekám, že se to v ní stejně jednoho dne zlomí a odejde. Ale nechce ve zlém, má tam ještě mladšiho sourozence. Holky to není, že bych nevěděla jak těžké to je, ale když jí nic nedopřeje tak mě to točí! Sirotčí pobírá od jejích 4 let a byl už tenkrát tak vysoký, že ani moji rodiče nemuseli nikdy platit alimenty za bráchu! A že se o to pokusila. Ale tak jednou dostuduje a mámě ty peníze budou chybět a holku vyhodí z baráku tak nebo tak, takže asi tak.
P. S.: ani jednou ji s sebou nevzali na dovolenou k moři, vždy počkali až ji budu mít já, nebo naši, nebo bude na táboře…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
11.9.14 13:47

@Riky69 No vysoký? Jak vysoký? Manžel mi zemřel, když synovi bylo 5 let. Manžel měl odpracováno mnoho let, byl už před důchodem a plat měl poměrně vysoký. Od toho se odvíjí pak výše důchodu. No a nijak závratná částka to tedy není :think: A nezlob se na mě, ale nežiješ s nima, tak nemůžeš vědět, jak to tam fakt funguje. :nevim: A jen tak na okraj, ten tábor také určitě něco stál, ne? Ze oni byli u moře je věc druhá, ale dělá to tak spousta lidí. Děti pošlou na tábor a sami jedou k moři :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4982
11.9.14 14:06

@krtek7489 Ty si urýpaná až to bolí, naposled ti odpovím, ale opravdu nemám zájem se tu dohadovat. Vím kolik má, ale ventilovat to nebudu, je to její svědomí a její věc. Tábor jí vždy platila babička!!! A opravdu by mě nenapadlo jedno dítě nechat doma ( někde na návštěvě) a druhé vzít s sebou k moři a to opakovaně několik let. Nežiju s nima a ty taky ne, nemluvíme tu o tobě ani tvém sirotčím důchodu tak to neber tak osobně, jinak si už asi budu myslet, že jsi stejná hyena jako ona :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
11.9.14 14:17

@Riky69 Myslím,že máš nějaký problém s její matkou :nevim: At holka odejde, jestli je to tam taková hrůza ;) A v jakých relacich se pohybují sirotčí důchody dobře vím, proto vím, že neteř by s tím rozhodně nevyžila a i tak jí musí matka hooodně dotovat. Nechápu, že se o ní nepostaráš ty, přítel, prarodiče a že jí necháte žít v tak strašných podmínkách. Kdo je potom horší? :think: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4982
11.9.14 14:33

@krtek7489 Brácha měl pojistku a ano mám problém s její mámou já o tom a ona (ta máma) o tom ví taky, k tomu závěru jsi chtěla dojít? :zed: Neteř tam skoro nebydlí, jak jsem psala je u přítelovi rodiny, když bude chtít může ze dne na den bydlet v mém bytě. My se o ní staráme. :zed: :zed: :zed:
Opravdu si o tobě myslím už svoje :D :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
11.9.14 14:44
@Riky69 píše:
@krtek7489 Brácha měl pojistku a ano mám problém s její mámou já o tom a ona (ta máma) o tom ví taky, k tomu závěru jsi chtěla dojít? :zed: Neteř tam skoro nebydlí, jak jsem psala je u přítelovi rodiny, když bude chtít může ze dne na den bydlet v mém bytě. My se o ní staráme. :zed: :zed: :zed:
Opravdu si o tobě myslím už svoje :D :mavam:

Nápodobně. ;) Nechápu, když bydlí v tak nelidských podmínkách, že u tebe není už dávno, že jí to tam netáhne ;) Asi to také nebude žádná hitparáda :nevim: Jsi moc zaujatá a holka si evidentně stejně dělá co chce a je raději u mámy. Ale je mi to v podstatě jedno jen jsem si chtěla ověřit mou domněnku, že nesnášíš a jsi zaujatá proti její matce. Asi máš pro to důvody, ale nenaváděj proti ní i tu holku, jen doufám, že má vlastní rozum a nenechává se tebou zblbnout. Měj se :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16209
11.9.14 14:47

Souhlasím s tím, že většina mláďat nemá tušení, jaké je to se kompletně živit a jsem určitě pro brigády a podíl na domácím rozpočtu. ALE vzít na dovolenou jen jednoho ze sourozenců a nedopřát jim ani společné zážitky je prasárna a trošku to připomíná tu o popelce. Já myslím, že slečna má ráda mladšího sourozence a proto nechce radikální řešení. Ostrá reakce matky mohla být šok z toho, že jí třeba dcera nevěří, že s penězi dobře zachází, obava z napnutého rozpočtu, ale taky vyčůranost a vydírání, těžko soudit, když neznáme. S popelkou to dobře dopadne, tak tady snad taky, držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4982
11.9.14 14:58

@krtek7489 Ano jsem zaujatá a veškeré problémy vytváří její máma. Já mám dost inteligence na to, že holku neštvu proti mámě. Táhne ji to ke mě, ale ještě není plnoletá. Nerozumím tomu proč pořád píšeš, že bydlí v nelidských podmínkách ONA TAM NEBYDLÍ jsi normální? Umíš číst?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4982
11.9.14 15:00

@zrcadlo díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
11.9.14 15:05

@Riky69 Do situace v rodině a do vztahů v příbuzenstvu nevidíme, tak asi nemá cenu spekulovat co a jak je nebo není. Patrně tam budou celkově napjaté vztahy - ty a tví rodiče versus matka neteře, neteř s otčímem a potažmo i s matkou… Řešení by možná bylo, kdyby si holka v 18 nechala tend důchod posílat na svůj účet a šla bydlet k tobě nebo k prarodičům. Možná by se tak ty vztahy celkově uklidnily a znormalizovaly. Tyhle spory o peníze nadělají většinou v rodině zbytečné konflikty, tak to takhle vyřešit. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4982
11.9.14 15:19

@Denisa56 Máš pravdu celkově napnuté vztahy jsou, ale neděláme je my - naše rodina je ve spojení s neteří a když můžeme pomůžeme, ale nezasahujeme. Ten důchod jsem jí zjišťovala já, protože jsem potkala kamarádku a ta mi tvrdila, nebo spíše byla přesvědčená o tom, že ten důchod (neteř) bere jen do 18.-let. Myslím, že její matka ani neměla v úmyslu říct neteři, že ho bere na ní dál. A tak jsem si to zjistila a tu kamarádku jsem požádala, aby na toto téma zavedla řeč, se sestrou té mámy a aby se to nějak v klidu řešilo i s neteří, protože ona opravdu od mámy víc než je nevyhnutelné nedostane.To vidí i jiní v okolí a kdyby to tak nebylo, tak by mě ta kamarádka klidně poslal někam a s její ségrou nic neřešila! Nevidím řešení úplné odstěhování, jak jsem psala má tam mladšího sourozence a má ho ráda. I přesto všechno jak se k ní chovají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
11.9.14 17:15

@Riky69 Jen mě ještě napadá, že když jsme žádali o to, aby sirotčí důchod chodil na jiný účet, tak ho tehdy přestali na ten starý účet posílat, ověřili si, že ten nový účet skutečně patří tomu, komu má, a pak to teprve poslali zpětně. Já jsem na to před lety čekala asi 4 měsíce, u mých sourozenců to bylo rychlejší, ale i tak… Tak s tím, když tak počítejte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
11.9.14 18:05
@Riky69 píše:
@Denisa56 Máš pravdu celkově napnuté vztahy jsou, ale neděláme je my - naše rodina je ve spojení s neteří a když můžeme pomůžeme, ale nezasahujeme. Ten důchod jsem jí zjišťovala já, protože jsem potkala kamarádku a ta mi tvrdila, nebo spíše byla přesvědčená o tom, že ten důchod (neteř) bere jen do 18.-let. Myslím, že její matka ani neměla v úmyslu říct neteři, že ho bere na ní dál. A tak jsem si to zjistila a tu kamarádku jsem požádala, aby na toto téma zavedla řeč, se sestrou té mámy a aby se to nějak v klidu řešilo i s neteří, protože ona opravdu od mámy víc než je nevyhnutelné nedostane.To vidí i jiní v okolí a kdyby to tak nebylo, tak by mě ta kamarádka klidně poslal někam a s její ségrou nic neřešila! Nevidím řešení úplné odstěhování, jak jsem psala má tam mladšího sourozence a má ho ráda. I přesto všechno jak se k ní chovají.

Asi jsi naštvaná, ale rozčilovat se nemusíš. Jde tu hlavně o to, aby se děvče začalo připravovat na to, že jí už bude 18 let a bude plnoletá se vším, co k tomu patří. A raději už teď, než ji matka opravdu vyhodí a ona na to nebude připravená. Mladší sourozenec jí zůstane, i když se odstěhuje. Když ji máš tak ráda, pomoz jí při hledání bydlení a aby se mohla postavit na vlastní nohy. Nebude první, ani poslední. Sirotčí důchod má jako alimenty od otce a matka je také povinna jí přispívat na její potřeby, dokud holka nedostuduje. Děvče si myslí, že ji matka odírá a matka si myslí, že jsou to její peníze. To všechno je pravda jen částečně. Ale je fajn, že má někoho (tebe) kdo je ochoten jí pomoci. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
4982
11.9.14 18:26

@Kobliha51 Krásně jsi to naspala, ale nemyslím, že by dala mámu k soudu na stanovení výživného. A ani já sama bych jí asi tohle nepřála, je po těch letech citlivá. Já si momentálně právě procházím soudy ohledně zvýšení výživného na svou dceru, tak vím, že je to stres ať chceš nebo ne. Mám ji moc ráda, proto jsem se tu chtěla jen vykecat a ono se to celé zvrtlo v diskuzi o tom, že by se měla stěhovat. Já jí nechám čas, až k tomu sama dozraje bude to její rozhodnutí a pak jí ve všem podpořím a pomohu. Všechno v životě má svůj čas. :mavam: :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4982
11.9.14 18:41

Ještě dodám, možná někoho napadne proč jsem jí nevzala k moři já, v plánu to bylo, ale její máma fakt dělá problémy a člověk nikdy u ní neví, tak jsme neriskovali koupit letenku aby nám pak řekla, že jí máma nepustila a ona by se stejně sebrala a přijela a nakonec bych měla já na krku únos dítěte do zahraničí :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna