Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Loni začal Vítek chodit do školky a marodili jsme dokola celá rodina prakticky od ledna do konce května:-)
Ale vypadá to, že imunita byla vybudována a letos toho Vítek přitáhl minimum.
Kykousku- na Tvém místě už bych to vydržela. Letos si užiješ, ale miminko už rovnou buduje imunitu taky a od příštího roka to bude pohoda:-) Snad.
Hm, v pondělí jdeme na kontrolu, tak je nechám ten týden a pak je vyšlu. To je dobrej tip tam zavolat. Snad ten nával chřipek bude podstatně menší. Těšim se na příští rok… a na jaro ![]()
jo, ještě jeden tip - nám se letos strašně osvědčilo, že se s kLárkou dopujeme Preventanem. manža teď měl chřipku a my to obě ustály. ale je to dlouhodobější záležitost…
Chci se zeptat,kdo má podobnou zkušenost,co syn nastoupil do školce je skoro pořád nemcný,už jsem si všimla,že jak se blíží prázdniny jarní nebo ve škola řed. volno dělají učitelky všechno pro to ,aby ve školce jich moc nezůstalo a ony měly havai,což semně nelíbí.Za rok a půl bych měla dát dceru a nastoupit opět do práceno jestli to bude u ní to samé dostanu nejspíše hned vyhazov. A když jsem se ozvala,tak mně bylo řečeno,že za to ony nemohou,že se děti nekontrolovaně váli při mínus 10 venku, že se chodí za každého počasí.
Učitelky za to nemohou.Vždy když dítě nastoupí do kolektivu bývá často nemocné, než si „zvyknou“.Chce to brát nějaké vitamíny.Ven se chodí s dětmi i v zimě, ale pokud je extrémně zima,prší a tak, tak se ven nechodí.To, že se děti válí ve sněhu jim moc odepřít nelze, ale nejsou venku tak dlouho aby byly promočené.My o prázdninách míváme zavřeno, takže se dětí „nezbavujeme“ že bychom je úmyslně se snažili onemocnět ![]()
vier píše:
Chci se zeptat,kdo má podobnou zkušenost,co syn nastoupil do školce je skoro pořád nemcný,už jsem si všimla,že jak se blíží prázdniny jarní nebo ve škola řed. volno dělají učitelky všechno pro to ,aby ve školce jich moc nezůstalo a ony měly havai,což semně nelíbí.Za rok a půl bych měla dát dceru a nastoupit opět do práceno jestli to bude u ní to samé dostanu nejspíše hned vyhazov. A když jsem se ozvala,tak mně bylo řečeno,že za to ony nemohou,že se děti nekontrolovaně váli při mínus 10 venku, že se chodí za každého počasí.
Nedavno bolo v telke, ze sa odporuca pred nastupom do skolky davat detom probiotika…ze by to malo trosku pomoct.
Inak to ze si mala dieta stale chore je fakt normalne…kazda kamoska to tak ma…u niektorych deti to trva rok.
Starší syn chodí do školky už druhý rok a od zimy do jara chodí týden do školky a pak je nejméně týden doma s kašlem, rýmou a někdy i s horečkou… Dáváme Marťánky, ale vůbec nepomáhají… ale jsem na mateřské, takže to moc nevadí, doufám, že do školy si už imunitu vytvoří…
Ahoj,syn chodí do školky od 2.ledna,zatím měl 2× brutální rýmu a 1× kašel. Takže jsem nadšená
.Vitamíny dávám Vibovit a nebo Pikovit sirup,ale nic nezabírá. Jsme pak doma chcíplý všichni,pořád se to točí.Syn to přitáhne,chytneme to od něj.On se vyléčí,postupně i my a pak přitáhne něco jinýho.. kolotoč
![]()
Dcera chodí do školky měsíc a taky se tam zatím moc neohřála
. Bohužel máme přísnou školku,kde nepovolují rýmu
Už 2× se nám stalo,že v pondělí odpo nám řekli,at ji necháme skrze rýmu doma,takže do pátku hlídali babičky,holka v pohodě,o víkendu chvilku venku,hned se jí spustila vodová rýma,no a v pondělí už jsme zas dostali ve školce céres!
JAko štve mě to neskutečně,protože to je jediná školka o které vím,že takhle řeší rýmu,i ted v zimě,kdy ji má v podstatě každý ![]()
No,ale nemám jinou možnost,jsem ráda,že je ve státní školce..
Od září do ledna chodila 2× týdně do soukromé a nebyla v podstatě nemocná ![]()
Dopuju imunoglukanem,aeriusem,každou chvilku máme Bendovky do nosu,ale žádnej zázrak. Doktorka radí je trpělivost ![]()
Školku praktikujeme týden doma, týden ve školce. Lepší, když zachytíme od počátku a je týden doma než syna totálně dodělat. To bychom byly doma mmnohem déle. Ale jsem doma a žijeme z jednoho platu, žádné příspěvky od státu. To je ta daň. Naštěstí nemáme žádné dluhy. Nejlepší je, když je sucho a teplo. To jsme bez rýmy, kašle a jiných chorob. Jinak syn je astmatik. Také pokud to jde nenechávat ( alespoň od počátku ) dítě ve školce odpočívat, spát. Viry a bacily se šíří také, jak leží na matračkách, postýlkách při zemi a vedle sebe.
vier píše:
Vien,copak ve školce, ale až budete ve škole tam mají prázdniny každý měsíc. Vychází to přes měsíc prázdniny, když to sečteš dohromady. Tak se budete muset také nějak zařídit. Raději s tím počítej dopředu. A není to o tom, že by měly havaj, ale zjišťují kolik dětí přijde, aby věděly počet dětí…
Ahoj, oživuji diskuzi a trochu odbočím od původního tématu. Odhlašujete děti (pokud to jen trochu jde), když se ve školce objeví nějaká infekční nemoc (sedmá, neštovice, covid a tak), nebo vás tato informace nechává v klidu a dítko zbytečně nenecháváte doma?
Zajímalo by mě, jak to mají ostatní, já si vždy „infekční novinky“ s hrůzou přečtu a už mám tendence rušit rodinné plány apod., protože co kdyby
Plašíte hned nebo až ve chvíli případné nemoci? ![]()
Chápu, že ne vždy je možnost zůstat se zdravým dítětem doma. Ale i když ano, to by mohly být děti doma většinu roku…
Taky je otázka, na jak dlouho případně odhlásit, můžou si to tam předávat měsíc… To jen tak na zamyšlení, díky za odpovědi ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, oživuji diskuzi a trochu odbočím od původního tématu. Odhlašujete děti (pokud to jen trochu jde), když se ve školce objeví nějaká infekční nemoc (sedmá, neštovice, covid a tak), nebo vás tato informace nechává v klidu a dítko zbytečně nenecháváte doma?Zajímalo by mě, jak to mají ostatní, já si vždy „infekční novinky“ s hrůzou přečtu a už mám tendence rušit rodinné plány apod., protože co kdyby
Chápu, že ne vždy je možnost zůstat se zdravým dítětem doma. Ale i když ano, to by mohly být děti doma většinu roku…Plašíte hned nebo až ve chvíli případné nemoci?
Taky je otázka, na jak dlouho případně odhlásit, můžou si to tam předávat měsíc… To jen tak na zamyšlení, díky za odpovědi
Když jsem byla doma, tak jsem stahovala při různých infekcí. Ale například u neštovic jsem nechala. Jakmile jsem nastoupila do práce, tak jsem nechávala při každém upozornění. Kluk měl ale štěstí, že mi přinesl max ty neštovice a rýmu. Učitelky musí oznamovat, i když například jedno dítě má průjem a ve finále to žádná velká epidemie nebyla. Ale chodil do školky s menším počtem dětí
Tak já mám třeba syna s imunodeficitem, a jsem na rodicaku s mladší, takže když mi ve školce řekli, že tam řádí nemoce a ve třídě jich je 6, tak jsem ho tam nedávala.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.