Situace v práci

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16189
3.2.20 20:49
@Knihomyš píše:
Dohoda je od slova dohodnout se, takže když tam ukotvíte odstupné ve výši xxx, tak tam bude. Ale v případě psychopata bych jakýkoliv návrh dohody opravdu nechala posoudit advokátem.
Osobně, kdyby chtěl ušetřit jedno odstupné, bych mu možná laskavě akceptovala antedatovanou výpověď. Už jsem slyšela případ, že se na lidi, co odcházeli na dohodu (bez domluvené nové práce) při přijímacích pohovorech dívali skrz prsty. Ale je to na zvážení.

Tohle je nesmysl, celou řadu pozic potřebují zaměstnavatelé obsadit co nejdřív (obzvlášť v dnešní době), takže když někdo na otázku „Kdy jste volný?“ odpoví „za dva týdny“, tak všichni skákají do stropu, že nemusejí čekat výpovědní lhůtu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
3.2.20 20:53

@zrcadlo Záleží na okolnostech, sice jsem u toho přímo nebyla, ale nemám důvod pochybovat. Prostě myšlenka „to musel/a udělat něco strašnýho, když přistoupil/a na dohodu“ v hlavě potenciálního šéfa. Je fakt, že je to region s vyšší nezaměstnaností, žádná Praha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6825
3.2.20 20:54

Tam jde i o to, že když zaměstnavatel je lump a nebude chtít dávat odstupné, jelikož je to třeba malá firma, tak si vždy něco najde, aby zaměstnanec odešel sám. Vytýkací dopisy, dusno v práci, neskutečná buzerace, záleží, co jsi ochotna vydržet. Každopádně už víš, že s tebou prostě nepočítá :( A zařizovala bych se podle toho. Známou takhle bez odstupného vyhodili po 11 letech z práce. Vytýkací dopisy a bylo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16189
3.2.20 20:58
@Knihomyš píše:
@zrcadlo Záleží na okolnostech, sice jsem u toho přímo nebyla, ale nemám důvod pochybovat. Prostě myšlenka „to musel/a udělat něco strašnýho, když přistoupil/a na dohodu“ v hlavě potenciálního šéfa. Je fakt, že je to region s vyšší nezaměstnaností, žádná Praha.

Tak takhle paranoidní já jsem nikdy nebyla. Na to, jestli musel udělat něco strašnýho, mi stačil jednoduchý dotaz „Můžete mi dát kontakt na někoho, kdo by na Vás poskytl reference?“ Už jsem nepotřebovala volat, stačilo mi, jak ten člověk reagoval, jestli měl potřebu mi narychlo něco vysvětlovat nebo byl klidný a neměl s tím problém. Reakce na tento dotaz většinou odkryje mnohé ;)
Já jsem už radila mnoha známým, a vždy jsem jim radila, že „nárok“ je jedna věc, a reálný zisk je druhá věc. A snažili jsme se najít variantu, která by přinesla reálný zisk všem stranám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.2.20 04:02

Novou práci si hledám už pár měsíců, teď je to prostě jenom už opravdu aktuální.
Budu teda minimálně trvat na odstupném, na které mám nárok.
Co se týká dokázání, že jsem v práci, tak teoreticky bych u sebe měla mít klíče, protože jezdím jako první(ne skutečně nemáme každá klíč, protože on má strach, že mu to tam vykrademe a budeme tam ve volných chvílích chodit nocovat nebo co), to že jsem byla v práci lze dokázat tím, že jsem byla přihlášená ke svému PC- včetně účetního programu - na to už jsem se včera ptala manžela, pro případ těch vytýkacích dopisů, když by měl šéf chtěl vyhodit.

• Citovat
  • Upravit
6203
4.2.20 11:34
@Anonymní píše:
Novou práci si hledám už pár měsíců, teď je to prostě jenom už opravdu aktuální.
Budu teda minimálně trvat na odstupném, na které mám nárok.
Co se týká dokázání, že jsem v práci, tak teoreticky bych u sebe měla mít klíče, protože jezdím jako první(ne skutečně nemáme každá klíč, protože on má strach, že mu to tam vykrademe a budeme tam ve volných chvílích chodit nocovat nebo co), to že jsem byla v práci lze dokázat tím, že jsem byla přihlášená ke svému PC- včetně účetního programu - na to už jsem se včera ptala manžela, pro případ těch vytýkacích dopisů, když by měl šéf chtěl vyhodit.

Sice na to ze zákona nárok máš, ale když bude chtít, vyhodí tě i bez toho. Reps. sníží ti plat na základní mzdu, neuvidíš žádné osobko a další složky mzdy. Budeš nucená podepsat dohodu i bez odstupného. Nebo se tě prostě zbaví jinak. Zkusit to samozřejmě můžeš, ale tipuju, že nepořídíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
4.2.20 14:25

@kam2 Je otázka, co bude chtít zaměstnavatel riskovat - samozřejmě ty věci, co popisuješ, může předvést, ale ve chvíli, kdy začne soud, je zákon celkem na straně zaměstnance. Druhá věc je, že soudy trvají, stojí peníze a nervy.
Takže záleží, jak má zaměstnavatel zakladatelku odhadnutou.
A nakolik ona třeba vidí do jeho podnikání, aby se pak bál nějakých kontrol, pokud by byla schopná mu je tam „na revanš“ poslat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.2.20 15:09
@kam2 píše:
Sice na to ze zákona nárok máš, ale když bude chtít, vyhodí tě i bez toho. Reps. sníží ti plat na základní mzdu, neuvidíš žádné osobko a další složky mzdy. Budeš nucená podepsat dohodu i bez odstupného. Nebo se tě prostě zbaví jinak. Zkusit to samozřejmě můžeš, ale tipuju, že nepořídíš.

Nic jako osobní ohodnocení nebo odměny v naší firmě nefungují. Pokud na to půjde takhle, dohodu zkrátka nepodepíšu i za cenu toho, že půjdu marodit, což sice ještě nevím, jak se dělá, ale záhy to zjistím.

• Citovat
  • Upravit
6203
4.2.20 16:26

Máme hodně zaměstnanců. Řádově stovky. V životě to nikdo nehnal k soudu, protože prostě na to neměli peníze, čas ani trpělivost. Psala jsem jen, jak to chodí. Na neschopenku klidně jdi. Doktor tě na ní nenechá věčně. Oddaluješ si tím jen to, co budeš nucená stejně řešit. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6203
4.2.20 16:28

A na té neschopence si finančně pohoršíš. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6825
4.2.20 16:49
@Anonymní píše:
Nic jako osobní ohodnocení nebo odměny v naší firmě nefungují. Pokud na to půjde takhle, dohodu zkrátka nepodepíšu i za cenu toho, že půjdu marodit, což sice ještě nevím, jak se dělá, ale záhy to zjistím.

Já souhlasím s @kam2 Zbytečně oddaluješ problém. A hlavně si budeš dělat ještě zle.. Zkusila bych s tím odstupným, jak radily holky. A jinak jsi dostala upozornění, že si máš hledat práci. Prostě tě tam nechce. Mi připomínáš mojí známou, která pracuje v jedné firmě 3 roky. Šéf s ní nebyl spokojený, už jí prostě nechtěl. Tak jí dal skoro půl roku, aby si našla práci, že nechce, aby byla na UP. Ta práce je dobře placená a ona si myslela, že si to rozmyslí. Natáhlo se to takhle dlouho, jelikož se jí snažil vyjít pořád vstříc. Ale ve skutečnosti já bych prostě pod vedením nechtěla pracovat, který mě nechce. Teď odchází, ale docela dost hnusným způsobem. Sáhl jí několikrát na prachy, vytýkací dopisy, dusno a jako ještě může být ráda, že jí nebude dělat nikde zle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
4.2.20 20:00

..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.2.20 20:03
@kam2 píše:
Máme hodně zaměstnanců. Řádově stovky. V životě to nikdo nehnal k soudu, protože prostě na to neměli peníze, čas ani trpělivost. Psala jsem jen, jak to chodí. Na neschopenku klidně jdi. Doktor tě na ní nenechá věčně. Oddaluješ si tím jen to, co budeš nucená stejně řešit. :nevim:

Neschopenka je až to poslední, velmi krajní řešení, které se mi nelíbí. Neumím totiž předstírat nemoc :-D

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.2.20 20:06

@vejilka U nás to není o tom, že není spokojený, ale o tom, že mu pomalu ale jistě krachuje firma.
Já nemám v zásadě problém s tím, že mě chce propustit, ale ať přijde s výpovědí a dá mi odstupný. Ne že přijde a doslova řekne potřebuju aby sis našla novou práci do konce února. Nehledě na to, že už jsem byla svědkem, jak se chová k těm, kteří odchází, ať už sami nebo jsou odejiti nebo jim končí smlouva…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat