Školka - tři roky podle zákona?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Maorka
10.5.13 15:51

@renda81 a nevadí že budu doma pobírat na něj dál rodičák?

• Citovat
  • Upravit
6536
10.5.13 15:55

Ne nevadí můžeš být doma nebo i nějakou prácičku k tomu mít to je jedno to už je jen na tobě, o dávky nepřijdeš dala sis to třeba na tříletej tak to budeš pobírat prostě máš nárok na těch 220000kč a ty sis vybrala jak dlouho to budeš pobírat o to nepřijdeš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Maorka
10.5.13 15:56

@renda81 jééé tak to je supéér moc děkuju :kytka:

• Citovat
  • Upravit
6536
10.5.13 16:04

Nemáš zač a gratuluj že ti ho vzali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1788
31.5.13 10:01

Holky chci se zeptat - kámošce dneska volali, že musí vrátit rodičák, bo jí dítě chodilo do školky.
Klučina chodí od září/2012 - 3,5 roku.
V únoru ji přišel poslední rodičák - dítěti v lednu byly 4.

Tak se chci zeptat - myslela jsem že od ledna 2012 už je omezení jen do dvou let dítěte? Ale od dvou a výš, už je jedno na jak dlouho ve školce dítě je? Nebo se pletu?

Díky za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4509
31.5.13 10:02

@Prdolinka86 ta zmena je od prosince 2012, tkz to zrejme bude muset vratit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1788
31.5.13 10:03

Teď jsem našla toto :

Od ledna 2012 skončilo omezení pro ty, kdo chtějí čerpat rodičovský příspěvek a dávat přitom dítě do předškolního zařízení. Zatímco dřívější limit mluvil o maximálně pěti dnech v měsíci či čtyřech hodinách denně u dítěte, které dosáhlo tří let věku, nyní se hranice snížila na dosažené dva roky věku dítěte a byl škrtnut časový limit. Dítě tedy může pobývat v jeslích či školce neomezeně, rodič o příspěvek nepřijde.

Tak nevim :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4509
31.5.13 10:07

Ten leden me tam prekvapuje, resili jsme to ted v zime, ze je zmena, chtela jsem jit do prace, jenze skolka takhle maly deti nevezme..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19609
31.5.13 10:08

Tak já to moc nechápu, ale můj syn chodil od září na 4 h denně, to měl 3 roky a od ledna chodí na celý den, 4 roky bude mít až v půlce září.

@Prdolinka86
Jestli ho od září do konce roku dávala na 4 hodiny, neměla by přece nic vracet…pokud na celý den, tak to je jiná :nevim:
Já jsem se ptala přímo na sociálce, než jsem tam dítě dala a i letos jsem tam volala, jestli už může na celý den, říkali že to není problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4509
31.5.13 10:14

Neni tam treba podminka, ze musi prejit na novy rodicak kdy muze vycerpat jen tech 220 000??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka1
31.5.13 10:15

@Prdolinka86 pokud vím, aby dítě mohlo chodit do školky, bylo nutné přejít i na nový systém výplaty rodičáku (22O tis) pokud nepřešla, nevztahovala se na ni možnost chodit do školky. A pokud by přešla pravděpodobně už by neměla nárok na peníze, protože už je vyčerpala

• Citovat
  • Upravit
4509
31.5.13 10:15

Jinak tady je posledni uprava a je to prave od toho prosince…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19609
31.5.13 10:18

Mně paní na socce řekla, že nemusím přejít na nový rodičák. To jsme spolu řešily, než byla možnost dávat na 4h. To bych přejít musela.

Ale od tří let je ta možnost na 4h a teď podle nového už na celý den dítě od dvou let.

Alespoň mně to tak bylo řečeno…dost jsem to řešila, chtěla jsem do práce dřív. To že jsem ho mohla dávat od tří let alespoň na půl dne mi moc pomohlo a ten celý den, to bylo super :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1788
31.5.13 10:18

Jsem z toho jelen :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4509
31.5.13 10:20

Taky je mozny, ze pani na socialne neco zkonila, tkz bych sla fakt tam a ptala se a ptala se..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin