Školka a rýmička

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2923
12.9.18 13:45

No zatím pořád pouze s rýmou do školky nedávám, ale nechodím do práce. Až začnu, tak prostě děti půjdou, pokud bude čirá, to bych taky mohla bejt doma celou zimu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
smurfka
12.9.18 13:50

Dávám do školky i s rýmou..pokud není zelená..kapesníky tam mají k dispozici..
pokud má ale nos plný a nic mu neteče..tak učitelky mu nesmí nic do nosu stříknout..takže klidně ho tam dát, ale asi se mu bude blbě dýchat. :think:

• Citovat
  • Upravit
22582
12.9.18 13:52

U nás se jde i s rýmou. To by snad jinak byl pomalu celý rok doma. Nejde v případě zelené, žluté :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40964
12.9.18 13:52

@japato s klasickou rýmou a pouze rýmou do školky dávám -) ale musí být bez teplot, nekašlat a jednat se o takovou tu klasiku, kdy jen smrká. Ale ona už se sama vysmrká, nenechává kapesníky nikde válet a umývá i ruce. Ale to co vídávám občas ráno v šatně :think: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
12.9.18 14:05

Zrovna jsem o tom měla diskusi s pediatrou. V mš mi řekli, že čirou rýmu neřeší, barevnou už ano. Pediatra se tomu od srdce zasmála a řekla mi, že čiré jsou nejdřív všechny a právě ta čirá je úplně nejvíc nakažlivá - prostě dítě pšíkne a okolo to chytnou všechny (skoro). Takže mi řekla, že je nesmysl rozlišovat dle barev, dítě by do mš nemělo jít s čirou.
PS:ale já s čirou dávala, když jsem byla na rd, tak ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
216
12.9.18 14:06

Já teda s lehkou rýmou dávám do školky. První rok jsem jako poctivka nechavala doma a po 14 dnech léčby jsem v šatně potkala 3 děcka zasoplené a chrchlající jak starej chlap. Takže já mám děti léčit, abych je poslala zdravé do nezdravého kolektivu?? díky ne.. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40964
12.9.18 14:14
@Hadumi píše:
Zrovna jsem o tom měla diskusi s pediatrou. V mš mi řekli, že čirou rýmu neřeší, barevnou už ano. Pediatra se tomu od srdce zasmála a řekla mi, že čiré jsou nejdřív všechny a právě ta čirá je úplně nejvíc nakažlivá - prostě dítě pšíkne a okolo to chytnou všechny (skoro). Takže mi řekla, že je nesmysl rozlišovat dle barev, dítě by do mš nemělo jít s čirou.
PS:ale já s čirou dávala, když jsem byla na rd, tak ne.

Hlavní otázkou je, jestli by mi pouze na „čirou rýmu“ bez teplot a kašle dal pediatr OČR tak na týden? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40964
12.9.18 14:17

Jinak perlička, máme ve městě tři školky -) v té naší už je rýmička, ve druhé průjmy se zvracením a ve třetí vši. Jsem vykoupila lékárnu, ale přemýšlím jestli to k něčemu bude. Dcerka už samozřejmě rýmu má, dnes se rozjela i u mladšího, takže čekám, co bude. Je rýma na OČR? jenže to bych ji měla doma co měsíc, když slyším, jak to ve školní šatně chrchle a smrká :think: navíc je předškolačka, takže nevím, jestli je rozumné brát ji domu „pro jistotu“ než se třeba nakazí a jestli by to vůbec šlo :think: ach jo, teprve druhý týden a už to jede…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
12.9.18 14:20

@Keyllah na rýmu bez teplot nikdo očr nedá..( leda pedi která je zároven známá a napíše do diagnozy ještě něco ) :?

• Citovat
  • Upravit
802
12.9.18 14:22

Minulý týden jsem prcka stáhla ze školky po 4 dnech. Měl rýmu a v noci mu naskočila teplota. Tu měl jen jednu noc a následující půlden. Šel až dnes, ale ráno ve školce prskala snad půlka šatny, tak jsem zvědavá, dokdy vydrží tentokrát :mrgreen: blbý je, že mám 14 dní do porodu a chytla jsem to taky :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40964
12.9.18 14:23
@smurfka píše:
@Keyllah na rýmu bez teplot nikdo očr nedá..( leda pedi která je zároven známá a napíše do diagnozy ještě něco ) :?

no jo no, to ale pak ty dítka i s tou rýmou do školky musí, protože bez OČR s nima doma zůstat může málo kdo :think: Děvčata, dáváte nějaké vitamíny nebo něco na podporu imunity, co se vám fakt osvědčilo? A když už je ta rýma? Něco pro lehčí a rychlejší průběh? nemáte? :lol: jsem celkem nenáročná ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
12.9.18 14:25

@Keyllah celý rok dávám dětem vit B, C a rybí tuk. Když už chytnou rýmu ihned od první chvíle lepím náplasti z tiande proti rýmě..

• Citovat
  • Upravit
241
12.9.18 14:31

Také jsem se na školkové třídní schůzce musela zasmát. Prý nechte si je doma ještě alespoň týden po nemoci (i rýmě).
Se zbytkovou rýmou do školky dávám, bych se z ní doma zbláznila. Nedávám s kýcháním a vdovou rýmou. Stejně vzápětí přitáhne domů něco dalšího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40964
12.9.18 14:33
@smurfka píše:
@Keyllah celý rok dávám dětem vit B, C a rybí tuk. Když už chytnou rýmu ihned od první chvíle lepím náplasti z tiande proti rýmě..

dík za tip…my dáváme imunoglukan/floradix a snažíme se prostříkávat mořskou vodou. Ty náplasti fungují?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1149
12.9.18 14:35
@Hadumi píše:
PS:ale já s čirou dávala, když jsem byla na rd, tak ne.

To je pravda, nas pediatr mi to taky vcera rikal.U nas po tydnu ve skolce, bolest v krku a ted z toho ryma jako tram. Takze do konce tydne jsem na OCR a pristi tyden nastupuje babicka na doleceni. Ale netroufam si vubec rict, jak dlouho to potrva do dalsiho OCR. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí