Školka a procházky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14376
9.4.19 20:56

No, já tedy nevím, malý měl zánět spojivek před měsícem a doktor se mi vyloženě vysmál, když jsem se ho ptala, jestli to může být z větru. Prý se jedná o infekci a navíc je v dětském kolektivu přenosná okamžitě. Přenáší se slzami a hlenem z nosu, protože do nosu tečou slzy z očí. A čtyři kilometry mi tedy daleko nepřijde, venku není - 10°C,aby musely sedět ve školce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
9.4.19 20:57

@Annci já ti nevím, ale prostě unás v menším městečku- velké vesnici :-D děti běhají celý den, i dkyž fouká a nevím co a nikdo prostě žádné spojivky nemá..
MOžnost.. bud prostě to neni z toho, ale děti se tam mohly od sebe nějak nakazit- učitelka přesně neví, třeba je to nějaký zánět, co se přenese z ručiček, a nebo opradu jsou děti až moc přefoulostivé.. můj názor..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
9.4.19 20:58
@kvaček píše:
@Annci já ti nevím, ale prostě unás v menším městečku- velké vesnici :-D děti běhají celý den, i dkyž fouká a nevím co a nikdo prostě žádné spojivky nemá..
MOžnost.. bud prostě to neni z toho, ale děti se tam mohly od sebe nějak nakazit- učitelka přesně neví, třeba je to nějaký zánět, co se přenese z ručiček, a nebo opradu jsou děti až moc přefoulostivé.. můj názor..

Stačí, že si dítě rukou utře nudli a sáhne na hračku, nebo podá druhému ruku a ten si pak promne oči. Jako děti jsme to měly pořád, co vím od mamky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56312
9.4.19 20:59

@Annci mně tedy na tom taky nepřijde nic divného :nevim: Lepší procházka než poflakování se na školkové zahradě. Zánět spojivek může být i infekční, stačí jedno dítě, které se obejme s půlkou třídy a je to :nevim:
Já někdy paní učitelky ve školce docela lituju :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44199
9.4.19 20:59

U nás dnes silně fucelo,viril se prach. Dcerce takove počasí rozjíždí astma,já trpím na zanety dutin. Počasí pro nás na pobyti venku jen na nutne presuny,ne dvouhodinovy pochodak.. Mráz a sníh,klasicka zima nám nevadí. Mirny déšť taky ne.
U nás ve skolce zkracují dobu pobytu venku,kdyz silně fouká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429
9.4.19 21:00

U nás ve školce se na takhle dlouho ven nechodí, ale nedělala bych z toho takovou tragédii. Jinak zrovna ve třídě probíhá též infekce zánětu spojivek a je to jen díky tomu, že někteří rodiče to podcení a děti tam posílají nedoléčené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
9.4.19 21:00

Já ti nevím, ale nepřijde mi to nijak extrémní, já s detma taky chodím nadlouho, a 2 hodiny mi nepřijdou extrémní, když s nima jdou na pisek, tak taky přeci neberou pití, u nás ve školce berou pití ven až když jsou opravdu vedra. Upřímně když koukam na fotky z naší školky, tak nestačím zírat, do čeho jsou ještě v tomto počasí rodiče ty dděti navliknout, potom je opravdu položí každý vetrik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1237
9.4.19 21:03

Děcka by měla jít ven každý den, pokud to počasí jen trochu dovolí. Pak nejsou zhýčkaná a nezkolí je každý bacil, který jde okolo. To jako sedíte vždycky doma, když fouká?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44199

Zánět spojivek je sice infekční,ale ten vítr a nafoukany prach může infekci podpořit. Každý doktor rekne,ze nejhorsi počasí pro alergiky a astmatiky je silny prasny teplý vítr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26583

Bud rada, ze se tak nachodi. Zlate ucitelky :D Zanet spojivek je silne infekcni, v kolektivu malych deti se to siri snad rychleji nez strevni chripka. (treba me nejaka dr opravi, to je ale muj silny dojem :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
9.4.19 21:05

Jsem ucitelka v MŠ:Zánět spojivek je infekční a přenášii se normalne kapenkami, s prochazkou to nema nic spolecneho. Je dobre, ze vas o tom informovali, ja na to take upozornuji, kdyz to vidim…jinak My chodime bezne s detmi takove vzdalenosti, ted denne, nemame jeste v provozu zahradu, vadi pouze silny mraz, vytrvaly dest a opravdu silny vitr…jsme vesnicka skolka a venku jsme hodne, i v terenu, v lese, chodime moc a zatim si nikdo nestezoval :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44199
9.4.19 21:06
@aknadar píše:
Děcka by měla jít ven každý den, pokud to počasí jen trochu dovolí. Pak nejsou zhýčkaná a nezkolí je každý bacil, který jde okolo. To jako sedíte vždycky doma, když fouká?

Je rozdíl foukat a foukat. Tady se kymacely dopravní znacky a padaly popelnice. V tom případě pobyt venku fakt neprodluzujeme nad dobu nezbytně nutnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3224
9.4.19 21:06

@Annci tak já bych tohle tedy ocenila!! u nas ve školce je každy den vykydnou na 2 hodiny na zahradu za každeho počasí a oní se tam valej v bahne. každy den peru bundu i oteplováky ale tak mě by to ani nevadilo ale myslím si že právě třeba v horším počasí je prochajda super a lepší než se máchat ve vodě nebo ve sněhu. 4km nikoho nezabijou aspon se naučí chodit a chodí po svačince kde se napijou. sice se nám potravinový prumysl snaží namluvit že se má pít imrvere ale myslím že 3 x denne to stačí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
9.4.19 21:07

Díky za reakce. Pro mě je ten dnešek trochu mimo. Oblečení naprosto neřeším. Vadí mi
ta kombinace silného větru a prachu z polí (cesta vede celá mezi poli), takže větrno a prašno, čili něco, co dokáže potrápit i dospělého. A vítr v kombinaci s prachem prostě alergický zánět spojivek spustit může, ne že ne (což je nejspíš to, co ty děti potkalo). Pro mě je to nevhodně zvolené prostředí na takový den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56312
9.4.19 21:08
@Jana206 píše:
Zánět spojivek je sice infekční,ale ten vítr a nafoukany prach může infekci podpořit. Každý doktor rekne,ze nejhorsi počasí pro alergiky a astmatiky je silny prasny teplý vítr.

no dobře, ale přece kvůli potenciálnímu riziku jednoho alergického dítěte ve třídě nebude sedět celá třída uvnitř, když zafouká :nevim:
A pokud dítě v oku infekci má, tak má být doma a ne ve školce. Kdyby s nimi měli chodit ven jen za ideálního počasí, tak se zas ozve další skupinka matek, která si bude stěžovat, že jsou věčně zavření uvnitř :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin