Škoda Octavia a tři děti

419
31.1.15 10:02

Škoda octavia a tři děti

Ahoj, chci se zeptat, chceme na jaře koupit auto do 50.000,–. Chtěli bychom nějakou starší octavii. Věcí je, že čekáme třetí dítě. Můj dotaz zní: Má starší oktávka uprostřed tříbodový pás a vejdou se tam tři autosedačky nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Poison Eve
31.1.15 10:06

Zkouseli jsme v sousedove pred par lety a nevesly se.

• Citovat
  • Upravit
419
31.1.15 10:10

@Poison Eve a můžu se zeptat jaké jste vybrali auto? předpokládám, že máte také tři děti :) my ještě přemýšleli na renaultem. Ten má vzadu tři sedačky a místa akorát, ale prý to nejsou moc spolehlivá auta a vzhledem k tomu, že je to ojetina, tak řeším i jak drahé budou opravy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30953
31.1.15 10:11

Vejdou, ale musis dle toho vybirat sedacky. Do trojkove se vejdou jiz mnohem lepe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
31.1.15 10:12

My jsme Octávku měli a nevejdou se. Koupili jsme Citroen Xsara v dieslu a super. Místa spousty, kufr veliký, spokojenost i s provozem. Ačkoliv jsem se Citroenu obávala, zbytečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Eve
31.1.15 10:13

@Marilyn.M Nemame, takze i auto mame pro vas nevyhovujici ;-). Zkouseli jsme tu nejstarsi oktavkvu a zkouseli jsme dve velke a jedno vejce a dohromady nam to neslo poskladat. Ale zase kazda sedacka je jina, mozna s uzsimi typy?

Příspěvek upraven 31.01.15 v 10:16

• Citovat
  • Upravit
8935
31.1.15 10:13

Peugeot 307 SW-vzadu jsou 3 samostatné sedačky. My ho máme a naprosto bez poruchy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
419
31.1.15 10:15
@Cuddy píše:
Vejdou, ale musis dle toho vybirat sedacky. Do trojkove se vejdou jiz mnohem lepe.

Máme standart podsedák, pak bude vajíčko, a ta další je taková velká, ale byla drahá a je kvalitní, tak se jí nechci vzdávat. teď máme vzádu u feldy tyhle dvě sedačky a uprostřed už není místo na sezení. Myslím, že ty starší oktávky asi nebudou o nic větší než ta felda..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
31.1.15 10:16

@Marilyn.M kvůli tomu šla naše oktáva pryč - bez možnosti - vajíčko, sedačka, podsedák, prostě nešlo :zed: My koupili Seata Alhambru :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30953
31.1.15 10:20

Porad se se Steevem. Divim se, ze s podsedakem se nevejdou, problemem byva sirka ramen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30953
31.1.15 10:22

A jinak jsou jiste lepsi auta pro 3 deti, ja mluvim o reseni, kdy clovek jine auto, nez ruzne skodovky, na vyber nema. Je do casto nejcastejsi sluzebni auto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
419
31.1.15 10:23

@Lakynka nad tim citronem jsme také přemýšleli, přijde mi to stejný jako ten rencek :)
@lasička1 koukala jsem do bazaru a vypadá pěkně :) už jste tam něco opravovali? já abych si udělala představu o tom jak vysoké jsou náklady na opravy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
31.1.15 10:28

@Marilyn.M My jsme ho kupovali jako předváděčku. Nyní ho máme 8.rok,najeto 170 tisíc. A kromě pravidelného servisu a spotřebního materiálu-filtry, brzdové desticky-jsme neměli jedinou poruchu.
Někdo říká, že náhradní díly jsou levnější než u octavie-ale to nevím, nesledovala jsem to.Ale cena třeba za destičky nebyla vysoká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7479
31.1.15 10:32

@Marilyn.M máme Octavku jedničkovou a je hodně úzká, sedačky se nevejdou. Pak máme ještě Forda Focuse a tam se silou vůle vejdou. Náklady na opravy jsou také minimální, jezdí jich hodně, takže se seženou i na vrakovišti náhradní díly a s cenou kolem 50 tis. seženeš spíš než Octavku.
Pak jedině kouknout po něčem větším např. Citroen Xsara Picaso - to má švára a taky bez problému, ale u auta je to hodně o štěstí, na co narazíš. Samozřejmě jsou značky, které jsou poruchové víc, ale i tak můžeš natrefit na dobrý kus. Renaulta Megana bych ale nebrala raději vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
419
31.1.15 10:34
@lasička1 píše:
@Marilyn.M My jsme ho kupovali jako předváděčku. Nyní ho máme 8.rok,najeto 170 tisíc. A kromě pravidelného servisu a spotřebního materiálu-filtry, brzdové desticky-jsme neměli jedinou poruchu.
Někdo říká, že náhradní díly jsou levnější než u octavie-ale to nevím, nesledovala jsem to.Ale cena třeba za destičky nebyla vysoká.

teď jsem koukala do inzerce a tak kolem těch 60.000,– pěkný auto, ale už to má najeto kolem 214.000 km. Ale tak to neshledávám jako problém. Jako první jsme koupili za 5.000,– feldu a měla najeta 207.000 km a už jsme s ní najezdili behem půl roku 7.000 km a taky v pohodě. U ojetých je to prostě vabang.. Buď se trefíme a bude to dobré nebo nebude.. Bohužel jsem na rodičáku a z leasingu na nové mám strach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí