Školka - tři roky podle zákona?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4509
31.5.13 10:25

@Katchus a nebylo to tak, ze mohlo chodit na 5 dni v mesici??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1788
31.5.13 10:25

Už jsem to našla.. Kamarádka by musela přejít na tu novou variantu.. aby mohla mít dítě ve školce.
 http://socialnireforma.mpsv.cz/cs/4

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19609
31.5.13 10:26

Rodiče, kterým vznikl nárok na rodičovský příspěvek podle právní úpravy platné do 31. 12. 2011 a kteří pobírají rodičovský příspěvek v pevných částkách dle své volby nebo zvolit nemohli, mohou buď čerpat rodičovský příspěvek podle původní právní úpravy, nebo kdykoli po 1. 1. 2012 písemně požádat o změnu rodičovského příspěvku podle nové právní úpravy, přičemž částky rodičovského příspěvku z důvodu péče o totéž dítě již vyplacené se započítají do celkové částky 220 000 Kč.

Rodič, který se rozhodl, že bude i nadále pobírat rodičovský příspěvek „postaru“ v pevných částkách do tří nebo čtyř let věku dítěte, nebude omezen celkovou částkou rodičovského příspěvku 220 000 Kč, nemůže zvolenou výši dávky změnit. Ostatní podmínky nároku na rodičovský příspěvek a jeho výplatu, včetně souběhu rodičovského příspěvku a příspěvku na péči nebo možnosti umístit dítě starší dvou let do předškolního zařízení bez časového omezení, platí pro všechny příjemce rodičovského příspěvku stejně, bez ohledu na právní úpravu platnou v době vzniku nároku.

Jestli dobře chápu je to tak, jak to mám já. Doufám, že nebudu muset nic vracet :jazyk:

Příspěvek upraven 31.05.13 v 10:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19609
31.5.13 10:30

@lenholka
Do tří let by mohl jen na pět dní. Chtěla jsem jít do práce, byla jsem se ptát a to bych musela nastoupit na novou mateřskou, což by u mě znamenalo přijít a cca 35 tis.

Čekala jsem jak mu budou tři(17.9.2012) a hned začala chodit na dopoledne do práce a prcek do školky. V prosinci 2012 se všechno změnilo, mohl na celý den, ale naše školka byla trochu v šoku :mrgreen:, takže začal až v lednu na celý den.
Učitelky si nebyly 100% jisté, takže jsem několikrát volala na sociálku a ptala se, dokonce mi volali až po školení, taky si nebyli úplně jistí, ale já to mám tak a pevně doufám, že v tom není problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4509
31.5.13 10:31

@Katchus to jo ale to plati od toho 1.12.2012 nebo do 1.1. jak se ptala pani

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4509
31.5.13 10:32

@Katchus no do 3 let jo, ale pani davala uz od 2 let a asi 9 mesicu jestli jsem to dobre pochopila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19609
31.5.13 10:34

@lenholka
Vždyť tam píše, že měl v září 3,5 roku a začal chodit do školky 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4509
31.5.13 10:40

Tak uz to pekne motam, ale pani mela 4 lety rodicak ve stary variante a zrejme chodil na cely den coz byl problem do toho 1.12. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19609
31.5.13 10:45

@lenholka
Právě to by mě zajímalo, na kolik hodin chodil chlapeček :lol:

Proto jsem psala jak to máme my a jestli budu něco vracet, že se někdo spletl, tak se z toho pos*ru :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.6.13 20:15

Ahoj, třeba někdo ví - proč jsou školky tak nekřesťansky drahé?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.6.13 20:32
@mimi_hlista píše:
Ahoj, třeba někdo ví - proč jsou školky tak nekřesťansky drahé?

Jak to myslis?
Plati se ucitelky plus odvody ze mzdy, hracky, najem prostor, energie, vytvarne potreby, hygienicke potreby atd…

• Citovat
  • Upravit
6.6.13 20:49

Od čeho je tady stát?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.6.13 20:52
@mimi_hlista píše:
Od čeho je tady stát?

ale tvoje děti tvoje povinnosti. Stát ti na dítě vycáluje 220tisíc plus potom státní školku prakticky zdarma. Co bys ještě očekávala 8o 8o 8o

• Citovat
  • Upravit
Bunny puella
6.6.13 20:54

Nekřesťansky drahé? Nevím, nepříjde mi to…platím 400.- školný a stravný 31.- za celodenní stravování (snídaně, svačina, oběd, druhá svačina) a příjde mi to v pohodě, ba naopak, stravný levný.

• Citovat
  • Upravit
23.1.14 20:50

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na Vaše názory po mojí zkušenosti ze školky.
Dcera spí ve školce a pani která je tam hlídá je budí tím způsobem, že z nich strhne peřinu a děti se budí tím že jim je zima jak jsou zahřátý a ještě rozespalý. Když jsem si stěžovala, že se mi to nelíbí, dostala jsem odpověď : a jak je mám tedy vzbudit???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin