Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, chci se zeptat, chceme na jaře koupit auto do 50.000,–. Chtěli bychom nějakou starší octavii. Věcí je, že čekáme třetí dítě. Můj dotaz zní: Má starší oktávka uprostřed tříbodový pás a vejdou se tam tři autosedačky nebo ne?
@Poison Eve a můžu se zeptat jaké jste vybrali auto? předpokládám, že máte také tři děti
my ještě přemýšleli na renaultem. Ten má vzadu tři sedačky a místa akorát, ale prý to nejsou moc spolehlivá auta a vzhledem k tomu, že je to ojetina, tak řeším i jak drahé budou opravy..
Vejdou, ale musis dle toho vybirat sedacky. Do trojkove se vejdou jiz mnohem lepe.
My jsme Octávku měli a nevejdou se. Koupili jsme Citroen Xsara v dieslu a super. Místa spousty, kufr veliký, spokojenost i s provozem. Ačkoliv jsem se Citroenu obávala, zbytečně.
@Marilyn.M Nemame, takze i auto mame pro vas nevyhovujici
. Zkouseli jsme tu nejstarsi oktavkvu a zkouseli jsme dve velke a jedno vejce a dohromady nam to neslo poskladat. Ale zase kazda sedacka je jina, mozna s uzsimi typy?
Příspěvek upraven 31.01.15 v 10:16
Peugeot 307 SW-vzadu jsou 3 samostatné sedačky. My ho máme a naprosto bez poruchy.
@Cuddy píše:
Vejdou, ale musis dle toho vybirat sedacky. Do trojkove se vejdou jiz mnohem lepe.
Máme standart podsedák, pak bude vajíčko, a ta další je taková velká, ale byla drahá a je kvalitní, tak se jí nechci vzdávat. teď máme vzádu u feldy tyhle dvě sedačky a uprostřed už není místo na sezení. Myslím, že ty starší oktávky asi nebudou o nic větší než ta felda..
@Marilyn.M kvůli tomu šla naše oktáva pryč - bez možnosti - vajíčko, sedačka, podsedák, prostě nešlo
My koupili Seata Alhambru
![]()
Porad se se Steevem. Divim se, ze s podsedakem se nevejdou, problemem byva sirka ramen.
A jinak jsou jiste lepsi auta pro 3 deti, ja mluvim o reseni, kdy clovek jine auto, nez ruzne skodovky, na vyber nema. Je do casto nejcastejsi sluzebni auto.
@Lakynka nad tim citronem jsme také přemýšleli, přijde mi to stejný jako ten rencek ![]()
@lasička1 koukala jsem do bazaru a vypadá pěkně
už jste tam něco opravovali? já abych si udělala představu o tom jak vysoké jsou náklady na opravy
@Marilyn.M My jsme ho kupovali jako předváděčku. Nyní ho máme 8.rok,najeto 170 tisíc. A kromě pravidelného servisu a spotřebního materiálu-filtry, brzdové desticky-jsme neměli jedinou poruchu.
Někdo říká, že náhradní díly jsou levnější než u octavie-ale to nevím, nesledovala jsem to.Ale cena třeba za destičky nebyla vysoká.
@Marilyn.M máme Octavku jedničkovou a je hodně úzká, sedačky se nevejdou. Pak máme ještě Forda Focuse a tam se silou vůle vejdou. Náklady na opravy jsou také minimální, jezdí jich hodně, takže se seženou i na vrakovišti náhradní díly a s cenou kolem 50 tis. seženeš spíš než Octavku.
Pak jedině kouknout po něčem větším např. Citroen Xsara Picaso - to má švára a taky bez problému, ale u auta je to hodně o štěstí, na co narazíš. Samozřejmě jsou značky, které jsou poruchové víc, ale i tak můžeš natrefit na dobrý kus. Renaulta Megana bych ale nebrala raději vůbec.
@lasička1 píše:
@Marilyn.M My jsme ho kupovali jako předváděčku. Nyní ho máme 8.rok,najeto 170 tisíc. A kromě pravidelného servisu a spotřebního materiálu-filtry, brzdové desticky-jsme neměli jedinou poruchu.
Někdo říká, že náhradní díly jsou levnější než u octavie-ale to nevím, nesledovala jsem to.Ale cena třeba za destičky nebyla vysoká.
teď jsem koukala do inzerce a tak kolem těch 60.000,– pěkný auto, ale už to má najeto kolem 214.000 km. Ale tak to neshledávám jako problém. Jako první jsme koupili za 5.000,– feldu a měla najeta 207.000 km a už jsme s ní najezdili behem půl roku 7.000 km a taky v pohodě. U ojetých je to prostě vabang.. Buď se trefíme a bude to dobré nebo nebude.. Bohužel jsem na rodičáku a z leasingu na nové mám strach.