Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Bral jste někdy někdo AD Trittico? Já brala přes čtyři roky AD Fevarin na úzkosti, nespavost. Nyní už cca 3 měsíce neberu nic. Jsem hodně přecitlivělá, vše si moc beru, následně z každé blbosti nespím, tak nevím, jestli se nemám vrátit k AD. Nebylo mi nijak extra ani s nimi a bez nich mi taky dobře není. Po Fevarinu jsem hodně přibrala, teď se mi pomalu daří něco shodit, Trittico je dobré na spaní i na úzkosti, máte s ním někdo zkušenost? Pomohl vám? Přibrali jste po něm?
Ahoj, já jsem po mamčině smrti nějakou dobu Trittico brala, pomohlo mi a nepřibrala jsem
Být tebou, tak se poradím s psychiatrem, co a jak
Napadá mě, jestli s tím máš potíže už delší dobu, že by byla pro Tebe dobrá kromě AD i nějaká psychoterapie ![]()
No, asi jste se radila s doktorem, když máte Trittico. Ta přecitlivělost… jak to vypadá… nemůžete asi usnout, ne? Trittico: 1/3 na spaní, 2/3 na úzkosti, 3/3 na depky
Trittico jsem brala cca rok a pul, na spanek zabiralo genialne…radeji jsem ho pak brala rovnou v posteli, pac jsem vzdy do 10 minut byla tuha ![]()
Brala jsem teda kombinaci Citalon (SSRI) na den a Trittico na noc na „depresi jak z ucebnice,“ jak to nazvala psycholozka…
Jo a nepribrala jsem…teda trochu jo, ale z toho, ze mi prestalo byt neustale spatne ![]()
Jinak tezko rict, pokud 4 roky na AD nic nevyresily…Trittico predepise i obvodak (aspon ja ho mela od obvodaka), ale asi by to chtelo i neco jineho, nez jen prasky…
Antidepresivum předepíše i obvoďák. Ale jak dlouho jej může předepisovat? Nemusí se po nějaké době např jeden rok k psychiatrovi?
Sice to sem nepatří ale jedná se o Asentru 100.Zajímá mě jetli můžu dlouhodobě chodit k němu nebo mají taky nějaké časové omezení? A ještě teda, můžu odmítnout vysazení antidepresiv?
Jestli napsal jednou, napíše pokaždý. Odmítnout lze, ale s důvodem
@Anonymní píše:
Antidepresivum předepíše i obvoďák. Ale jak dlouho jej může předepisovat? Nemusí se po nějaké době např jeden rok k psychiatrovi?
nevim jestli je to nejak povinne, ale pokud problemy neodeznivaji, tak bych urcite k psychiatrovi zasla. Neni to prijemne, ale pokud se nejedna vyslovene o dusevni poruchu, tak si nemyslim, ze je rozumne celozivotne se cpat prasky…ale to je asi na kazdem ![]()
Jakou máte zkušenost s lékem Trittico na spaní, za jak dlouho zabral? Asi rok jsem brala prášky na spaní, protože bez nich neusnu a teď mi doktorka předepsala Trittico, ale na spaní vůbec nezabírá a já v noci nespím. Díky za vaše zkušenosti
@Anonymní píše:
Jakou máte zkušenost s lékem Trittico na spaní, za jak dlouho zabral? Asi rok jsem brala prášky na spaní, protože bez nich neusnu a teď mi doktorka předepsala Trittico, ale na spaní vůbec nezabírá a já v noci nespím. Díky za vaše zkušenosti
Jeho účinek je až po dlouhodobějším užívání
@Anonymní píše:
Jak dlouho ho bereš? Mě začal lék zabírat tak po třech týdnech. Beru ho už dva roky a spím jak mimino. Ráda bych přestala, ale vytvořila jsem si na něj bohužel fyzickou závislost
. Mám rituály bez kterých neusnu, Trittico je jedním z nich..
Příspěvek upraven 11.05.18 v 09:08
@eliskaj to jsem si myslela, ale já nemůžu třeba několik týdnů nespat, potřebuju fungovat
@Anonymní píše:
@eliskaj to jsem si myslela, ale já nemůžu třeba několik týdnů nespat, potřebuju fungovat
A nemůžeš brát souběžně nějakou dobu i prášek na spaní?