Může si to dovolit?

5533
24.9.08 13:34

Může si to dovolit?

Ahoj holky,
tak jsem dneska dost rozhořčená ze školky - teda spíš z jedné paní učitelky. Poprvé po roce a něco jsem nechala Martínka ve školce spát po obědě. Ráno jsem to oznamovala učitelce, s tím, že si potřebuji něco zařídit. Ona mi na to řekla, že je to v pořádku, ale s tím, že si malého musím vyzvednout nejpozději ve třičtvrtě na tři 8O . Prý jsem doma na mateřské a nepotřebuji mít dítě ve školce celý den :roll: . To mě celkem hodně naštvalo, ale zároveň jsem byla tak v šoku, že v té chvíli jsem vůbec neměla sílu nějak zareagovat. Jen jsem to odkývala a šla jsem.
Jenže… Má na to ta učitelka právo? Já si myslím, že ne. Na mateřské sice jsem, ale s mladším dítětem. Marťovi platím celodenní školkovné a obvykle tam bývá jen cca 4 hodiny - chodíme na půl devátou a po dvanácté ho vyzvedávám. Tak v čem je problém, zvlášť když školka funguje do 17.00 hodin? Toto jednání mi přijde dost divné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
24.9.08 13:51

to je nesmysl,to si nenech libit,zeptam se mamky,je taky ucitelka v MŠ.ALe pokud jsi na MD s 2.ditetem,tak to 1.tam muze byt cely den a to porad.KAmoska tak taky dava holcicku 2,5roku do skolky na cely den od zacatku a je doma s druhym chlapeckem 1,5roku…

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
24.9.08 13:54

Tak podle mě na to právo nemá. Ty jsi na mateřské s druhým dítětem, takže by na tebe měla pohlížet jako na pracující. Takže školka až do konce jejich otvírací doby. Jen bych jí připoměla, že jsi na mateřské s jiným dítětem, třeba si to neuvědomila. Radka

• Citovat
  • Upravit
22315
24.9.08 13:57

urcite na to pravo nema

ja sama davam Jendu na cely den, i kdyz jsem s Jitou doma, platime celodenni dochazku, tak proc to nevyuzit?

Taky uz jsem slysela ze Matky na Md s dalsim ditetem davaji deti az na 8 rano- nas malej nekdy jse uz v 7, jak chce a vyzvedavaji si je presne ve 3 odpolko, co u nas nehrozi.
Zatim mi zadna ucitelka nic nerekla, ale nevidim duvod, proc by mela

Proste pokud platim cely den, tak bych ho tam davala

Jinak u nas je skolka do 16.30 a kolikrat kdyz jdu v 15.30 tak je v jejich tride Jenda posledni :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni

Ahojky, tak mozna jste se jen spatne pochopily. Treba zrovna dnes maji ty deti, ktere spavaji ve skolce pravidelne nejaky krouzek, nebo neco podobneho, kam by treba malej nemohl, nebo tak neco. V kazdem pripade bych se na to ale zeptala te ucitelky, jak to vlastne myslela, v cem je teda problem. Akorat argumentem, ze kdyz jsi na materske, tak nepotrebujes mit dite ve skolce cely den to asi fakt prestrelila.
 Katka

• Citovat
  • Upravit
1083

NO má a nemá, jak se na tuhle situaci kdo podívá, já to vezmu z trošku jiného soudku, co si pamatuji a nevím jestli tohle platí ještě nyní, když jsi dávala malého do školky, chtěla jsi po nich potvrzení pro zdravotní pojišťovnu, že budeš dávat Martínka jen na dopoledne a tím pádem ti bude dál zdravotní pojištění hradit stát??? Jestli-že tohle stále platí a ty jsi po školce potvrzení chtěla, pak bych chápala paní učitelku, že po tobě vyjela, i když na druhou stranu když tam Martínek chodí a znají ho, vyjímka jednoho dne kdy potřebuješ něco vyřídit by je taky nezabila, že???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
24.9.08 14:00

Ahoj, to je podle mě drzost!
Píšeš že platíš celodenní školkovné, tak máš nárok na to aby tam po celou tu dobu dítě bylo, ne? :!
To záleží od kolika do kolika je to myšlené.
Pokud do té doby tvé dítě zapadá, tak bych si to příště líbit nenechala a řekla jí to takhle. A vůbec nikoho nemusí zajímat jestli chodíš do práce nebo jsi na mateřské.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9262
24.9.08 14:00

Nesmysl - dítě pokud mu platíš celodenní školné tam může být celou pracovní dobu školky. To jestli jsi doma nebo ne paní učitelku zajímat skutečně nemusí.
Já vodím Viki na osm a vyzvedávám kolem třetí (až se vyspí Sofie) nikdy mi na to nikdo nic neřekl. A je to tak lepší pro obě holky jelikož Viki by mi doma nespala, ale ve školce zdřímne s dětmi a je tím pádem do večera v pohodě (jinak by byla na zabitííííí). A Sofie se taky vyspí jinak jí hold starší sestra v tom našem pidibytě budí. :( O tom že já mám doma po dvou letech uklizeno, uvařeno, vypráno i vyžehleno nemluvím. A o tom že mám mnohem víc energie pak na hraní s Viki o tom taky ne. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
24.9.08 14:03

Úča měla asi blbou náladu, rozhodně nemá pravdu a můžeš tam mít dítě jak dlouho chceš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
24.9.08 14:08

Holky,
díky za reakce. Já z toho byla dost rozčarovaná, protože takhle bych toho doktora stejně nestihla…
Jen mě zajímalo, jestli na to mají právo. Ale spíš mám pocit, že to učitelka chtěla mít pro svůj klid - čím méně dětí, tím větší pohoda :evil: .

Kroužek žádný dnes nemají, a když mají kroužky, tak děti dávají do jiné třídy (školka má tři smíšené třídy, takže když je kroužek, tak kroužkové děti jsou v jedné třídě a ostatní se rozdělí do zbylých dvou).

Zdravotní pojištění za mě hradí stát, ale to proto, že jsem na mateřské s Kristýnkou. Marťa šel do školky až potom, co se Kiki narodila.

No nic, zkusím se zeptat té druhé učitelky, tahle mi nesedí už od začátku.
Ale zase tam nechci dělat nějaké rozbroje aby tam potom na Marťu nekoukali špatně nebo mi nedej bože později nepřijali Kristýnku 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
24.9.08 14:10
Amira píše:
NO má a nemá, jak se na tuhle situaci kdo podívá, já to vezmu z trošku jiného soudku, co si pamatuji a nevím jestli tohle platí ještě nyní, když jsi dávala malého do školky, chtěla jsi po nich potvrzení pro zdravotní pojišťovnu, že budeš dávat Martínka jen na dopoledne a tím pádem ti bude dál zdravotní pojištění hradit stát??? Jestli-že tohle stále platí a ty jsi po školce potvrzení chtěla, pak bych chápala paní učitelku, že po tobě vyjela, i když na druhou stranu když tam Martínek chodí a znají ho, vyjímka jednoho dne kdy potřebuješ něco vyřídit by je taky nezabila, že???

to mozna plati, pokud diteti uz byli 3 a jsi dal s NIM na MD
Pokud je dalsi dite do 3 let, tak je to bezpredmetne

A jak pise IVAV, opravdu i uklidim, a hlavne doma je kliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiid

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
24.9.08 14:11

JJ, holky, to mi povídejte. Sice Martínka nade všechno miluji, ale ten klid je fakt božský!!! O tom už se mi dlouho ani nesnilo. Jen mě mrzí, že on se ráno těšil, že se ve školce vyspinká a ještě si půjde chvíli hrát a já ho místo toho skoro vytáhnu z postele :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
24.9.08 15:22

Tak to teda zírám 8O

U nás platí, že maminky, co jsou doma (nezaměstnané nebo na MD s mladším sourozencem) jsou povinny vyzvedávat děti do 16,00, pracující maminky do 17,00, prý je na to nějaká vyhláška či co :?:
Ale jinak tohle je od učitelky fakt drzost :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
24.9.08 16:52

Pardon, je to 2×

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
24.9.08 16:53

Tak já teda taky koukám. Jsem ve stejné situaci (doma s druhým dítětem) a nikdy jsem o takové pitomosti neslyšela. Loni jsme chodili do jedné školky, kde mohl být Mates klidně do šesti (ale vyzvedávala jsem si ho vždycky nejpozději v půl čtvrté - sama od sebe, ne na příkaz!) a v téhle nové školce je to stejné, platí pro něj totožná pravidla jako pro ostatní děti. Žádná vyhláška o tom, jak dlouho tam má které dítě být, podle mě ani existovat nemůže. Vždyť můžeš při MD pracovat, být třeba odpoledne v práci (hlídá babička nebo jánevímkdo) nebo něco zařizovat. Jak jednou dítě přijmou do školky na celý den, tak tam taky celý den být může.
Podle mě si to úča vymyslela, protože fakt chtěla mít klid a jít brzo domů, nic jiného mě nenapadá.
A fakt teda čučím, co si kde dovolej!!!
Brát prašule za celý den by se jim líbilo, ale nechat ho tam jednou za uherák déle než do oběda ne?????

M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin