Škodí moc přemýšlet?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
26.6.19 09:05

Nemluvím teď konkrétně o těhotenství. Ale jde o vysokou inteligenci, tendenci přemýšlet hodně dopredu a skutečně upřímně se trápit otázkami typu, v jakém světě budou vyrůstat naše děti. Ten člověk skončil regulérně na antidepresivech. Svého největšího nepřítele má ve své hlavě a své přílišné tendenci o všem přemýšlet. Já k tomu mám také sklony, i když ne zdaleka v takové míře.

Myslím si, že být člověkem, který si vše tak nepřipouští, je pro život lepší..

• Citovat
  • Upravit
19987
26.6.19 09:14

Nic se nema přehánět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
26.6.19 09:21

Taky to tak mám. Dříve to bylo horší, teď se snažím nad mnoha věcmi moc nepřemýšlet, ale jde to pomalu. Vysokou jsem nechala, protože jsem se bála anatomie. Děsně jsem se bála, že se před doktorkou ztrapním. Vzdala jsem to na mém vysněném oddělení, protože jsem se bála, že někomu ublížím. Pak si jen nadávám a trápí mě to. Po 30 - tce jsem si řekla, že s tím musím něco dělat. Během RD jsem nastoupila brigádně k postiženým lidem, po první směně myšlenky, že to nedám. Nicméně jsem si vzpomněla na minulost a že jestli to nepřekonám teď, tak nikdy. Zůstala jsem, byla to nejlepší zkušenost v mém životě a jednou se tam vrátím. Za život mé tělo vyprodukovalo tolik Kortizolu ( ze stresu ), že se divím, že ještě funguji :lol:
Není dobré být stresař, ale zas úplný flegmoš taky ne. Zlatá střední cesta :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
26.6.19 09:24

Taky mám tendence o všem moc přemýšlet, kombinovat, řešit. Musela jsem se to naučit krotit, jinak bych prožila život v křeči, co číhá za rohem (a 99% obav se naštěstí nikdy nesplnilo). Hodně mi paradoxně pomohla práce, která je poměrně stresující a náročná - musela jsem se naučit řešit jen to, co řešení má a zbytečně to nepitvat. Udělat maximum a kdy to nevyjde, bez výčitek to přijmout.

Jednodušší lidé mají určitě jednodušší život, ale stejně bych asi neměnila. Nechtěla bych mít v hlavě duto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11659
26.6.19 09:34

@Moni0101 že kouří? na co se jedině zeptá kam a kdy si můžu zapálit když leží pro něco v nemocnici? to mi stačí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.6.19 11:41

Cílem nebylo řešit slečnu, co tam se mnou ležela, jen jsem vás chtěla uvést do situace. :) A představit dva podle mě “extrémy”. Samozřejmě, i když jsme spolu mluvily, tak do hlavy jí nevidím.

Jasně nemusí to ani plynout z toho, zda člověk inteligentní je či není, je to i hlavně o povaze - jak si člověk, co připouští a zabírá, jak se vyrovnává se stresem a taky záleží na zkušnostech, ten, kdo má za sebou už třeba jedno těhotenství bez komplikací to teď i z toho důvodu ani nemusí tak úzkostně prožívat a má menší strach.

Vyměnit bych si to s ní samozřejmě nechtěla, jen musím upřímně uznat, že jsem jí tu bezstarostnost a lehkost v tu chvíli dost záviděla.

Moc děkuji za tip na mind fulness, mrknu na to. :)

• Citovat
  • Upravit
Makca87
26.6.19 11:49

Jsou to, co přemýšlí, ale během vteřiny mají jasno. Pak jsou ti, co nad něčím přemýšlí dva dny a stejně jsou na vážkách, nic nevyřeší. Pak vznikají deprese a různá onemocnění, včetně onkologického…a podle mě jsou nejlepší střelci :mrgreen:. Střelí od boku a vždycky to dobře dopadne ;).

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.6.19 12:01

@Makca87 souhlasím, já teda střelec rozhodně nejsem, bohužel. Pokud má situace řešení, tak zvážím různá řešení a rozhodnu se, i když ne vždy správně. :) Ale nemám ráda, když se věci nerozseknou, takže veci řeším. Pokud nejde o zdraví, ale o nějaké běžné věci, i když třeba důležité, tak jsem v pohodě. Ale tímto příspěvkem jsem měla na mysli spíše stresující přemýšlení o věcech, které se třeba nedají ovlivnit. :)

• Citovat
  • Upravit
1183
26.6.19 12:12

Zakladem je nezabyvat se problemy, ktere nedokazes vyresit a situacemi, ktere nedokazes ovlivnit. Je to zbytecne, k nicemu to nevede a akorat se stresujes bezduvodne. Jak to nedelat ti neporadim, protoze to je podle me na povaze cloveka a na zivotnich zkusenostech. Casem zjistis sama, ze to nema cenu a bud se to naucis ovladat, nebo budes dal neurotik a treba skoncich na praskach, jako nektere pripady…Ja byla hodne nervak v detstvi, ale kolem 20ti let me semlelo par tezkych zivotnich situaci a od te doby mam takzvane u pr****. Rikam si, ze vsechno dopadne, tak jak ma a dal to neresim. Tim myslim napriklad tehotenstvi, kdy jsem mela ze zacatku problemy, ktere proste nikdo zastavit nemohl a museli jsme cekat, jestli se s tim telo popere. Tak ted kvuli tomu nebudu sedet zavrena doma a klepat se strachy, ze se zase neco prihodi. To bych se fakt zblaznila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makca87
26.6.19 12:13
@Anonymní píše:
@Makca87 souhlasím, já teda střelec rozhodně nejsem, bohužel. Pokud má situace řešení, tak zvážím různá řešení a rozhodnu se, i když ne vždy správně. :) Ale nemám ráda, když se věci nerozseknou, takže veci řeším. Pokud nejde o zdraví, ale o nějaké běžné věci, i když třeba důležité, tak jsem v pohodě. Ale tímto příspěvkem jsem měla na mysli spíše stresující přemýšlení o věcech, které se třeba nedají ovlivnit. :)

Tak věci, které se nedají ovlivnit, tak to je pouze zdraví a tam to člověk musí přijmout a spoléhat se na doktory.

• Citovat
  • Upravit
Makca87
26.6.19 12:18

Já nechápu lidi, kteří se stresují a brečí z malichernosti, třeba jako je nefunkční SIM karta, ztracené klíče, odřené auto, atd… Prostě, pokud nejde o život, proč se zbytečně stresovat? Člověk musí být tak trošku flegmouš ;).

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.6.19 18:57

Zkus si přečíst nějaké knížky o osobním rozvoji a psychologii. Namátkou mě napadá třeba Nekažte si život maličkostmi. Nebo Kurz duševní rovnováhy.

• Citovat
  • Upravit
79716
26.6.19 20:21
@Moni0101 píše:
Pockej a jak ty vis, ze te druhe na jejim diteti vlastne nezalezi? To je docela silne tvrzeni… :(

když kouří a odchází na revers z nemocnice, tak tam moc velký zájem o dítě nevidím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makca87
26.6.19 20:25
@stinga píše:
když kouří a odchází na revers z nemocnice, tak tam moc velký zájem o dítě nevidím

A víš kolik matek kouří? I v těhotenství? :think:..a jsou dobré mámy. A co takové,, biomatky", které odchází z porodnice 2 hodiny po porodu, na revers?

• Citovat
  • Upravit
79716
26.6.19 20:27
@Makca87 píše:
A víš kolik matek kouří? I v těhotenství? :think:..a jsou dobré mámy. A co takové,, biomatky", které odchází z porodnice 2 hodiny po porodu, na revers?

no tak to bych se moc neodvažovala tvrdit, že matky kouřící v těhotenství jsou dobré mámy - přečti si, co vše dítěti hrozí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí