Skleničky do myčky :-)

QQQQ
3.12.14 11:07

Skleničky do myčky :-)

Čau holky :mavam:
Asi hloupý dotaz :lol: Mám myčku teprve týden tak se s ní pomalu seznamuji a už jsme moc dobré kámošky :srdce: :mrgreen: Ale fakt se tam můžou mýt i skleničky na víno??? To teňoulinké sklo??? :lol:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4497
3.12.14 11:08

Pokud je tam dáš aby se ti nepomlátily tak ano a rozhodně nepoužívat sůl nebo budou za chvíli matné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4733
3.12.14 11:08

Ja je tam myju a vždy prežili :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
3.12.14 11:09

Můžou. Já dávám pro jistotu nižší teplotu a nechám nádobí pořádně vychladnout, než ho vyklízím. Jinak si skleničky snadno o něco ťukneš. A samozřejmě je dávej jen nahoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
3.12.14 11:10
@LenkaN26 píše:
Pokud je tam dáš aby se ti nepomlátily tak ano a rozhodně nepoužívat sůl nebo budou za chvíli matné.

Mně některé sklenice zmatní, jiné ne, myslím, že je to kvalitou skla a ne solí. :nevim: Starší skleničky (20 let) mi zmatněly, nové ne - myté všechny stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
QQQQ
3.12.14 11:22
@LenkaN26 píše:
Pokud je tam dáš aby se ti nepomlátily tak ano a rozhodně nepoužívat sůl nebo budou za chvíli matné.

Takže bezpečně uložit, ok. Ale sůl se tam dává dolů a je to na hodně mytí dopředu… To bude fakt vadit? Chci je tam umýt jen jednou. Když jsem myla skleničky co máme normálně na pití tak se úplně krásně umyly tak chci zkusit i ty „z výstavky“ ;)

• Citovat
  • Upravit
11689
3.12.14 11:25

Skleničky do myčky… To se rýmuje :lol: :lol: A ano můžeš :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50186
3.12.14 11:28

V myčce myju všechny skleničky a v myčce mám sůl a leštidlo pořád. Nikdy se mi nic nezničilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
688
3.12.14 11:33

V myčce jdou myslím mýt skleničky, které nejsou z olovnatého skla. Ty se můžou poškrábat. Taky by neměly být zlacené nebo dekorované bez polakování, to se může smýt.
Použij šetrný program a nižší teplotu. Nejlepší je tekutý prostředek, některé prášky mohou taky poškrábat. Pro vyšší lesk opláchnout ve vodě s octem (1:10).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
3.12.14 11:53
@hellivete píše:
V myčce jdou myslím mýt skleničky, které nejsou z olovnatého skla. Ty se můžou poškrábat. Taky by neměly být zlacené nebo dekorované bez polakování, to se může smýt.
Použij šetrný program a nižší teplotu. Nejlepší je tekutý prostředek, některé prášky mohou taky poškrábat. Pro vyšší lesk opláchnout ve vodě s octem (1:10).

Vidis a mne opravar mycky rekl, ze nejlepsi je pouzivat prasek (doporucil mi low cost z lidlu a jsem spokojena), protoze se rozpoustni mnohrm lepe nez tablety a gely presne v tu chvili, kdy je potreba.

@LenkaN26 píše:

Sul je treba pouzivat vzdy :zed:
Sklo mlecni kvuli spatnemu davkovani lestidla. Nikoliv soli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726
3.12.14 11:56

Ahoj, ja je do mycky uz nedavam, zacali mi matnet. Ale je to kdovijaka znacka. Jinak davam do mycky uplne vse..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
3.12.14 11:56

Holky, já mám s kamarádkou stejnou myčku, stejné sklenice z Ikea, ona používá sůl, já ne a ty její sklenice jsou matné děsně takže tou solí to určitě je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726
3.12.14 12:02
@LenkaN26 píše:
Holky, já mám s kamarádkou stejnou myčku, stejné sklenice z Ikea, ona používá sůl, já ne a ty její sklenice jsou matné děsně takže tou solí to určitě je.

Ano, sklenicky matni, kdyz se do mycky davkuje hodne soli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.12.14 12:28

My máme kvalitní skleničky na víno a bohužel jsou z myčky taky matné :-( Ale zase používat myčku bez soli? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6078
3.12.14 12:30
@LenkaN26 píše:
Holky, já mám s kamarádkou stejnou myčku, stejné sklenice z Ikea, ona používá sůl, já ne a ty její sklenice jsou matné děsně takže tou solí to určitě je.

Bez soli by myčka neměla jet, jinak se pokazí dekalcifikátor a jde do kytek.

Zakladatelko - Sůl se dávkuje podle tvrdosti vody a tu zjistíš na vodárně u vás. Potom podle tabulky v návodu zjistíš, jak máš sůl nastavit a hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí