Zaměstnanost rodičů pro přijetí dítěte do školky

Anonymní
13.7.16 21:24

Zaměstnanost rodiču pro přijetí d

Ahoj holky, musím se zaptat vás co máte zkušenost, asi jsem uplně pitomá, ale co znamena jako zaměstnanost obou rodiču pro přijetí dítěte do školky? Mám sice zatím roční dítě, ale za rok plánuji druhé, tudíž budu dále na RD, samozřejmě že jsem jakoby zaměstnana, to budu muset donést potvrzení že jsem jakoby zaměstnána? a chlap když je v PID? A dále mě zajímá..kdyby druhé nevyšlo a ja mam RD do května a dcera by nastoupila do školky od září (pokud by jí vzali) ale ja tu praci k délce prac.doby dělat nemohu a dam výpověd a budu na UP tak mi malou pak nevemou když budu na UP? to je docela napalici :-(
Děkuji za radu

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
32929
13.7.16 21:29

U nás nic takového není. Děti se přijímají hlavně podle věku, pak trvalého bydliště, pak zda jsou předškoláci, zda tam už mají sourozence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
13.7.16 21:30

K zaměnstnanosti by přihlížet správně neměli. a i kdyby jo, tak zásadní je trvalý bydliště, a věk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.7.16 21:31

No právě..ja to čtu všude tady že chtějí zaměstnanost rodičů, což mi přijde fakt jako dobrej vtip..když ženska po RD to ma docela těžké :-(

• Citovat
  • Upravit
529
13.7.16 21:35

A to se jedna o školku statni? Mě jde mala od zari do skolky a musim donest potvrzeni, ze mininalne jeden z rodicu pracuje, ale jde o soukromou skolku dotovanou z evropske unie, tak proto…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.7.16 21:37

Dle mě asi statní, je to mala školka s kapacitou 23 dětí je jen 1 třída kde jsou všeci děti od 3-6let..takže berou fakt málo :-(

• Citovat
  • Upravit
33005
13.7.16 21:45
@Anonymní píše:
Dle mě asi statní, je to mala školka s kapacitou 23 dětí je jen 1 třída kde jsou všeci děti od 3-6let..takže berou fakt málo :-(

Dle vyjádření ombucmana dítě nesmí být znevýhodnění v přístupu k predskolnimu vzdělání kvůli tomu, ze rodič nepracuje. Školka je vzdelavaci zarizeni, ne hlidarna. Takže to bych šla v první řadě vysvětlit vedení školky a nasledne zřizovateli. Některé školky dávají za zamestnanost ridice plusove body, pokud je vic kandidatu na musto, kteri jsou si absolutne bodove rovni v jinych kriteriich (vek, bydliste, sourozenec ve skolce).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.7.16 22:22

Jsem po Rd, chtěli přinést že jsem v evidenci ÚP-to chtějí do jeslí u druhého co mi půjde do školky nic nechtějí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59409
13.7.16 22:57

My nic nevyplnovali, malá jde do státní školky. Rozhodující byl věk a bydliště ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
14.7.16 10:18

U nas to chteli, tak mi v praci napsali papir, ze pracovni pomer stale trva. To ze za par dni rodim skolku nezajimalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
895
14.7.16 12:44

U nás je rozhodující trvalé bydliště. Děti berou podle věku od nejstaršího do naplnění kapacity. Nic jiného nehraje roli. Pokud je velký zájem, řeknou matkám na MD, jestli si nechtějí nechat dítě ještě rok doma, aby mohli přijmout děti pracujících rodičů, kteří to opravdu potřbují. Ale do ničeho nenutí, pokud dítě splňuje podmínky je přijato bez ohledu na okolnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
673
14.7.16 12:46

Na druhou stranu pokud je otec v PID (a nepracuje…?) tak bys mohla ty normalne na HPP a on by mohl hlidat, ne? Kdyz by nevysla skolka nebo vyzvedavani :nevim: zalezi samo na tom na co ten duchod ma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin