Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
U nás nic takového není. Děti se přijímají hlavně podle věku, pak trvalého bydliště, pak zda jsou předškoláci, zda tam už mají sourozence.
K zaměnstnanosti by přihlížet správně neměli. a i kdyby jo, tak zásadní je trvalý bydliště, a věk.
No právě..ja to čtu všude tady že chtějí zaměstnanost rodičů, což mi přijde fakt jako dobrej vtip..když ženska po RD to ma docela těžké ![]()
A to se jedna o školku statni? Mě jde mala od zari do skolky a musim donest potvrzeni, ze mininalne jeden z rodicu pracuje, ale jde o soukromou skolku dotovanou z evropske unie, tak proto…
Dle mě asi statní, je to mala školka s kapacitou 23 dětí je jen 1 třída kde jsou všeci děti od 3-6let..takže berou fakt málo ![]()
@Anonymní píše:
Dle mě asi statní, je to mala školka s kapacitou 23 dětí je jen 1 třída kde jsou všeci děti od 3-6let..takže berou fakt málo
Dle vyjádření ombucmana dítě nesmí být znevýhodnění v přístupu k predskolnimu vzdělání kvůli tomu, ze rodič nepracuje. Školka je vzdelavaci zarizeni, ne hlidarna. Takže to bych šla v první řadě vysvětlit vedení školky a nasledne zřizovateli. Některé školky dávají za zamestnanost ridice plusove body, pokud je vic kandidatu na musto, kteri jsou si absolutne bodove rovni v jinych kriteriich (vek, bydliste, sourozenec ve skolce).
Jsem po Rd, chtěli přinést že jsem v evidenci ÚP-to chtějí do jeslí u druhého co mi půjde do školky nic nechtějí
My nic nevyplnovali, malá jde do státní školky. Rozhodující byl věk a bydliště ![]()
U nas to chteli, tak mi v praci napsali papir, ze pracovni pomer stale trva. To ze za par dni rodim skolku nezajimalo.
U nás je rozhodující trvalé bydliště. Děti berou podle věku od nejstaršího do naplnění kapacity. Nic jiného nehraje roli. Pokud je velký zájem, řeknou matkám na MD, jestli si nechtějí nechat dítě ještě rok doma, aby mohli přijmout děti pracujících rodičů, kteří to opravdu potřbují. Ale do ničeho nenutí, pokud dítě splňuje podmínky je přijato bez ohledu na okolnosti.
Na druhou stranu pokud je otec v PID (a nepracuje…?) tak bys mohla ty normalne na HPP a on by mohl hlidat, ne? Kdyz by nevysla skolka nebo vyzvedavani
zalezi samo na tom na co ten duchod ma
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Ahoj holky, musím se zaptat vás co máte zkušenost, asi jsem uplně pitomá, ale co znamena jako zaměstnanost obou rodiču pro přijetí dítěte do školky? Mám sice zatím roční dítě, ale za rok plánuji druhé, tudíž budu dále na RD, samozřejmě že jsem jakoby zaměstnana, to budu muset donést potvrzení že jsem jakoby zaměstnána? a chlap když je v PID? A dále mě zajímá..kdyby druhé nevyšlo a ja mam RD do května a dcera by nastoupila do školky od září (pokud by jí vzali) ale ja tu praci k délce prac.doby dělat nemohu a dam výpověd a budu na UP tak mi malou pak nevemou když budu na UP? to je docela napalici
Děkuji za radu