Školka a procházky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101681
10.4.19 05:53
@Tejule píše: Žádná výstraha před větrem nebyla nikde, takže foukalo, ale asi ne tak strašně jak ty popisuješ. Myslím, že to moc hrotis… Z toho větru ten zánět spojivek ty děti fakt nemají, spojila sis dvě věci dohromady a na tom se vezes… Fakt bych nechtěla být uca ve školce… 😂 Matky budou prudit furt… Jednou horko, jednou zima, jednou větrno… Pokud je tvé dítě alergik a vadí vítr a prach a samozřejmě květy ( je jaro) nech si napsat, že v počasí kdy fouká vítr, má zůstávat ve školce a nechodit na procházky…

Tak to si ho ale v ty dny bude muset nechat doma, neb neni zdravotne zpusobile, fakt kvuli jednomu dítěti nebudou vsichni sedet ve tride.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
10.4.19 06:13
@belladonna píše:
No, já tedy nevím. Byli jsme na jihlavsku na rovince lesy louky vesnice a tedy řádně fučelo. Do toho na pole „pouštěli“ nějakou chemii a pěkně se prášilo. Jako nic moc, prostě. Bývají lepší podmínky.

Přesně tak. Bývají lepší podmínky pro vycházky. My jsme ve městě,hodně se tu zvedá prach,lítá vsechno možné. A pred lety se tu stal tezky uraz v parku,spadla na mladou zenu vetev ze stromu :( Taky jen silnější vetrik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
10.4.19 06:16
@P4ja píše:
Takže, kvůli jednomu dítěti, které navíc má to astma a alergii kompenzované má celá školka sedět na zadku a nebo zaměstnat ještě jednu, která tam přijde když bude foukat a nebo zase třeba moc teplo, aby si maminky nestěžovaly :(. A potom ještě teploměr, který už mají a k tomu vlhkoměr, srážkoměr, měřič větru a nejlíp ještě místní meteo předpověď. Hm, fakt ty učitelky lituju. :?

Znovu opakuji,ze jsem diskuzi nezalozila ani neobnovila. Není nutné se do mě navazet. Jen jsem se zastala zakladatelky,chapu ji.Nemám problém a se skolkou jsem nad míru spokojena. Mimochodem,ted jsem byla taky na praxi ve skolce a za více vetrneho počasí jsme s detmi zustali uvnitř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
10.4.19 06:22
@lucenka píše:
Tak to radši nedávej dítě do školky. Tohle není žádný pochod, co by se musel hlásit, ale normální procházka. Na tu se chodí pravidelně.

U nás ne. Nase skolka má i ve vzdělávacím plánu,ze kromě hlasenych kulturnich a ozdravnych akcí zůstávají na zahradě. A predstav si,část je zastresena. Je tam pergola pro ochranu před ostrym sluncem v létě a silným vetrem. Mají vybavene hřiště,hodne herních prvku.A,ano,pokud jdou do blizkeho lesoparku,akce je to dopredu planovana a hlasena. Vetsinou chystáme spekacky.
Diskuzi jsem nezalozila ani neobnovila,na další utoky už reagovat nebudu. Nepotrebuju poucovat,ve skolce mám uz ctvrte dítě a nikdy jsem nemela žádný problém domluvit se na cemkoliv rozumném.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
10.4.19 06:41
@Jana206 píše:
U nás kromě divadla a dopredu hlasenych akcí jsou taky na zahrade. Mají obrovské,vybavene hřiště. I kuchynku tam mají,domecky,krome klasickych prvků. Jsou toho nazoru,ze si mají deti hlavně volne nestrukturovane hrát. Podporuje to vyvoj hrubé motoriky,z ní se vyvíjí jemná.

Pokud tam mají hřiště a další zábavu, tak nemám nic proti :nevim: u nás mají pár hraček na písek klouzačku, houpačku. ;)
Ad vítr - výstraha byla, ale nebylo to nic šíleného. Spadlé větve? to už je trochu paranoia :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
10.4.19 06:46
@j.a.n.i1 píše:
Tak to si ho ale v ty dny bude muset nechat doma, neb neni zdravotne zpusobile, fakt kvuli jednomu dítěti nebudou vsichni sedet ve tride.

Ano,souhlasím,že pokud dítě není zdravotně způsobilé,mělo by zůstat doma. Nicméně pokud mají ve školce personální kapacity - asistentku,chůvu,tak se lze individuálně domluvit. Lépe ve školce pro děti se speciálními vzdělávacími potřebami,tam zařazují i chronicky nemocné děti a s individuálními potřebami se počítá.

Nicméně u nás jsou i v ostatních školkách normální,soudní lidé a za větrného počasí(u nás včera odpoledne opravdu bylo),zůstávají uvnitř budovy nebo se pobyt venku výrazně zkracuje. Pokud je objednaný nějaký celodenní výlet venku a je hlášeno extrémně nepříznivé počasí,výlet se dopředu zruší,i objednaný autobus lze stornovat bez nutnosti platit poplatek. Už se mi to za tu dobu,co mám děti v institucích,několikrát stalo.
4 km nachodíme běžně denně,i více. Ale včerejší počasí(u nás v odpoledních hodinách) opravdu nebylo na pochoďák do lesa s dětmi v předškolním věku.

Chápu,že tady je všeobecný trend chytat za slovíčka,překrucovat a hnát do extrému. Ale zakladatelka se jen zeptala a já jsem jí napsala,že nejsem jediná,komu by to nepřišlo normální. Ani jedna z nás nechtěla a nenapsala,že si někde něco vynucuje a že požaduje,aby k vůli dítěti s alergií/astmatem,zůstávala celá třída uvnitř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
10.4.19 06:51
@atominnka píše:
Pokud tam mají hřiště a další zábavu, tak nemám nic proti :nevim: u nás mají pár hraček na písek klouzačku, houpačku. ;)
Ad vítr - výstraha byla, ale nebylo to nic šíleného. Spadlé větve? to už je trochu paranoia :nevim:

U nás mají i koloběžky, motokáry, tříkolky, vybavenou venkovní kuchyňku, kočárky s panenkami, v létě dětem roztahují deky. Mají tam toho hodně. A mají ve vzdělávacím programu uvedeno, že kromě hlášených sportovních, kulturních(divadlo, kino) a ozdravných akcí(třeba plavání nebo solná jeskyně),zůstávají na zahradě. TAkže já bych byla taky vyvalená, kdyby přišli s tím, že byli v lese :lol:

Jako paranoia mi to nepřijde, riziko je. Tenkrát, jak se u nás stal ten případ, že větev ze stromu přizabila v parku mladou holčinu, tak se rozjela akce technických služeb a lesní správy, hned začali kontrolovat stav všech stromů, jestli nejsou poškozeny nějakými parazity a potencionálně rizikové stromy ořezávat..V lese je podle mě ta kontrola ještě menší.
Pokud je výstraha proti větru, tak výstraha platí i pro opatrnost pobytu v lese - nepíšu, že každému doporučuji, aby nešel vůbec, že na něho určitě spadne větev :pocitac: Nebo že strachy nevystrčím paty z baráku když mírně zafoukne. TAk PROSÍM nepřekrucovat.

Já to beru tak, že rizika, kterým sebe a své děti vystavím, chci zhodnotit sama. Jsem s naší školkou moc spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
10.4.19 07:29
@Jana206 píše:
U nás mají i koloběžky, motokáry, tříkolky, vybavenou venkovní kuchyňku, kočárky s panenky, v létě dětem roztahují deky. Mají tam toho hodně. A mají ve vzdělávacím programu uvedeno, že kromě hlášených sportovních, kulturních(divadlo, kino) a ozdravných akcí(třeba plavání nebo solná jeskyně),zůstávají na zahradě. TAkže já bych byla taky vyvalená, kdyby přišli s tím, že byli v lese :lol:

Jako paranoia mi to nepřijde, riziko je. Tenkrát, jak se u nás stal ten případ, že větev ze stromu přizabila v parku mladou holčinu, tak se rozjela akce technických služeb a lesní správy, hned začali kontrolovat stav všech stromů, jestli nejsou poškozeny nějakými parazity a potencionálně rizikové stromy ořezávat..V lese je podle mě ta kontrola ještě menší.
Pokud je výstraha proti větru, tak výstraha platí i pro opatrnost pobytu v lese - nepíšu, že každému doporučuji, aby nešel vůbec, že na něho určitě spadne větev :pocitac: Nebo že strachy nevystrčím paty z baráku když mírně zafoukne. TAk PROSÍM nepřekrucovat.

Já to beru tak, že rizika, kterým sebe a své děti vystavím, chci zhodnotit sama. Jsem s naší školkou moc spokojená.

Vidíš a jsou školky, které toho na zahradě moc nepobydou a někdy jsou tam a jindy zase vyrazí ven. Oni řekla bych,, že je i úkolem školky, seznámit děti s okolím. Takže nevím, jestli je ok, že celý den sedí jen na zahradě a dál než za plot se nedostanou. A když jdou jinam, tak je z toho výlet a nejlépe autobusem a zase někam jinam.

My jsme chodili po vesnici a i se školou a věděli jsme, co kde je. Znali každou kytku a strom. Věděli jsme, kde je studánka. V zimě chodili bobovat a bruslit atd. A nehledě na to, že jsme věděli, kde jezdí auta a jak se chovat. A dokonce jsme potkávali i cizí lidi a věděli, že se zdraví. A že se máme nějak chovat.

Ale tohle mně přijde stejné jako ty rodiny, které nevystrci nos z vlastní zahrady jen, aby se něco nestalo a na výlet jezdí do dětských center a supermarketů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
10.4.19 07:33

@Jana206 takže nechodí po okolí poznávat přírodu, ulice v okolí, orientovat se v prostoru… Jenom jsou na zahradě jako někde v ZOO?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
10.4.19 07:34

@P4ja přesně tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101681
10.4.19 07:39

@Jana206 Ano, pokud maji… A to plati spis pouze u tech specialnich. A tedy nevim o jakem kraji se mluvi, u nas nijak zvlastni vitr nebyl. Oproti vikendu tak polovicni a to o víkendu stravily deti venku pres 6 hodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
10.4.19 07:43
@Jana206 píše:
U nás ne. Nase skolka má i ve vzdělávacím plánu,ze kromě hlasenych kulturnich a ozdravnych akcí zůstávají na zahradě. A predstav si,část je zastresena. Je tam pergola pro ochranu před ostrym sluncem v létě a silným vetrem. Mají vybavene hřiště,hodne herních prvku.A,ano,pokud jdou do blizkeho lesoparku,akce je to dopredu planovana a hlasena. Vetsinou chystáme spekacky.
Diskuzi jsem nezalozila ani neobnovila,na další utoky už reagovat nebudu. Nepotrebuju poucovat,ve skolce mám uz ctvrte dítě a nikdy jsem nemela žádný problém domluvit se na cemkoliv rozumném.

Takže zavřít děti pěkně na jednom místě, ať jsou úzkostné matky spokojené. Děti by měly poznávat různé prostředí, okolí. A ne být jak pecky jen na zahradě.

• Citovat
  • Upravit
1212
10.4.19 07:51

Držet děti na zahradě jako v zoo a ještě si to chválit… Chudáci děti, si bez matky ani neuprdnou. Žádný reálný život, řešení reálných situaci a venku trochu foukne a matky už janci. Kdyby jste žily v Irsku tak asi nevylezate ven vůbec, aby chudáka neofouklo… Jsem fakt šťastná, že moje dítě má dva vzory společnosti… Chudáci vaše děti fakt :lol: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
10.4.19 08:24
@Jana206 píše:
U nás kromě divadla a dopredu hlasenych akcí jsou taky na zahrade. Mají obrovské,vybavene hřiště. I kuchynku tam mají,domecky,krome klasickych prvků. Jsou toho nazoru,ze si mají deti hlavně volne nestrukturovane hrát. Podporuje to vyvoj hrubé motoriky,z ní se vyvíjí jemná.

No asi bych nechtěla, aby moje dítě chodilo do vaší školky, ono dobře vybavená zahrada je fajn, ale ty děti i ty procházky potřebují, ne nadarmo se říká, že chůze je nejzdravejsi a nejpřirozenější pohyb..jako naši chodili pěšky i na plavání do bazénu vzdaleneho od školky cca ty 2km a nemocní nebyli a dost si to užívali. Navíc bych řekla, že.je fajn, že prostřednictvím procházek poznávají okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
10.4.19 08:30
@Tejule píše:
Držet děti na zahradě jako v zoo a ještě si to chválit… Chudáci děti, si bez matky ani neuprdnou. Žádný reálný život, řešení reálných situaci a venku trochu foukne a matky už janci. Kdyby jste žily v Irsku tak asi nevylezate ven vůbec, aby chudáka neofouklo… Jsem fakt šťastná, že moje dítě má dva vzory společnosti… Chudáci vaše děti fakt :lol: :lol: :lol: :lol:

chudáci čí děti? O tom, že děti jsou většinou na vybavené zahradě, psala jen jedna uživatelka. U nás mají taky dobře vybavenou zahrádku, ale chodí na procházku skoro denně po vesnici, pokud počasí umožní, což většinou samozřejmě ano. Kdybychom žili někde v Irsku, asi bychom byli na jiné prostředí zvyklí, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin