Zklamal mě

23.5.14 14:31

sklamal mě

Dobrý den, potřebuji se trošičku vypovídat a poslechnout si nezaujatý názor druhých. S přítelem jsme spolu pomalu šest let, jsme celkem mladý pár mě je 24 a příteli 28 let. Máme spolu krásnou pomalupětiletou holčičku. Bohužel přítel se občas rád napije, neříkám, že je to alkoholik to rozhodně ne, do toho má jistě daleko, ale občas si do hospody zajde, nebo pokud příjdou přátelé k nám nebrání se dát si snimi pár pivek a občas to bohužel přežene. Ale k věci proč sem vlastně píšu. Dcera je již týden nemocná a tak každé ránno hlídá malou přítel a já končím v práci ve tři a vyměníme se a jsem u ní zase já. Včera jsem se však náhodou dozvěděla od dcery, že tatínek byl nakoupit v krámě a malá byla sama doma. Podotýkám, že bydlíme v dvougeneračním baráku ještě s přítelovo babičkou a dědou-kteří absolutně neslyší a jejich pohyblivost je na bodu nula:( Když jsem šla odpoledne nakoupit a malou mi hlídala tchýně, potkala jsem náhodou přítele kamaráda, který se prokecl, že chlap byl na pivu.Hned jsem si dala 1+1 dohromady a věděla, že to bylo v době, kdy malá byla sama doma. Když dorazil z práce domů hned jsem se ho ptala jak to je, Nejprve zapíral a že prý byl koupit jen koblihy a neplánovaně si dal jedno rychlé pivo :pocitac: Tak jsem se strašně rozčílila a vynadala jsem mu jak si něco takového vůbec může dovolit udělat. Nechat doma pětileté dítě a jít do města-(cesta tam trvá zhruba pěšky pět minut)nakoupit koblihy, které vůbec nebyly nutné a pak si ještě zkočit do hospody. Dokonce se na mě obořil a začal vytahovat všemožné maličkosti za společných šest let(jsem si jistá, že to byla jeho obrana proti tomu, že jsem mu na to přišla. Strašně jsme se pohádali, jemu vůbec nedochází co vše se mohlo stát. Jeho odpověd zněla a stalo se něco. Staršně mě zklamal, to že mi moc s malou nepomáhá a věnuje se jí minimálně, bych ještě překousla, maká totiž jako blázen aby nás zabezpečil, kolem baráku taky furt něco kutí. Ale tohle už přehnal. Jeho jediné co mi dnes řekl, když za mnou přijel do práce bylo, že už se to nestane. Jenže jak mu můžu věřit, když už se stalo víckrát, že mi lhal viz že nebyl v hospodě a pak se někdo náhodou prokecl, že tam bil a dal is jedno pivo. Vím, že se jedná o jedno pivo, ale mě jde přece o princip a o to že mi lže, jsem strašně zklamaná, rozčílená a vůbec nevím co mám dělat. Včera se do toho ještě pohádal s mojí mámou protože mi zrovna volala a slyšela, jak na mě křičí a co mu odpovídám, takže pochopila o co jde a řekla mu do telefonu, že to je porvé a naposledy, co nechal její vnučku takhle bezdohledu, on na ní začal řvát, jak na pětiletého parchanta.Jsem z toho fakt mimo, tohle nevím, jak překousnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15404
23.5.14 14:35

No tak snad už to neudělá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.5.14 14:38

@dani24687 pro mě je tohle šílená nezodpovědnost, nevím jak mu všřit, když mi lže i v maličkostech, kvůli jednomu pivu. Staršně mě to žere, že ještě dělal ukřivděného a křičel na mámu, že mu prostě vůbec nedochází, jakej průser se mohl stát :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3931
23.5.14 14:41

@makynkamalinka No takhle zkusila bych si s ním o tom ještě v KLIDU promluvit. Protože ano bylo od něj hodně nespolehlivý nechat doma samotnou 5 letou dcerku ale asi mu to hold nedošlo. Vždyť sama píšeš že s ní netráví moc času takže bych se mu pokusila vysvětlit co a jak ;). jinak s tím ost. zapíráním pivka v hospodě mě napadlo jestli nezapírá proto že bys mu kvůli 1 pivu udělala doma humbuk? jestli se tě tak trochu nebojí? no a s tou mámou no nevím ale myslím že tohle byste si měli vyřešit samy a né do toho tahat další lidi. nechci se ho zastávat ale myslím si že dle toho co si napsala za spoustu věcí nemůže jen on sám ale jste v tom tak nějak oba…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.5.14 14:43

@makynkamalinka U nás se stalo něco podobného, jen dítě mělo v té době skoro 4 roky. Nešel tedy nakoupit, ale potřeboval odvést další naše dítě do školy a to mladší bylo nemocné a samo chtělo zůstat doma.

Kdybych doma na chlapa hned vyjela, tak jako ty, jeho reakce by byla nejspíš stejná. V klidu jsem mu řekla, jak je to nebezpečné, že je potřeba, aby si to uvědomil a že chápu, že to nejspíš pořádně nepromyslel a spěchal. On mi na to řekl, že dítě v klidu sedělo u pohádky a do 20 minut byl zpět a že přiznává, že to byla hloupost a už to neudělá. A neudělal.

Ono s chlapama se musí umět jednat, ne na něj hned spusti hysterický výlevy, i když mě to tenkrát stálo neuvěřitelné energie, se ovládnout. Ale věděla jsem, že když na něj spustím, tak to bude mít opačný efekt.

Jinak od 5 let necháváme děti už běžně do půl hodiny doma u pohádky. Ale ony jsou opravdu klidné a vím, že si nedovolí nic vyvádět. Pod 5 let ale neexistuje, aby byly samy.

• Citovat
  • Upravit
451
23.5.14 14:44

Tyjo, tak tohle bych hoooodně těžkou kousala. Snad si ani nedovedu představit, že by tohle manžel udělal. Ale to asi ani ty ne, než se to stalo, že? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2204
23.5.14 14:44

Nehájím to že odešel od dítěte, to je fakt chyba ( šílenou nezodpovědností bych to nenazýval ), pokud máte dohodnuto, že to dělat nebudete, ale mělo to zůstat mezi tebou a jím. To, že se Tvoje máma do toho plete je fakt špatně a nedivím se, že mu to hodně vadí…

Příspěvek upraven 23.05.14 v 14:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
23.5.14 14:46

@makynkamalinka není správné nechat tak malé dítě bez dozoru, o tom žádná, to jste měli s chlapem v klidu probrat, žádný řvaní a podobně, ale Tvoje matka řvala na tvého chlapa?! To jako fakt? To si dovolit ta moje a je úplně jedno jaký by k tomu měla důvod, tak s ní vyběhnu takovým fofrem, že se bude ještě týden divit! Uvědomujete si s maminkou, že to není malý fakan?! že je to Tvůj partner a otec Tvého dítěte, kterého sis vybrala? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111verunka111
23.5.14 14:47

Tak já se teda přiznám, že malého doma někdy nechám samotného, třeba jednou za pár měsíců, kdy jen potřebuji jít rychlo něco koupit, třeba že jsem to zapoměla, ale jen v případě, že prcek hned usnul, aby se do té doby nevzbudil a obchod máme hned u baráku, takže otázka pár minut. Ale ne na pivo atd, to by se mi taky nelíbilo od partnera a ještě to zapírat. Kdyby to aspon řekl narovinu hned, tak zlobila bych se, ale aspon by byl upřímný…

• Citovat
  • Upravit
4476
23.5.14 14:48

@dalimil To je nejak zakazano se sverovat mame? Jo, dostat sprdung jeste i od tchyyyne :mrgreen: No musi si to chlapecek vybumbat az do dna. To pivko bylo tentokrat hodne horky… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.5.14 14:49

@klarushka :Jenže mě rozčiluje to, že šel s tím umyslem jít na to pivo a nějaké koblihy, byla prostě pouhopouhá výmluva. Vím, že mámu do toho tahat nemám, ale bohužel vše slyšela. Já si třeba říkám, že s ní netráví moc času, ale jako normální dospěle uvažující člověk snad ví, že tohle se prostě nedělá. Hlavně holky už se to stalo jednou.Byla jsem na odpolední v práci a malá právě byla taky nemocná(je celkem dost často:( ) a on pro mě dorazil autem do práce…je to taky tak tři minuty autem.To jsem mluvila v klidu a vysvětlila jsem mu, mže mám starch a že ho prosím aby se to už neopakovalo, dokonce jsem mu poděkovala, že je hodný, že pro mě chtěl přijet, ale že vím jaká je malá péro a vím co dokáže. No a bum a dozvím se tohle. ještě, že je dnes až do večera v práci, protože to ve mě stále bublá…každopádně děkuji za rady a postřehy určitě si to vemu k srdci, jen se potřebuju trošku uklidnit, jsem plná emocí :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19609
23.5.14 14:50

Pětileté dítko, to doma v pohodě pár minut zvládne…ale mě by teda zajímalo, proč potřebuje tak NUTNĚ na pivo :think: To by mi teda vadilo fest a zamýšlela bych se nad tím, jestli fakt není alkoholik :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801

Chápu, že tě to naštvalo, naštvalo by to i mě. Ani ne tak kvůli urgentnímu nákupu, jako kvůli tomu, že ve skutečnosti nešel nakupovat, ale chlastat.
Ale co chceš jiného slyšet, než že se to už nestane? Nechala bych to už být a už vůbec do toho nepletla mámu. Všichni děláme chyby a snáz se nám přiznávají, když na nás druhý neútočí a neječí.
Ale byla bych ve střehu, to je fakt, protože to teda alkoholismem skoro zavání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Já chápu, že někdy je to dítě nezbytné nechat na chvilku samotné doma, každopádně jak píše, pouze pokud je starší a hlavně pokud má rodič jistotu, že to to dítě zvládne a vydrží, bohužel malá je lum:(
@Anonymní píše:
@makynkamalinka U nás se stalo něco podobného, jen dítě mělo v té době skoro 4 roky. Nešel tedy nakoupit, ale potřeboval odvést další naše dítě do školy a to mladší bylo nemocné a samo chtělo zůstat doma.

Kdybych doma na chlapa hned vyjela, tak jako ty, jeho reakce by byla nejspíš stejná. V klidu jsem mu řekla, jak je to nebezpečné, že je potřeba, aby si to uvědomil a že chápu, že to nejspíš pořádně nepromyslel a spěchal. On mi na to řekl, že dítě v klidu sedělo u pohádky a do 20 minut byl zpět a že přiznává, že to byla hloupost a už to neudělá. A neudělal.

Ono s chlapama se musí umět jednat, ne na něj hned spusti hysterický výlevy, i když mě to tenkrát stálo neuvěřitelné energie, se ovládnout. Ale věděla jsem, že když na něj spustím, tak to bude mít opačný efekt.

Jinak od 5 let necháváme děti už běžně do půl hodiny doma u pohádky. Ale ony jsou opravdu klidné a vím, že si nedovolí nic vyvádět. Pod 5 let ale neexistuje, aby byly samy.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2204
23.5.14 14:51
@74paja píše:
@dalimil To je nejak zakazano se sverovat mame? Jo, dostat sprdung jeste i od tchyyyne :mrgreen: No musi si to chlapecek vybumbat az do dna. To pivko bylo tentokrat hodne horky… :mrgreen:

tak svěřovat klidně ale maminka by měla poradit, uklidnit, podpořit ale nemíchat se do toho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí