Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky, sice je tohle jiz starsi tema, ale musim reagovat.
K psychologovi bych spise poslala ucitelku, ktera ti tohle rekla.
Tech deti, ktere ve skolce az zase tolik neji je vice (potazmo jak sama rikas nejedi ani moc doma).
A dite se do kolektivnich her zapojuji az po 4. roce veku. Docela by me zajimalo jak bohate ma zminovana ucitelka zkusenosti, tohle by totiz vedet mela…
Kacka
Ahoj lidi,
zcela náhodou jsem zavítala na tuto stránku, myslela jsem, že se zde píše o MŠ ve městě U.
V září do školky začal chodit můj vnuk 3.5 roku. Na svůj věk je velký, vypadá na pět. Těšil se… . Druhý den paní učitelka poslala dceru na logopedii, třetí den na vyšetření sluchu, že prý neslyší, třetí den do Ped.psych.poradny, osmý den to završila tím, že nepatří do normální školky, ale do speciální. V tu dobu už vnuk začal domů chodit s tím, že nemá uši a za obě ouška se držel a tahal si je! Začal odmítat chodit do školky a v noci se budí strachy, křičí ze spaní, že nechce do školky. Po deseti dnech onemocněl. Pokusila jsem se spojit s ředitelkou, kterou znám velmi dlouho. Přeřadila vnuka do jiného oddělení.
Po návratu po nemoci nastoupil do nového oddělení. První den vše výborné! Dcera vylíčila problém paní učitelce… . Druhý den se do zetě pustili obě paní učitelky s tím, že vnuk patří do spec. školky. (V místě je soukromá spec MŠ). Že by tedy dohazování! Paní ředitelka je na dovolené.
Vnuk umí základní barvy, pozná několik značek aut, několik dopravních značek, oblékne se, nají, miluje hudbu, povídá, že mi až někdy „drnčí v uších“, ale je neposeda. Byla jsem u toho, když ho klučila bouchal do bříška, po týdnu paní učitelka řekne že bije děti! Dcera brečí kudy chodí, je vystresovaná a má se věnovat dětem,učí na ZŠ. Jsem také učitelka a … stydím se… za chování některých z nás! Po celou tuto dobu chodí vnuk do školky na maximálně dvě hodiny! Jsem z toho nešťastná, nedokážu si představit, že bych tohle udělala. A to už jsem zažila hodně zvláštních věcí.
Jojo, učitelkám naší malé v jeslích děsně vadí, že nejí. Že se v jídle ďoube, dokonce mi řekly, že ji musí dokrmovat. Doma přitom jedla sama lžičkou extrémně brzy a nekrmil ji nikdo ani nepamatuju:-) Ale ty učitelky to nějak nemůžou skousnout…jenže už jsem přišla na to, že ona na každého hraje něco jiného, jedné nejí vůbec, s druhou to má tak napůl a s třetí je v pohodě…Je to mrška, zkouší…Samozřejmě ta učitelka č. 1 na ní má největší pifku. Nebudu tu všechno popisovat, ale čekám, kdy půjdem k psychologovi my
Bohužel v dceři poznávám sebe a mé problémy ve školce a škole. Asi budem zaostalé obě
Taky píšu anonymně, sice zcela opačnou zkušenost. V jiném tématu jsem řešila, že dcera po nástupu do školky začala ostatní děti kousat. Byli jsme z toho zoufalí a já jsem byla ta, která rozpoutala akci dr, porada u psycholožky, teda bezu dcery, apod. Naopak učitelka i ředitelka MŠ mě uklidnovaly, že vše se spraví, že je to jen jiná forma adaptace atd, prostě mi řekly, že to moc hrotím a že je vše zbytečné. A co? Měly pravdu! První týden dcera pokousala půl třídy, pak byla dva týdny nemocná a po dalším nástupu je klid, má spoustu kamarádů a učitelka je z ní nadšená. Nicméně já mám svědomí čisté, že jsem to řešila a mám v kapse trumf pro maminky těch ublížených. Jen jsem teda chtěla říct, že jsou i učitelky, které naopak pro psychologa nejsou, ale je to stejně jako všechno ostatní jen o lidech.
Anonymní maminka
vestonice - jsem taky učitelka a taky se stydím za „některé z nás“ - hlavně takové, co tam „chodí do práce“… To se v práci s dětma nemůže nikdy, ani ve škole, ani v kroužcích, ani v družině a dětských domovech třeba.
Není to povolání pro každého - kdyby si to tak každá z nás dokázala připustit…
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.