Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Maminky, chtěla bych se vás zeptat, vy které máte vyšší sklon ke trombofilii, jak se vám daří shubnout? U prvního dítka vše bylo ok, ale u druhého jsem měla k vůli tomu hodně komplikovaný porod a po všech testech se zjistilo, že mám trombofilii a obě mě děti to samé. Druhý porod byl císařem a od té doby nemohu shodit břicho. Připadám si, jako bych byla tak v 5.měs. těhotenství. Chtěla jsem jít na kavitaci, ale to se pří při kojení a ikdyž je problém s trombofilii, tak je tam velké riziko komplikací. Poradíte co na to? S dětma nachodím deně tolik km, pak doma i cvičím, ale břicho dolů nejde. Moc nejím a nic prostě nepomáha.
Taky mám Leidena, jsem pacient s trombofilií, první porod pro velké mimi císařem, teď se uvidí jestli to zvládnu normální cestou
po prvním synovi jsem šla z porodky, nesla si dítě v autosedačce a břicho jsem měla jak 2 měsíce před porodem..pak s kojením šla váha rapidně dolů, ale břiho, resp. vytahaná kůže na břiše mi nezmizela nikdy. do toho mi ted bricho hrooozně popraskalo přes veškeré mazání, takže už ted uvazuju do budoucna jak dostat zpět pěkné břicho..ale to budu řešit až skončím s kojením, chtěla bych kojit minimálně 9 měsíců zase ![]()
Holky, já o tom neměla ani ponětí. První těhu v pořádku, pouze dlouhý porod a u druhého celé těhu taky vpořádku a zničeho nic jsem začala 3týdny před termínem silěn krvácet a zjistili mě pak, že mám trombofilii(předčasně se mě odloučila placenta) já měla na mále a syn to málem nepřežil, naštěstí je to ok, ale po všech testech jsem zjstila že to mají oba kluci po mě(moji rodiče to nemají takže to mám nejspíše přes koleno…) a jak jsem šla akutním cisařem, tak mě i dlouho po porudu jizva bolela, sice je pěkná, ale bolelo to fakt hodně dlouho a jelikož máme chatu a zahradku a dvě děti, tak jsem pořád v pohýbu, ale břicho dolu nene a to jsem už na své váze jako před těhotentstvím. no uvidíme. a jak to jinak berete? my chtěli ještě jedno mimi ale po tom co se stalo u druhého těhu máme oba strach z ho co by asi mohlo být…