Školka a nemoci;

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
279
2.11.07 20:00

Školka a nemoci;

Ahojky,
taky je vaše dítko pořád nemocné? V naší školce je to normální, že pořád někdo nemocný. My jsme se předevčírem vrátily z nemocnice. Měla silný zánět hltanu a streptokoka.
Než začala, beruška, chodit do školky nevěděly jsme, co nemoc je.
A taky nejsem s tou školkou moc spokojená. Oblíkají ty děti naprosto nevhodně. -svítilo sluníčko, venku 24°C a moje holčička měla cizí punčocháče a ještě tepláky a nahoře jen triko.
Co s tím jako matky můžeme dělat?
 Teri

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2239
2.11.07 20:38

Ahoj,

u nas ve skolce nemoci moc nejsou, protoze dcera chodi do sportovni. Preferuji pobyt venku, chodi plavat, atd. Zavreni spolu jsou minimalne.
Sarlotu jsem nemocnou nemela a ani ostatni deti nejak vyrazneji nechybi, ale je fakt, ze mladsi dcera ted stona nepretrzite a doktorka se domniva, ze to Sarlota taha domu ze skolky. Tam jsou ty deti proste zvykle a maji nejakou imunitu, takze to jen nosi v sobe a roznaseji dal.
Ta mladsi diky tomu taky byla v nemocnici (laryngitida), ale je fakt, ze ona vzdy mela horsi imunitu.

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9130
2.11.07 20:44

Ahoj,
Honzík zatím do školky nechodí, ale mamka ve školce dělá a ví jak o chodí. Děti se mají oblíkat sami, takže je zvláštní, že měla cizí punčochy. Každá školka je asi jiná, tady chodí každý den ven, i v dešti, na zahradě mají pergolu, tak si hrají pod ní. V létě je sprchují vodou a tak a že by tam měli děti nějak výrazně nemocný říct nemůžu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
583
2.11.07 20:55

Míša chodí do školky teprve od září, nemocná byla jednou a to spíš proto, že nastydla u babičky a dědy. Řekla bych, že na oblíkání tam dávají pozor, ven chodí denně, i když malinko krápe.
Neustále mají nějaký program, besedy, akce. Jsem moc ráda, že malá do školky může chodit, ona je tam spokojená, pořád vypráví co všechno dělali.

Ve školce mají poměrně vedro, ale učitelky nás na to upozornily, dáváme dětem jen lehké oblečení, naven si je oblíknou pořádně.
Komunikace s personálem v pohodě, vždycky když si vyzvedávám dítě, dostanu komentář-jak jedla, co dělala.. to moc oceňuju.
A podle jídelníčku bych řekla, že i stravu mají pestrou.

Je to školka na vsi, netuším kolik dětí je ve třídě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1652
2.11.07 21:05

Teri,

obávám se, že jako matka jediný co s tím můžeš udělat - nechat si malou doma nebo začít s důslednou prevencí ve velkém: horem dolem vitamíny, živé jogurty, ovoce, zelenina, pohyb na čerstvém vzduchu, otužování atd atd........v případě nemocnosti, v případě oblíkání je to třeba řešit s vaší učitelkou..

tipuju, že v 99% školek jsou děti posmrkávají, pokašlávající a tyto choroby si předávají navzájem.. Jsou v uzavřeném prostoru, kolektivu - prý stačí, jen třeba spánek po obědě v jedné místnosti, a nemoc je tu. Bohužel každé dítě je jinak náchylné, jiné lehne a má komplikace, jiné to ustojí. Kdyby měly být ve školce děti 100% zdravé, obávám se, že by od září do dubna byly ve školce průměrně tak 3 děti…a to by nám ty školky pak houfně zavřeli…;-)

osobně jsem spokojená, i když se taky dovedu zlobit nad tím, že už zase holky prskají a vždy si jen říkám, hlavně ať nelehnou…ale myslím, že tomuhle se prostě nevyhnou, já jim pomáhám prevencí, ale uzavřený kolektiv je nemine ani na základce. já jen doufám, že do té doby si vytvoří obstojnou imunitu.. ;-)

Zdenik a M+J+V

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
279
2.11.07 21:45

MOje holčička, chodí do školky moc ráda a je pro ni neštěstí, že tam nemůže. Bydlíme v 5000 městě a školky tu máme 3, jedna dle vyúky Montessori, další je speciální +normoš a další je ta naše.
Malou jsem nechala umístit do té, co je nejblíže a navíc tam chodí její nejlepší kamarádka, ale přemýšlím, že bych požádala o přeložení do té s vyúkou Montessori. Co radíte?
Všechny možné imunitní a vitamínové prostředky do ní cpu horem dolem. Hlavně ovoce, ale ona je děsně na sladký … Takže to není tak jak jednoduché.
Poraďte, je možné požádat o přeložení???
Děkuji Teri

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17718
3.11.07 08:00

ahoj,

můj syn začal chodit to školky v září ve 2,5 letech. nejprve jej učitelka či hodná kamarádka oblíkaly,ale ted to zvládá celkem sám. vždy mu NACHYSTÁME DO TAŠKY, CO SI MÁ OBLÉKNOUT. takže mne zaráží, že tvoje 3-letá dcera se nechala paní učitelkou oblíknout cizí punčocháčky :wink: každé ráno štěpánovi ještě raději ukážeme ( střídáme se s manželem ), které oblečení si má na procházku vzít, vč. botiček. sám už zná oblečení jiných dětí. např. se tam válejí tepláčky a štěpán- to jsou Jeníčkovy apod. když se ochladilo,tak jsme ještě zašli za pí učitelkou a požádali ji,at dohlédne, zda bude mít ty punčocháčky. ta řekla, samozřejmě !!! :wink:

ad nemoci- hned druhý týden syn onemocněl- klasické nachlazení. nechali jsme jej přes týden doma a další měsíc měl další nachlazení. beru to jako školkovou daň,než si dítě vybuduje školkovou imunitu.

ad školka- nejprve jsme měli vyhlídlou uplně jinou školku a byli jsme dost neštastní, že nás tam vzhledem k věku nevzali. ale ted jsme rádi za „naši“. denně s učitelkami mluvíme,jsme fakt spokojení ťuky ťuky :D

zkus tedy s učitelkami tvé problémy probrat. pokud nebudou vstřícní, asi podat přihlášku do jiné školky.

Irias + štěpán 2 a 3/4 roku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
4.11.07 11:23

Ahoj, náš syn taky začal chodit letos od října od 2,5 roku. Zatím jen pět dní v měsíci, ale strašně se mu tam líbí, už se nemůže dočkat zítřka, až zase půjde. Všechno sám zvládá (od tý doby, co tam chodí se hodně ve všem zlepšil, jakoby vypiloval), ale taky se neoblíkne. Učitelky jsou milé a vstřícné a vždy se mě zeptají, co mu mají oblíknout ven. Prostě s nimi nemám problém. Oblečení má označené a ve svém kapsáři s obrázkem. Neslyšela jsem, že by se někomu stalo, co vám. Nastdlý byl tenhle týden, tak byl doma. Taky mu dávám ovoce, zeleninu, jogurty+ vitamínky.
Jsme se školkou spokojeni :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2596
5.11.07 13:00

Ahoj já jsem učitelka ze školky a můžu ti říct že pokud chodí dítko do školky kde je ve třídě více dětí tříletých které se neumí obléknout tak se občas stane že si něco vzmění je to docela záhul oblíknout ven patnáct dětí co se neuměj oblíct nebo jen částečně .Jediný řešení je naučit dítě oblékat se samo a poznat si svoje věci a nebo pokud to není nutné do školky nechodit samozřejmě pokud ti hodně vadí že se to vyjmečně poplete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
279
5.11.07 19:21

Asi je to v každé školce jiné. Zítra jde na naše malá zase po těch nemocech do školky, tak se zkusím s učitelkami promluvit. Třeba se to zlepší.....
Díky za rady
 Teri

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin