Školka - tři roky podle zákona?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23.1.14 20:50

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na Vaše názory po mojí zkušenosti ze školky.
Dcera spí ve školce a pani která je tam hlídá je budí tím způsobem, že z nich strhne peřinu a děti se budí tím že jim je zima jak jsou zahřátý a ještě rozespalý. Když jsem si stěžovala, že se mi to nelíbí, dostala jsem odpověď : a jak je mám tedy vzbudit???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3175
23.1.14 20:57

8o to je strasny. To by se mi taky nelibilo a resila bych to s ucitelkou, popr. reditelkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka1
23.1.14 21:00

@petula1985 no a co si jí na to řekla? :think: jak je má budit?

• Citovat
  • Upravit
896
23.1.14 21:06

Do dnes si pamatuju, že nás ve školce budili hrou na klavír.. tak třeba..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.1.14 21:06

No řekla jsem jí že kdyby na ně promluvila a třeba pustila cd s písničkama tak by se určitě lépe probrali. Je to malá školka a nejvíc tam má 10 dětí na spaní, takže takovou práci nemá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.1.14 21:08

No přesně třeba tak :palec:,ale tohle mi teda přijde krutý :,(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
23.1.14 21:09

No..u mě se cca půlka dětí vzbudí na slovní probouzení: „Vstáváme“…další děti se budí šrumem při stlaní, oblékání…zbude pár dětí (3-5), které musím budit „násilně“ :mrgreen:…pokud si ke každému dřepnu a budu ho lehce šimrat, hladit, šeptat: „vstávej“…zachumlá se do peřin a nevyleze ani omylem…
Takže dítě pohladím nebo podrbu na hlavě, sundám peřinu (ano, jsem taky drasťák…a sundavám peřinu) a dítku nezbude nic jiného, než svléknout pyžamo (ano i u toho je dětem zima…ale bohužel to bez svlékání opravdu nejde) a obléknout se do školkového…někdy se jim začne chtít čůrat uprostřed oblékání a jdou NAHATÍ..!!! na WC…a to jim musí být teprve kosa…ale když musí, tak musí…pokud se jim chce zrovna, když svlečou pyžamo a nevydrží to do chvíle, kdy budou oblečeni, co mám dělat…???
Možná mi poradíš…@petula1985

• Citovat
  • Upravit
Jitka1976
23.1.14 21:12

Hra na klavír je fajn…teda za předpokladu, že děti neudělají to, co většinou udělají…strčí si hlavu pod peřinu…aby ho neslyšely…
A učitelka tedy musí vstát od klavíru a zvednout peřinu…

• Citovat
  • Upravit
sophinka1
23.1.14 21:19

@Jitka1976 ty tyranko :roll:

• Citovat
  • Upravit
Jitka1976
23.1.14 21:20
@sophinka1 píše:
@Jitka1976 ty tyranko :roll:

Jdu se dobrovolně odstřelit… :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
mag
12862
23.1.14 21:22

Já si tu naší šípkovou Růženku dost často budím sama :lol: Doma po obědě ale spát nebude a nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.1.14 21:25

@Jitka1976 no tak třeba až když opravdu nebudou chtít vstát tak tu peřinu odkrýt, ale u nás to jde - vstávat a jede jeden po druhým.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.1.14 21:26

Jiank taky radši budu chodit dřív a budit si jí sama ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
23.1.14 21:32
@petula1985 píše:
@Jitka1976 no tak třeba až když opravdu nebudou chtít vstát tak tu peřinu odkrýt, ale u nás to jde - vstávat a jede jeden po druhým.

Je možné, že spěchá…pokud je na ty děti sama.. :nevim: ty jsi u toho vstávání byla přítomná nebo to máš jen zprostředkovaně od dítěte?
Akorát nevím, co TADY vyřešíš…holky ti můžou napsat, že s tebou soucítí, že se jim to taky nelíbí nebo naopak, že je to normální…ale pokud se ani po tvé urgenci nic nestane, tak tady NIC nevyřešíš…můžeš si stěžovat u ředitelky…víc nic…zřizovatele ani ČŠI tohle neřeší…a pokud takhle budí i ředitelka, máš asi smůlu…no…
Zkus dát svému dítěti teplejší pyžamko…nebude to takový „šok“…otázkou je, jestli se v teplém pyžamu spíš nezapotí a nebude mu větší zima při převlékání…
Musíš to řešit s učitelkou…

• Citovat
  • Upravit
Jitka1976
23.1.14 21:39
@petula1985 píše:
Jiank taky radši budu chodit dřív a budit si jí sama ;)

No…může se stát, že ti to ve školce nedovolí…ale zeptej se, za to nic nedáš…ve školním řádu bývá napsáno, že se děti musí vodit do Mš do cca 9 hodin (každá Mš to má trochu jinak)a naopak vyzvedávání dětí je od cca 12,30-13,00 (po obědě) a pak až od cca 14,30 (po svačině)…mimo tyto časy je školka zamčená…výjimečně rodičům otevřou (lékař a pod.)…ale pokud by to bylo denně, nemusí ti vyjít vstříc…tak s tím počítej…Ale určitě se můžeš zeptat, třeba to nebude problém…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin