Urologický problém u manžela

1074
23.6.12 07:46

Urologický problém u manžela-poradíte?

Ahoj, potřebovala bych poradit. Manžel dneska v noci tak od půlnoci do rána chodil každou chvíli na malou. Je mu 31 let. Prý vždycky pocit plného močáku a pak jen trošku a cítí bolavé svaly. Může to být zánět močáku? A to nejspíš samo neodezní že? Díky za info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1258
23.6.12 07:57

Me se takhle zanet mocaku projevuje. Priznam, ze jsem s tim nikdy u doktora nebyla a koupila si jen brusinky a brusinkovej caj..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
23.6.12 07:57

Může to zkusit rozehnat hooodně moc pitím, urologický čaj, já teda někdy vyžahnu pivo, po něm chodím hodně čůrat a někdy se to „propláchne“, ale je třeba zareagovat hned od prvních příznaků, po pár hodinách nevím, jestli by to ještě zabralo :think: držet se v teple.
No ale pokud by se to nezlepšilo nebo rovnou zhoršilo, tak ať si zajede na pohotovost pro antibiotika, není to moc sranda. - hrozí zánět ledvin.
Nebo se taky může objevit krev v moči, to bych taky jela hned.

Jo a ty brusinky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
23.6.12 08:10

Nejspíš to zánět močáku bude. Pokud v moči je už krev - jela bych na pohotovost ať se nasadí ATB zavčas, pokud jen to nucení, tak hodně tekutin, uro čaj a brusinky - ideálně nějaký urinal, megabrusinky od Swiss prostě preparát s hodně brusinkama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
462
23.6.12 09:02

Já bych byla taky zatím pro pití urologickýho čaje. Chce to hodně a pořád. Mě to pomohlo vždycky a nikdy jsem neskončila na ATB. No a uvidíš zítra, když se to lepšit nebude tak pak to dr. chtít bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
737
23.6.12 09:11

Algifen nechat napsat. Pomaha hodne na spodek jak u chlapu tak u zen. A urco hodne pit alespon 4 litry tekutin denne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
23.6.12 09:13
@mysicka5 píše:
Algifen nechat napsat. Pomaha hodne na spodek jak u chlapu tak u zen. A urco hodne pit alespon 4 litry tekutin denne.

Algifen zklidňuje stahy svalů, takže se mu nebude chtít pořád čůrat, ale bakterie tam bude mít furt…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
737
23.6.12 09:26

Ano uklidnuje svaly ale proto tam pisu alespon 4 litry tekutin. Ja si tim prosla pred 4 mesici. A do toho jsem mela jeste koliku. 3× zasebou na pohotovosti aby mi po 3 prohlidce rekli ze k zanetu mocovych cest mam jeste koliku. Takze Algifen rovnou nitrozilne a dalsi 2 lahvicky domu a mela jsem pit alespon 4 litry rekutin denne aby se vse vyplavilo a 3× denne brusinkovej caj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5575
23.6.12 10:13

@baculkaji
Opravdu to vypadá na zánět, nebo náběh na zánět močového měchýře. Nejdříve je dobré zavézt „nadměrný“ pitný režim cca 4-5 l, jak už tu holky psali. Urologický čaj, nebo jakýkoliv čaj (je lepší teplá, či vlažná tekutina). Brusinky taky pomůžou. Algifen není potřeba, pokud nemá bolesti @mysicka5 nevím, zda jsi těhotná, nebo ne, ale ledvinná kolika u netěhotných bývá při ledvinných kamenech a u těhotných z útlaku odvodného systému ledviny a nato Algifen skutečně pomůže, ale u samotného zánětu močového měchýře nemá žádný účinek.
Tam je potřeba co nejrychleji vyplavit bakterie a „vyčistit“ ho, takže proto ten pitný režim. Pokud by se objevila horečka, nebo krev v moči, nebo by byla moč kalná, tak jsou na místě antibiotika.
Ať se rychle zaléčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11733
23.6.12 12:53

Vypadá to na močák, zkusila bych pít urologický čaj a teplou vanu a hlavně hodně pít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
23.6.12 14:49

Taky to může být zánět prostaty, ale to souvisí s močákem. Ale u chlapa bych radši zajela k doktorovi, protože snadno může dojít k obstrukci močových cest, právě kvůli zbytnění prostaty a to je pak průšvih. Náš taťka to měl, nakonec se vyčůrat nemohl vůbec, na pohotovosti mu dali atb a byl klid. A bylo to od prostaty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
537
7.2.16 06:18

Ahojky, mame stejny problem jak zakladatelka, pritel 35 let od noci ma stale pocit na curani a a pote silnou bolest v podbrisku. Zitra si urcite dojde k doktorovi, kdyby se to zhorsilo, tak dnes na pohotovost..
Chtela jsem se zeptat, zda by to byl zanet mocaku, ci zanet prostaty zda jsou nejake bakterie prenosne na me, napr.pri sexu, ktery byl vcera, jsem tehotna a bojim se nejake infekce..opravdu nevim, tak se ptam tady..
A zakladatelko @baculkaji jak to s Vami nakonec dopadlo? Popripade zda nekdo ma nejake zkusenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí