Školka a procházky

261
20.7.16 18:25

školka a procházky

Ahoj maminky, prosím kdo má zkušenost- od kdy nově přijaté děti do školky chodí společně s ostatními ven na procházky mimo areál?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2596
20.7.16 18:27

Jsem učitelka a já chodila ven ze zahrady tak za dva měsíce ale máme školku hned u parku.
 Zuzka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neonka
20.7.16 18:29

Nevim presne jak to myslis. Deti se prijimaji do klasicke skolky od 3 let a chodi na prochazky kazdy den od cca 10hodin po svacine. Bud jdou na hriste nebo na prochazku mimo areal, cili hned. Neni to tak, ze by ty male byly jen na hristi v arealu a chodily ven treba az za rok…

• Citovat
  • Upravit
16429
20.7.16 18:31

U nas ve skolce je to tak, ze ven chodi za kazdeho pocasi a od prvniho dne. Ale nekolik tydnu poue prochazky ve dvojstupech, aby meli nacviceno a az nejdrive za mesic na hriste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neonka
20.7.16 18:32

@zuzan 8o 8o Aha, tak ono se to asi v kazde skolce dela jinak. Ja teda ucila pred sto lety, pak jsem praci zmenila, ale to se chodilo mimo areal hned. Stejne tak ma dcera, ktere je ted sest- od tri ve skolce a bezne hned od zacatku mimo areal na prochazky. Takze je asi lepsi se zeptat v dane skolce, jak to maji oni.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
20.7.16 18:33

Když kluk nastupoval klasicky na začítku září, tak si párkrát vyzkoušeli chození v dvojstupu na zahradě a nejpozději po týdnu už šli na procházku kolem školky.

• Citovat
  • Upravit
33005
20.7.16 18:37

Syn chodil do soukromé pro děti mladší tři let, ven chodili hned, školka zahradu ani neměla. Drželi se vedoucího hada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.7.16 18:46

Děkuji, prostě jak kde… zeptám se tam a uvidim. Jen mám z toho vážně obavy…neumim si jí představit že by se držela s dětma za ruku a šla vzorně po chodníku. Projíždějí nám tu kamioňáci (prasata) je tady 30cítka a kolikrát to tady úplně proletěj.

• Citovat
  • Upravit
35029
20.7.16 18:54

U syna ve školce byli venku už první den, je to tedy věkově smíšená třída, takže některé děti jsou již „zkušené“. Jinak jsem z toho u něj měla taky velké obavy a dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
20.7.16 19:00
@Anonymní píše:
Děkuji, prostě jak kde… zeptám se tam a uvidim. Jen mám z toho vážně obavy…neumim si jí představit že by se držela s dětma za ruku a šla vzorně po chodníku. Projíždějí nám tu kamioňáci (prasata) je tady 30cítka a kolikrát to tady úplně proletěj.

a ty s ní venku nechodíš za ruku? Utíká ti do silnice? Pokud toho není schopná, tak bys to měla trénovat ;)

• Citovat
  • Upravit
2596
20.7.16 19:10

Tak já jsem první den ráda že je dostanu na zahradu o dvojstupu si můžu nechat zdát krom toho čtvrtina jich bulí tak by to bylo jak cirkus. Pokud je třída smíšená tak to jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30313
20.7.16 19:13

U nás byl syn venku hned první den, ale šel do třídy starších, kde byly asi jen 4 děti prvním rokem. Jak to bylo u malých netuším, to zjistím až v září s dcerou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
20.7.16 19:13

Všude to je jiné. Třída mého syna byla a celý rok na procháce tak 3×, protože učitelky řekly, že děti nerady chodí a jsou s nimi raději na zahradě. Třída, co je nad synonovou třídou chodí na procházku minimálně 1× týdně. Od listopadu do března chodí převážně jen na procházky.
Třídy mají smíšené, takže nově přijaté děti fungují okamžitě podle zvyků dané třídy.

• Citovat
  • Upravit
22038
20.7.16 19:19
@Anonymní píše:

No tohle je ale na Tobě, abys ji naučila dřív, než ji do té školky dáš…

Poslouchat a dodržovat základní pokyny rodičů a učitelek (tj. „chyť se za ruku“, „zastav se“, „stát“, apod.), to by měla být samozřejmost, než dítě nastoupí do školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mal
3821
20.7.16 19:50

Min.rok nastoupil syn do školky a ještě mu nebyli 3 roky a ta třída byla plná takových mrňousků. Takže se učili za kroužky dojít nejdřív na školní zahradu a myslím, že tak za ty 3 m teprve vyrazili kolem školky a to jim zabralo celou hodinu.
Určitě pokud jsou to děti nejmenší, tak s nimi hned ven nepůjdou. A je to tak jak píše @zuzan většina brečí, takže to by bylo o ničem stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin