"Skákající" pračka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
"skákající" pračka
Ahoj,
máme pračku AEG, rel.dobrou, kdysi drahou
, ale už má osm let.
Poslední dobou se stává, že při odstřeďování (pouze při nízkých otáčkách) skáče po koupelně. Jakmile „přidá“ otáčky, už zase jen tiše píská.
Není to množstvím prádla…dělá to poloprázdná i plná. Přeměřila jsem ji vodováhou a je rovně, takže nevím.
Nevíte čím to je ?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
moji rodiče měli stejný problém,bylo něcio s bubnem,ale přesně nevím.možná byl volný…taky to začali řešit,až když jim pračka rozbila druhé umyvadlo
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
neuvolnil se ti buben?
to je taky jedna z příčin.
to by stačilo jen utáhnout, dokud se ti nevyviklá moc
ale jak by se to dělalo podomácku, to nevím, mi to utahoval opravář.
stát se to může kdykoli,když pereš větší kusy prádla a pračka je nevyvážená. pak se to zhoršuje a muže se poškodit.
edit: než jsem to nadatlovala, jsem druhá.
har.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jj přesně dotažení bubnu, nebo odpružení, klidně zavolej opraváře nemělo by to být nic drahého
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pomůže, když po d každou nožku pračky dáš špalík gumy asi centimetr vysoký - pračka bude dál vibrovat, ale aspoň skončí s cestováním.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Občas stačí správně seřídít nožky - někdy se povolují. Všechny 4 musí pevně sedět na podlaze…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Může to být víc věcí…
ta nejjednodušší je, jak už tu někdo psal, že to dělají velké kusy prádla. Například, když se ždímá povlečení, nebo velké ručníky, v pračce se z toho může udělat „velká koule“ a když pračka začne ždímat, tak se buben vychýlí a začne narážet do vany. Takže tam by stačilo pračku vypnout, rozložit trochu to prádlo a ona už si to pak doždímá.
No a jinak to můžou být i „vychozené“ tlumiče…to by vyměnil servis. To je ta lepší závada - oprava není tak drahá. Anebo to můžou být, zjednnodušeně řečeno „ložiska“ mezi vanou a bubnem…a to taky vyměňuje servis, ale bývá to trochu dražší oprava. Liší se to u praček s vrchním, nebo předním plněním. Ale kdyby to byly ty ložiska, tak by byla i hlučnější, takže spíš jedna z těh prvních dvou variant ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Už u nás byl opravář…nakonec to byly ty tlumiče, jak psala janisi
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit