Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@želvice píše:
Hm, hm, hm… těch mám hrozně moc domácích - mražené, v kompotu, i sušenéSpíš uvažuju, že na zobání udělám ovesné sušenky a hodím je do nich. Ještě budu dělat pečivo z listového těsta a k tomu dva dipy a sýrovo-uzeninovou mísu… A pak už mě teda nenapadá nic.
no nemyslím si že s ovesnymi sušenkami uspějes. Myslím zlé. Vím jak to myslíš. Ale z mých zkušenosti berou pánové vše co je zdravé za nedobré.
@želvice píše:
To jsem dělala minule, takže se mi do toho nechce, ale to bylo první, co mě napadlo
Tak Caramel foam?
Kuchařku, ze které recept pochází - The Family Meal od Ferrana Adriá mám doma a je to můj naprosto geniální zdroj inspirace pro přesně takovéhle večeře / obědy. Mají tam vždycky tříchodové menu, včetně time managementu a rozpisů surovin pro 2 - 75 osob ![]()
Příspěvek upraven 29.05.14 v 11:29
@tumpach píše:
Udělala bych vanilkovou zmrzlinu a k tomu ovocný přeliv
Muž mi ještě navrhoval smaženou zmrzlinu… jenže já se s tím nebudu chtít dělat, a on nebude mít kvůli hostům čas… spíš to fakt vidím na to créme brulée.
@tumpach píše:
no nemyslím si že s ovesnymi sušenkami uspějes. Myslím zlé. Vím jak to myslíš. Ale z mých zkušenosti berou pánové vše co je zdravé za nedobré.
Nene, to mám vyzkoušené… dělám jim do práce často ovesné nebo skořicové sušenky. Tohle jsou fakt takoví chlapi, že si na sobě dost zakládají… prostě si nepředstavuj nějaké chlápky, co chtějí řízek nebo knedlo vepřo…
Hlavně to bude spíš jen na zobání, a přijdou i s manželkama ![]()
Příspěvek upraven 29.05.14 v 11:35
@krakatice píše:
Tak Caramel foam?
Kuchařku, ze které recept pochází - The Family Meal od Ferrana Adriá mám doma a je to můj naprosto geniální zdroj inspirace pro přesně takovéhle večeře / obědy. Mají tam vždycky tříchodové menu, včetně time managementu a rozpisů surovin pro 2 - 75 osobPříspěvek upraven 29.05.14 v 11:29
Tyyyyy jooooo, to je přesně to, co hledám! Moc děkuju
![]()
A dokonce i díky za tip na kuchařku, mrknu na ni. Fakt super, moc děkuju ![]()
@želvice píše:
Muž mi ještě navrhoval smaženou zmrzlinu… jenže já se s tím nebudu chtít dělat, a on nebude mít kvůli hostům čas… spíš to fakt vidím na to créme brulée.
mě ten cremme brule- nevím jak se přesně píše, ale přijde mi to že tento dezert dělá kde kdo.
@burgundy píše:
A co pana cotta? člověk se s tim nenadře a je to yummy
Myslím, že @krakatice už mi definitivně dezert vymyslela, protože je to božíííí a sama jsem na to dostala chuť ![]()
Takže všem moc děkuju! Dezert mám a další nápady taky, za 14 dnů mě čeká něco podobného s rodinou, tak mám další tipy ![]()
@tumpach píše:
mě ten cremme brule- nevím jak se přesně píše, ale přijde mi to že tento dezert dělá kde kdo.
Jak jsem psala - @krakatice mi poradila přesně to, co jsem hledala - úderné, chutné, na oko lahodné, super!
Máš to strašně zimní, řepa a zvěřina a sušené ovoce… Takže alespoň ten dezert něco jarního, voňavého, zvládneš bezový sorbet a rebarborový koláč?
@BaraF píše:
Máš to strašně zimní, řepa a zvěřina a sušené ovoce… Takže alespoň ten dezert něco jarního, voňavého, zvládneš bezový sorbet a rebarborový koláč?
Myslím, že zvládnu ledacos…
Jinak čerstvé ovoce samozřejmě bude taky, to jo.
A zvěřinu dělám proto, že sem na ni dost chodí - manžel je ve volném čase myslivec ![]()
Ale kdyby Tě klidně napadl nějaký jarní předkrm, tak beru všema deseti - aspoň nějaká změna ![]()
Určitě chřest s holandskou omáčkou, ten polníčkový salát je OK.
Anebo Kosmatice - smažená bezová květenství, třeba s javorovým sirupem a citronem. Je bezová sezóna.
@BaraF píše:
Anebo Kosmatice - smažená bezová květenství, třeba s javorovým sirupem a citronem. Je bezová sezóna.
Však šťávu už mám hotovou ![]()
@BaraF píše:
Určitě chřest s holandskou omáčkou, ten polníčkový salát je OK.
Hmmm, tak to je asi ideál… díky, chřest mě vůbec nenapadl
![]()