Škola a kroužky

Anonymní
29.10.24 15:54

Škola a kroužky

Ahojte, jsem maminka 8-letého chlapečka. Ve škole jsem měla problém s učitelkou, která mi říkala, že náš synáček často ve třídě vyrušuje a pokud dojde na nějakou soutěž (většinou v matice), tak nedokáže unést pokud není první. Přemýšlela jsem, jestli si nemám tedy začínat syna vyučovat sama doma. Jsem celkem dost ambiciózní matka, proto náš syn navštěvuje i různé sportovní kroužky, mimoškolní hodiny angličtiny apod. Máte někdo s tímto taky tento problém? Nebo jste spíše za to, že dítě na prvním stupni má vyrůstat se svými vrstevníky a nemusí být tolik popředu? Děkuji.

Anketa

Hlasovalo:

Loreipsum doloret

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8858
29.10.24 16:04

Bude se muset přizpůsobit kolektivu. Tak jako později v práci-pokud od Vas nepřebírá rodinné podnikání. Nebude vždy první a nejlepší a je zapotřebí se s tím naučit poprat. Pokud bude výborný, může přeci zkusit gymnázium po páté třídě…nicméně i tam je tvrdá konkurence a ambiciózní děti a rodiče. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65118
29.10.24 16:07
@truelly píše: Více

Ty tomu věříš? Je to provokační diskuse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8858
29.10.24 16:09
@vokishka píše: Více

Trenuju asertivita. Čeká nás inspekce :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7201
29.10.24 16:10

No počkej, nepíšeš nic o tom že vyrušuje protože všechno umí nebo protože neumí udržet pozornost. Plus teda asi úplně geniální asi taky nebude když není první v soutěži. :nevim: takže asi zas tak dopředu nebude

Takže je prostě nepozorný a neumí se srovnat s prohrou. To jsou věci které se musí naučit, ideálně v kolektivu. V životě se bude potkávat s lidmi a je potřeba aby s tím uměl pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1744
29.10.24 16:12

Ono to bude tím, že jste tak hrozně ambiciozní. Syn to odkoukal a teď to chápe tak, že ve všem musí být nejlepší a první a když není, nezvládá to. To je ale docela problém, protože absolutní většina úspěšných lidí je úspěšná proto, že si předtím prošli mnoha neúspěchy. A nezhroutili se z toho. Cestou není syna izolovat a vychovat z něj někoho, kdo se bude trápit tím, že pokud ve všem nebude první, tak se zboří svět. Naopak - cestou je naučit ho přijímat prohru. Protože ta prohra je pouze dočasná a ve výsledku ho může posunout vpřed. Umět snášet prohry buduje odolnost. A to je velmi důležitá vlastnost, pokud chce jeden uspět…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21554
29.10.24 16:20

Dítěti prokážeš medvědí službu, pokud ho stáhneš z kolektivu a budeš vyučovat sama. On se musí naučit fungovat v interakci s ostatními dětmi a naučit se prohrávat. Spíše bys měla zapracovat na sobě a nebýt tak strašně ambiciózní. Evidentně na to to dítě nemá, když v matice při soutěžích prohrává. Jen mu tím zaděláváš na slušné psychické problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15210
29.10.24 16:21

Nejdřív vyrušuje a pak se diví, že není první. Měla by jsi ho především vychovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9722
29.10.24 16:24

Tipla bych to na podzimní prázdniny :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8949
29.10.24 16:24

Znám takové dítě osobně. Teda znala jsem pracovně. Je hodně aktivní, temperamentní, bojovný, soupeřivý, kde přijde, tak je slyšet a je zvyklý soutěže vyhrávat. Jak prohraje, tak je oheň na střeše. Vzteky se i popere. Už přešel na sportovní školu. Tam je vytíženější, spokojenější. Navštěvuje od druhé třídy poradnu, psycholožku pravidelně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22013
29.10.24 16:35

Stoprocentní troll… hodně průhledný :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.10.24 17:01

Budu se tvářit, že tomu věřím, takové dítě znám i mám doma. Můj syn neustále ve škole vyrušuje, protože se nudí, plus má velký problém s tím, že neumí prohrávat a do 8 let nezvládal ani to, když prohrával kdokoliv jiný, to už naštěstí odeznělo.
Celkem proto chápu i pocit „raději si ho nechám doma, protože mě nebaví to neustále řešit“, ale u nás bychom to nepřežili ani jeden.
@Alušáček jak naučit dítě, že ve škole nemá vyrušovat?

• Citovat
  • Upravit
15210
29.10.24 17:16
@Anonymní píše: Více

To jistě ví jeho ambiciózní matka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.11.24 12:14

Dobrý den,

jsem studentka a ve své diplomové práci se věnuji zkoumání školních potřeb dětí, zejména školních batohů. Tento dotazník je součástí výzkumné části mé práce, kde se snažím zjistit, jaké batohy nejlépe vyhovují dětem a jejich rodičům.
Vaše názory jsou pro můj výzkum nesmírně důležité, a proto bych vám byla velmi vděčná, pokud byste si našly 5 minut na vyplnění krátkého dotazníku. Vaše pomoc mi umožní zpracovat kvalitní a smysluplné výsledky.
 https://forms.gle/…paE4dcoTA9v6

Moc děkuji za váš čas a ochotu pomoci! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí