Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,jsem v 6tt.Protože trpík silnými ranními nevolnostmi,piju každé ráno plechovku coca coly.Četla jsem,že není vhodný černý čaj ani káva,tak nevím,zda miminku neubližuji právě touto nedobrou,,sračkou".Díkys
Pokud je ti spatne a pomaha ti tak v pohode, samozrejme to nepit po litrech. Ja si tak taky lecila tehotenske nevolnosti, a kdyz na me prisla jakasi blici nemoc, byla chlazena cola jediny co jsem v sobe udrzela, dokonce i dr. mi to radila, pekne po lzickach.
já jí taky občas, pila a klárka je zdravý mimiko, ale to víš zdravý to není, ono by jsi v těhu moc neměla pít bublinkovaný nápoje a v cole jejich požehnaně
z hlediska kofeinu je na tom cola podobne jako caj. navic obsahuje fosforecnany, ktere brani vstrebavani vapniku ve streve - tim ale ublizis jen sobe, mimi si vapnik vytahne z tvych kosti. Cola spouste mamin dela dobre na zaludek a nevolnosti. jed to neni, pokud nepijes litr denne.
no, v coca cole je kofein stejně jako v kafi a v čaji tein a ještě další spousta věcí… Ale jestli vypiješ jednu plechovku denně kvůli nevolnostem a opravdu ti pomáhá, tak bych to neřešila. spíš by se toho neměly vypít litry (stejně jako kávy, kterou si dávám až dva šálky denně i pořád - jsem holt závislá na kafi
). Prostě se řiď ve všem svým rozumem, tím co si řekne tvoje tělo a nic nepřeháněj. existuje spousta doporučení na výživu a spousta „zakázaných“ věcí. Ale když to s nimi nepřeháníš, je vše OK. nejdůležitějsí je být v pohodě a bez stresu a ne řešit, že máš na něco obrovskou chuť a někde jsi se dočetla, že se to nesmí
A pokud piješ Colu, tak si dávej radši tu úplně klasickou, ne light.
Ahoj,já si ji také dávám poměrně často,protože je mi po ní vždy výrazně lépe.Já myslím,že to nevadí.Ale uvidíme,co ostatní maminy,čekám teprve první mimi,takže moc zkušeností nemám.
Já ji taky pila, bylo to jedine, po cem mi bylo malinko lip.
Light si nedávej, obyč. můžeš pokud je to nějaká rozumná dávka ![]()
Taky jsem pila klasickou kolu. Plechovku jsem večer otevřela aby vyprchaly bubliny (fakt mi nedělaly dobře) a ráno a dopoledne jsem ji postupně vypila. Dr. nic nenamítala.
ja ji v tehotenstvi pila dost..su zavisla na mcdonaldu..a v tehotenstvi jsem byla petinasobne zavisla
a decko je uplne v pohode ![]()
Coca je dobrá opravdu na žaludek, doktorka na gastroenterologii (přes žaludek) mi jí sama doporučila v malý dávce ne po litrech i když je to „sajrajt“. Jem ve 24 tt a jsem v pohodě, a celkem mi i pomáhá na pálení žáhy.
nozu píše:
no, v coca cole je kofein stejně jako v kafi a v čaji tein a ještě další spousta věcí… Ale jestli vypiješ jednu plechovku denně kvůli nevolnostem a opravdu ti pomáhá, tak bych to neřešila. spíš by se toho neměly vypít litry (stejně jako kávy, kterou si dávám až dva šálky denně i pořád - jsem holt závislá na kafi). Prostě se řiď ve všem svým rozumem, tím co si řekne tvoje tělo a nic nepřeháněj. existuje spousta doporučení na výživu a spousta „zakázaných“ věcí. Ale když to s nimi nepřeháníš, je vše OK. nejdůležitějsí je být v pohodě a bez stresu a ne řešit, že máš na něco obrovskou chuť a někde jsi se dočetla, že se to nesmí
A pokud piješ Colu, tak si dávej radši tu úplně klasickou, ne light.
jen poznamka, kofein a thein chemicky jedno jest, jedna se jen o tradicni nazvoslovi
dobrý to není, ale když ti to dělá dobře tak proč ne…asi bych nepila celou plechovku a ne jako prevenci každý den, ale trochu a vyloženě když by bylo nejhůř, přeci jen teď je mimčo nejvíc ve vývinu,ale je to taky o názoru…a když už tak určitě normál colu, originál, ne levné náhražky nebo lehkou
Holky trosku mimo - ale prosim o vysvetleni JAKY JE ROZDIL MEZI NORMALNI COLOU A LIGHT…myslim tim, v cem je light horsi?