Školka a nemocnost

17
5.2.09 14:30

školka a nemocnost

Milé maminky,
prosím, zajímá mě vaše zkušenost - jak ovlivnila školka nemocnost vašeho děťátka?
Event. jak často a dlouho nemocné ve srovnání s domácím režimem. Kdo vám ho hlídá při nemoci, jste s ním vy doma? Toleruje to zaměstnavatel?
Díky Ali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
5.2.09 14:41

Naše děti nebývaly nemocné ani před školkou, ani ve školce a co tak sleduju, je to kolem podobné. Dneska ráno chyběla u staršího syna ve třídě 2 dítka a u maloška ve třídečce chybí jeden chlapeček. Nevím, zda je to geny nebo tím, že naše děti jsou často a hodně venku, sportují a jsou od malinka mezi jinými dětmi. Když už s nima doma jsem, tak šéfové neříkají nic,ale já z toho nemám dobrý pocit, že někdo musí dělat něco za mě. M

• Citovat
  • Upravit
6545
5.2.09 15:01
Anonymni píše:
Naše děti nebývaly nemocné ani před školkou, ani ve školce a co tak sleduju, je to kolem podobné. Dneska ráno chyběla u staršího syna ve třídě 2 dítka a u maloška ve třídečce chybí jeden chlapeček. Nevím, zda je to geny nebo tím, že naše děti jsou často a hodně venku, sportují a jsou od malinka mezi jinými dětmi. Když už s nima doma jsem, tak šéfové neříkají nic,ale já z toho nemám dobrý pocit, že někdo musí dělat něco za mě. M

moje starší holka byla od malička v kolektivu mezi dětma. Tak až na běžné virozky u rostoucích zubů a jedné angíny a stomatitidy u růstu zoubků byla OK.

S nástupem do školky začalo peklo. Hned třetí den školky lehla a skončila v nemocnici na kapačce. Pak byla měsíc doma. Po měsíci vydržela ve školce měsíc a od té doby jela stylem týden (max) školka, 2-4 týdny doma. Pár dní před porodem jsem si jí stáhla domů a pak byla doma do konce šestinedělí (pravda, chtěla jsem jí dát po měsíci, ale omarodila). Pokračovalo to opět stylem týden školka, 2 týdny doma.

V září šla do školky po dvouměsíční pauze. V září byla týden doma s barevnou rýmou. Od té doby pak byla zdravá. Pro změnu od říjan mi prakticky nonstop marodí mladší. V lednu od ní chytla herpangínu Bára, další týden na kontrole u mudry jsme chytly všechny nějakou virozu či co. Po týdnu byla Bára OK (ale je doma, pže byly chřipky a nechtěla jsem riskovat, že něco přitáhne domů ze školky, abychom doočkovaly malou - která ovšem chytá nemoci v čekárně u mudry a tak marodí již 6 týden)

Obě chodily ven, nikdy jsem jí nestranila dětí, otužuju, s oběma od malička plavčo - jen s Anetou stylem týden plavat 3 týdny nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1132
5.2.09 15:14

Ahoj Alison,

me mala od listopadu zacala chodit do miniskolky a muzu z vlastni zkusenosti rict, ze nemoci jsou u nas na tydennim poradku. 3 dny je ve skolce, 4 dny ji mam nemocnou doma ci naopak (silna ryma, teplota, prujem a tak porad dokola). Pracuji na pul uvazku (3 dny v praci, 2 dny doma), takze jsem to doposavad vzdycky nejak zvladla 8O.
Od zari jsem chtela zacit pracovat na plny uvazek, ale o tom si, pokud to takhle pujde dale, muzu nechat jen zdat :roll:

I kdyz, musim zatukat, tento tyden jsme vyjmecne bez nemoci, tak uvidime :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
5.2.09 15:17

holky ale můžu říct, že u nás ve školce je pár dětí, co maroděj dokola, ale většinou odmarodily první rok a pak dobrý. Taky jestli nemá vliv to, že do školky přišla s většinou nových dětí, zůstalo tam jen pár starších, který ale byli malí na druhou třídu - tam posílaj až děti, kterým v září už byly 4 roky. No a letos těch pár větších šlo do drhé a přišlo jen pár menších.

Prostě ten druhej rok je dobrej. Tak už jen ta mladší, aby se srovnala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
5.2.09 15:18

ahoj

je to strašně individuální - nějaké dítko chytne jen sem tam rýmu nebo kašel , druhé je „na hromadě“ co druhý týden. Dle zkušeností mých a ostatních maminek se určitě nemocnost zvýší - jak naše dr. říká - je to semeniště bacilů:o) jako školka myslím:o) - ale nic s tím nenaděláš - stejně tam to dítko chodit jednou bude a komu prcek marodil, tak říkal že nejhorší byl první rok - pak už to bylo lepší:o)

Pokud nemáš možnost hlídání od babiček tak to budeš muset risknout - nic jiného ti nezbyde - kdybych já chodila do práce tak už bych asi letěla - od půlky listopadu jsme byli doma až do vánoc - prvních deset dní to vypadalo na virozu, pak se to zase zhoršilo a byl to zápal plic - no a když dobral ATB tak byly dva týdny do vánoc a dr. mi řekla že ho do školky minimálně týden dávat nemám - že by hned něco chytil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1535
5.2.09 16:20

My jsme ve školce od září a zatím chyběl asi 4dny na konci září, jelikož dostal kašel, tak jsem ho hned stáhla, jakože zodpovědná matka, když jsem na mateřské. No, klepala si na čelo učitelka i ostatní maminky :) Prý bych ho takhle měla doma pořád. Znovu začal kašlat v listopadu, to jsem ale zvládla samoléčbou při školce, za týden byl klid. A teď je doma od včerejška, dostal nějaký průjem, málem nedošel suchý z vycházky, ale dnes už zas OK (ťuk ťuk), snad dieta zabrala. Takže v PO snad školkujem.

Máme prý v nejmladších nejmenší absenci, ale mně nepřijde, že by ty děti hodně marodily… až na jedny dvojčata, ti se chudáci střídají, takže tam věčně nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
5.2.09 17:32

Ahoj,tak moje děti nebývaly nemocné vůbec (max. 3krát do roka-většinou 2 rýmy,jedna viróza..) a co je dcera (4,5) ve školce-od září ,tak byli nemocní tak 5krát a braly i atb…většinou to od sbe chytí a 3krát i my s manželem od nich,takže já být v práci,tak už taky letim…
Tak snad bude příští rok líp:o)))))
 T.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
5.2.09 17:39

Starší syn si to odbyl v jeslích, kam chodil od 2 let. Do těch 2 let byl nemocný jednou, když měl 6. nemoc. V jeslích měl 3 x po sobě zánět středního ucha - vždycky po měsíci. Z toho měsíce byl vždycky týden doma a pak zbytek v jeslích. Od té doby nemocný není, sem tam rýma, jednou ročně nějaká viróza nebo angína.
Když byl v těch jeslích nemocný, hlídal tatínek, paragraf jsem si já vzít nemohla. Babičky máme daleko.

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
5.2.09 18:39

Ahoj, jsme nemocný prakticky pořád. Jeden týden zdravý a 2 týdny doma - uzdravování a pak léčení. No už z toho šílim. Chtěla jsem je odhlásit do jara, ale někdo radí nechat (kvuli vytváření imunity) a někdo vzít je at se zregenerujou po těch chřipkách. No tak já nevim, co mám vlastně dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
5.2.09 18:41

ještě dodám, že jsme nebývali nějak moc nemocný. Dvakrát za zimu maximálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
5.2.09 19:00

Kykoušku no záleží, co prckové, no…v podstatě já kdybych neřešila, že na mě tlačí termín očkování, tak bych Báru do školky dala. Je doma jen proto,že potřebuju mít Anetu zdravou, ať doočkujem a mam klid (trošku už nás má v merku hygiena). Pak bez milosti. Je fakt, že v tý fázi, kdy ta epidemie byla ten min týden, jsem byla radši (ale na bohnice:D )

No a ačkoliv je Bára doma, stačila jedna návštěva ORL (kontrola po píchání ucha), chvilka v čekárně a druhý den Aneta lehla znovu a to pes užívání ATB! Takže na to kašlu a Bára mastí v pondělí do školky…pže když to nepřitáhne ona, přitáhne to manžel z práce/nákupu (teď akorát jev obchodě)/čekárna u mudry, kde jsme prakticky co týden:(

G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21531
5.2.09 20:12

no tak klárka je od svého roku v jeslích - nejdřív na 2 dny v týdnu, od dvou let na 4-5. a musím říct, že nic vážnějšího než 2× za zimu virozu s rýmou a kašlem neměla. Teda teď jsme měly neštovice, ale tam byl zdroj jinde :-) takže mi nepřijde, že by byla nějak výrazněji nemocná, když to porovnám na děti, které jsou doma. ale pravda je, že nějakou slabou rýmu neřeším a do jesliček se jde… jinak péči o nemocné dítko řešíme většinou tak, že si s manželem bereme na střídačku dovolenou nebo práci doma. tak se to jeden týden dá nějak zvládnout. při neštovicích (ale měli jsme hodně slabý průběh) jsem na 2 dny povolala chůvy a na týden babičku. Holt toho bylo v práci hodně a nemohli jsme zůstat doma ani jeden…
a teď mě kamenujte jako nesvědomitou matku, která se nevěnuje dítěti ;-) :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
5.2.09 20:30

Gabinko, no taky bych je tam asi dala, ale nevim. Jsou po ATB, tak jsou oslabení. ale na Bohnice už jsem taky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
5.2.09 20:32

nevim, co dr na to, ale po ATB bych doma nechala týden po dobrání a hezky zpátky:D

Nevim, možná se zeptat ve školce, jak na tom jsou - jestli děti nemocné či ne a případně podle toho (jako jestli tam něco neřádí), ale jinak…:mávajícísmajlík: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin