Skleničky do myčky :-)
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Pokud je tam dáš aby se ti nepomlátily tak ano a rozhodně nepoužívat sůl nebo budou za chvíli matné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můžou. Já dávám pro jistotu nižší teplotu a nechám nádobí pořádně vychladnout, než ho vyklízím. Jinak si skleničky snadno o něco ťukneš. A samozřejmě je dávej jen nahoru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LenkaN26 píše:
Pokud je tam dáš aby se ti nepomlátily tak ano a rozhodně nepoužívat sůl nebo budou za chvíli matné.
Mně některé sklenice zmatní, jiné ne, myslím, že je to kvalitou skla a ne solí.
Starší skleničky (20 let) mi zmatněly, nové ne - myté všechny stejně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LenkaN26 píše:
Takže bezpečně uložit, ok. Ale sůl se tam dává dolů a je to na hodně mytí dopředu… To bude fakt vadit? Chci je tam umýt jen jednou. Když jsem myla skleničky co máme normálně na pití tak se úplně krásně umyly tak chci zkusit i ty „z výstavky“ ![]()
- Citovat
- Upravit
V myčce myju všechny skleničky a v myčce mám sůl a leštidlo pořád. Nikdy se mi nic nezničilo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V myčce jdou myslím mýt skleničky, které nejsou z olovnatého skla. Ty se můžou poškrábat. Taky by neměly být zlacené nebo dekorované bez polakování, to se může smýt.
Použij šetrný program a nižší teplotu. Nejlepší je tekutý prostředek, některé prášky mohou taky poškrábat. Pro vyšší lesk opláchnout ve vodě s octem (1:10).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hellivete píše:
V myčce jdou myslím mýt skleničky, které nejsou z olovnatého skla. Ty se můžou poškrábat. Taky by neměly být zlacené nebo dekorované bez polakování, to se může smýt.
Použij šetrný program a nižší teplotu. Nejlepší je tekutý prostředek, některé prášky mohou taky poškrábat. Pro vyšší lesk opláchnout ve vodě s octem (1:10).
Vidis a mne opravar mycky rekl, ze nejlepsi je pouzivat prasek (doporucil mi low cost z lidlu a jsem spokojena), protoze se rozpoustni mnohrm lepe nez tablety a gely presne v tu chvili, kdy je potreba.
@LenkaN26 píše:
Sul je treba pouzivat vzdy ![]()
Sklo mlecni kvuli spatnemu davkovani lestidla. Nikoliv soli.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, ja je do mycky uz nedavam, zacali mi matnet. Ale je to kdovijaka znacka. Jinak davam do mycky uplne vse..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, já mám s kamarádkou stejnou myčku, stejné sklenice z Ikea, ona používá sůl, já ne a ty její sklenice jsou matné děsně takže tou solí to určitě je.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LenkaN26 píše:
Holky, já mám s kamarádkou stejnou myčku, stejné sklenice z Ikea, ona používá sůl, já ne a ty její sklenice jsou matné děsně takže tou solí to určitě je.
Ano, sklenicky matni, kdyz se do mycky davkuje hodne soli.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My máme kvalitní skleničky na víno a bohužel jsou z myčky taky matné
Ale zase používat myčku bez soli? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LenkaN26 píše:
Bez soli by myčka neměla jet, jinak se pokazí dekalcifikátor a jde do kytek.
Zakladatelko - Sůl se dávkuje podle tvrdosti vody a tu zjistíš na vodárně u vás. Potom podle tabulky v návodu zjistíš, jak máš sůl nastavit a hotovo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Čau holky
Mám myčku teprve týden tak se s ní pomalu seznamuji a už jsme moc dobré kámošky
Ale fakt se tam můžou mýt i skleničky na víno??? To teňoulinké sklo??? 
Asi hloupý dotaz