Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Paoloska mám pocit, ze trittico se nesmí s hypnotikama…
Zakladatelka - ja nespala (díky špatně kombinaci léku na zánět dunit) tři týdny a to ani jednu jedinou minutu a ziju ???? fungovala jsem, tělo neznalo únavu… nespavost ma z 99% příčinu v hlavě - psychika. Udělej si nějaké rituály, které budeš každy den dělat - spánková hygiena - ale snáz se do toho rituálu nezaradit ten prasek - to nech jako bokovku, kdyby náhodou si neusnula třeba do půlnoci…
@eliskaj tři týdny nespat? to snad ani nejde, já nespím dvě noci a jsem úplně vyřízená, teda já špatně spím už přes rok
@eliskaj Když jsem s doktorem řešila nespavost, tak mi dal Trittico i prášky na spaní (bohužel nevím název, vrátila jsem je, tlumily mě přes den).
Holky stalo se vám některé po tomto léku že vám hrozně v noci vysychalo v puse? Až úplně vzadu v krku? Usnula jsem po něm sice dřív než bez něj, ale několikrát za noc jsem se vzbudila a nemohla ani polknout. Celá pusa byla jak smirgl papír. Brala jsem ho sice před lety, ale tak mě to napadlo když čtu diskuzi. ![]()
@ivašot. a kolik jste brala? mě doktorka předepsala jen třetinu prášku
@Anonymní píše:
@ivašot. a kolik jste brala? mě doktorka předepsala jen třetinu prášku
Třetina 150? To je málo. Já brala 2/3 asi měsíc a pak celý prášek a to je pro mě optimální dávka
. Jinak aby zabral prášek hned, to bude spíš psychické (mám něco na spaní, tak usnu..) Trittico takhle nefunguje.
@Anonymní píše:Žádné nemám. Už jsem teda dlouho nečetla leták, tak ani nevím, jaké můžou být
@Paoloska co ty vedlejší účinky? Docela se jich bojím
Řešte to s ošetřujícím psychiatrem.
Nejspíš taky řešíte přidruženou závislot na těch hypnotikách. Teda neřešíte, jen se s tím potýkáte. Jste v psychoterapii? Jak zvládáte dodržovat spánkovou hygienu? Jak moc si dokážete poradit se svými úzkostmi? Jaká relaxační cvičení před spaním praktikujete?
Mě Trittico zabralo do týdne. S psychiatrem jsem se dohodla, že začneme celou tabletou (150). Do týdne jsem spala jako mimino, usínání super, v noci žádné buzení. Po měsíci jsem snížila dávku na 2/3 tablety a teď po pár letech jsem na 1/3. Ale vysadit úplně ho nemůžu, opět se vrací neschopnist usnout a časté noční buzení.
Pokud nějakou dobu bereš prášky na spaní, tak tě samotné Trittico nezachrání.
Tak po více jak třech týdnech užívání žádné zlepšení se spaním, převažují negativní účinky, jakože jsem unavená, motá se mi hlava, není mi dobře. Takže budu muset řešit zase s doktorkou, protože tohle je nanic
Zdravím, oživuju téma. Jaké máte zkušenosti s Tritticem na spaní? Za jak dlouho začne účinkovat? Díky
@Paoloska teprve dva dny, ale bez prášků na spaní bohužel nespím a čekat tři týdny než zabere a nevyspat se, to teda nevím jak dopadne