Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj děvčata, prosím o radu. Zítra odlétáme na dovču a řeším, kam uložit skleničky s jídlem - HIPP a spol - jestli do kufru (tam se bojím o to, aby se při „šetrné“ manipulaci nerozbily) anebo do příručního zavazadla (tady nevím, jestli tam není nějaká omezená hmotnost - vezu 12 ks skleniček nebo jiné nástrahy). Díky za radu i na takovou pitomůstku. Ziza.
Ahoj,
zalezi, s jakou spolecnosti letis. Co jsem si nasla, tak vetsinou je palubni zavazadlo omezeno na 5 kg. Nekde maji, ze do toho se nepocita i jidlo pro dite a prikryvka, ale to jidlo je asi omezeny na spotrebu za letu. Takze dve sklenicky bych dala jako primou spotrebu
A zbytek jako palubni zavazadlo, ale over si, jak to ma spolecnost, ze kterou letis. Do kufru bych to nebalila, muze se stat, ze se nekde zatoula, takze urcite vsechny dulezity veci s sebou.
Hmotnostní omezení kabinového zavazadla je, tuším, 5 kg, ale ještě se mi nikdy nestalo, že by mi to převažovali. Pokud ta taška nebude velká, tak se její váhou nikdo zabývat nebude.
Spíš je opruz tu váhu sebou tahat. Já bych pár skleniček zamotala každou zvlášť do igelitek a do triček a dala doprostřed kufru mezi měkké oblečení. Už jsem tak vezla kdeco a vždy to přežilo. Pokud letíte přímo a kufry se nikde nebudou přehazovat z letadla do letadla, tak by to mělo být v pořádku.
Vezla jsem vloni skleničky zabalené tak jak píše Evikk. Zabalenou v igeliťáku a zamotanou do froťáku uprostřed kufru. A bylo to v pohodě. Do příručního zavazadla bych to nedávala, to bych spíš měla strach, že tam se mi to rozbije, pořád jsem v něm štrachala a něco jsem potřebovala, to by určitě skleničky nepřežily.
Ahojky,
leteli jsme z Prahy do Oregonu (zapad USA) a sklenicky jsem sebou vezla. Nejak me tenkrat nenapadlo, ze by se mohly rozbit, takze cestovaly pekne jedna vedle druhe, uprostred kufru. A zrovna na tech velkych letistich se se zavazadli az tak nemazli. Docestovali jsem dobre, otevrela jsem kufr a nic, v pohode, sklenicky lezely tak jak jsem je tam polozila. A to se nam jeste na letisti po priletu hrabali v taskach a ruzne to prehazovali. Pokud je das do sacku a mezi obleceni, nemelo by se jim opravdu nic stat.
Stastnou cestu ![]()
Neboj!! Sklenicky su z tvrdeho skla, tie toho preziju!!! Mne ich maly denodenne hadze o zem, ked ich nahodou niekde najde ![]()
My sme viezli tie sklenene (tazke) normalne v kufri, male som ich v takom termoobale od AVENT, jogurty a ovocne sme viezli v prirucnej, to som sa bala, ze sa prepichne a vytecie do oblecenia.
My sme isli na 11 dni a to do egypta, ked toho moc mimcu dat nemozes a este sme polku tych skleniciek brali domov, co to tam ani nezjedol, takze fakt staci minimum, neviem kam presne letite, ale urcite tam nieco aj kupite. Ale neviem ako mas stare mimco, ani na kolko tam idete, my mame 1 velku sklenicku na 2dni+ jeden jogurt, 1-2 frutipury a kasa na noc. snazila som sa brat minimum tych sklenenych kvoli vahe.
Prezili to vsetky, nic sa nam nestratilo, prirucnu nam nikto nevazil a obvykle na chartrovych letoch nejake to kliecko navyse ti odpustia ![]()
Prajem peknu dovolenku!!
Já bych asi měla strach (ta jak psala Asha), že se to OPĚT někde zapomene
. Už jsme tak vytrénovaní,že bych to do kufru nedala, stalo se nám už alespoň 5×, že se zavazadlo poslalo někam jinam, zapomělo naložit a pod.
Přímo zušenost s těmito skleničkami nemám, ale budu to asi řešit v září, ale jen pár, na místě na 100% koupím.
Ovšem podobné tvrdé sklo má třeba taky víno a to vždy v kufru zabalený v triku přežilo. ![]()
Štastnou cestu a užijte si to !
…já bych vyrazila už teď
Ha