Šití - konec inspirace

359
17.2.20 22:47

Šití-konec inspirace

Ahoj holky, jdu si pro radu. Strašně mě baví šít. Mám spoustu látek, které bych chtěla využít. Ale nevím jak. Teď na mateřské by se mi líbilo šitím přivydělávat, ale netuším co šít :think: :think: aby se to vyplatilo (Nečekám velké peníze) a nebylo toho všude plno jako třeba hnízdeček, mantinelů atd… Nepomůžete mi prosím s nápadem? Co by se Vám hodilo kdyby na trhu bylo? :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1033
17.2.20 23:06

Tak já šiju tašky, mám i tady něco nafoceného, mám to jako relax. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
17.2.20 23:18

@toma0105 moc pekne. Mas na to nejaky strih/vzor, nebo jak to delas? Ja chci taky zacit sit tasky, ale vsivani zipu mi prijde strasne komplikovane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
17.2.20 23:26

@Evickamicka

Mně na trhu chybí dětské pytlíky na spaní. Pro mimina jich je spousta, ale pro „větší“ děti už kde nic tu nic. Sehnat dobrý spací pytlík velikost 90+ je skoro zázrak. A aspoň trošku zateplený pytlík pro 2-3 leté dítko, to už je úplná utopie.

Tak snad jsem dala dobrý tip a budu se těšit, že si budu moct něco koupit ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1033
17.2.20 23:28

Střihy jsem si dělala sama, některé jsou rovné, jiné dělám se záhybama, ta taška má pak trošku jiný tvar a vypadá spíš už jako kabelka, šiju z látek, ale taky z kočárkoviny, tašky jsou poměrně velké, takže i na menší nákup a normálně se dají nosit jako kabelky. Všechny je podšívám+uvnitř kapsa na zip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
17.2.20 23:49
@Evickamicka píše:
Ahoj holky, jdu si pro radu. Strašně mě baví šít. Mám spoustu látek, které bych chtěla využít. Ale nevím jak. Teď na mateřské by se mi líbilo šitím přivydělávat, ale netuším co šít :think: :think: aby se to vyplatilo (Nečekám velké peníze) a nebylo toho všude plno jako třeba hnízdeček, mantinelů atd… Nepomůžete mi prosím s nápadem? Co by se Vám hodilo kdyby na trhu bylo? :srdce:

Abys uspěla, nestačí umět šít, ale musíš být tak trochu umělec, mít představu o designu. Najít si vlastní styl a ten dělat. Šít dneska umí „každý“, ale ne každý má nápad. A o ten jde především.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
17.2.20 23:50
@toma0105 píše:
Střihy jsem si dělala sama, některé jsou rovné, jiné dělám se záhybama, ta taška má pak trošku jiný tvar a vypadá spíš už jako kabelka, šiju z látek, ale taky z kočárkoviny, tašky jsou poměrně velké, takže i na menší nákup a normálně se dají nosit jako kabelky. Všechny je podšívám+uvnitř kapsa na zip.

aha… ja v tom prave trochu tapu. Asi zacnu s necim jednodussim a na zipy upgraduju pozdeji. Nejak se na to necitim.

Ja bych chtela sit lnene tasky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1033
17.2.20 23:57
@warita píše:
aha… ja v tom prave trochu tapu. Asi zacnu s necim jednodussim a na zipy upgraduju pozdeji. Nejak se na to necitim.Ja bych chtela sit lnene tasky.

Chce to mít nápad+odběratele, počítej taky s prvotní investicí, ono šití není jen o látkách, píšu z vlastní zkušenosti. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
18.2.20 00:13
@toma0105 píše:
Chce to mít nápad+odběratele, počítej taky s prvotní investicí, ono šití není jen o látkách, píšu z vlastní zkušenosti. :palec:

Dekuju. Ja uz siju cca rok: https://www.fler.cz/…en-your-life

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
18.2.20 07:30

Taky šiju, tak nějak vsehochut. Na prodej jen tašky, někdy je mam během týdne všechny pryč, ale teď zrovna mi jich doma několik leží už víc jak měsíc.. jinak si šiju na děti. Nejčastěji kalhoty, pyzama, teď dělám latkovy plinky. U těch jsem uvažovala, že jestli fakt budou fungovat, mohla bych je taky zkusit prodávat, ale ono jich je teď tolik, že by to stejně nemělo šanci na úspěch. Jak už tu bylo psáno, ono nestačí umět šít. Hlavní je ten nápad a originální nápad a lidi, co to budou kupovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí