Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Vím, že mám ještě spoustu času, než malý půjde do školky, ale už teď se zajímám, která školka v Bohunicích kolem Běloruské je lepší. Jaké máte zkušenosti?
Jedna MŚ se jmenuje Pohádka (pod Albertem) a kousek níž vedle ZŠ je další MŠ, ta nevím, jak se jmenuje.
Která školka je lepší? Jak moc se učitelky věnují dětem, jaké mají vybavení, jestli chodí do kina, divadla apod. a kolik se platí.
Díky za všechny ohlasy.
Ahoj,
syn chodí na Amerlingovou. Jsme tam spokojení, platí se měsíčně 340-předškoláci neplatí.
Mají tam divadelní představení a kroužkypo školce od 15,30-16(fletnu, angličtinu, nějaké tanečky) Také vím, bylo vypsané i plavání. Chodí občas i do kina, pořádají akce, jako opékání párků, spaní ve školce přes noc, nějaké představení co děti hrají samy, občasná tvořivá odpoledne s rodiči. Byli velice ochotní, když jsem se na zápis nemohla dostavit osobně a řešili jsme vše přes mail.
Na Běloruské mě odbyli, že prostě máme přijít… a basta-nehodlali se se mnou vůbec bavit ani to, že zatím bydlíme já se synem jinde, tak nemáme tu možnost. A přes týden dojet na zápis 200km
a potom 200km z5… Svým chováním mě dost odradili.
Tož tak u nás.
Kač
To vypadá zajímavě. A nebyl problém s přijetím? Někde jsem viděla, že v Brně nepřijali dost dětí do školek, není místo.
No vidíš a mě se zrovna „z venku“ libila ta na Beloruske. Zdani klame. Uvidime, jestli bude mít někdo jiný názor.
Kac prosim te, a tech 340 kč to je jako školne a plus ještě za jídlo? A nebo jak to je?
340+jídlo což je asi 600.
Co mě třeba udivilo, že děti, které chodí po obedě, tak dostávají svačinku sebou zabalenou. Což v dřívější školce nebylo. Tak když dítě chodí občas po O, tak rodiče platí i sváču- systém na Amerlingové mi proto vyhovuje.
Na Amer. není vidět zahrada, není to velká zahrada jak u Běloruské.
Učitelky jsou příjemné a vstřícné. Do školky se bez čipu neodstaneš a klika je vysoko (150-160)aby na ni děti nedosáhly.
S přijetím jsme taky žádný problém neměli, ale nevím jestli braly všechny děti. Vím, že kdyby jsi chtěla-dítě nastoupit až v pulce škol. roku, tak musíš platit školné od začátku-září. Což bude v budoucnu i náš problém. Jinak vezmou toho kdo platit bude to je jasne.
Je to malá školka tuším 3třídy.
Měj se
Kač
Díky moc za informace. To se mi celkem líbí. Vojta je narozený v dubnu, takže jsem si to myslela, že se platí od zač. školního roku. Ale to neva, hlavně aby bylo místo.
Díky a ahoj.
Ahojky holky, chci se zeptat jaké máte aktuálně zkušenosti se školkama v Brně Bohunicích??? Na kolik školek se zhruba hlásíte?? Myslíte, že mají šanci tříletí? Dceři budou v červenci 3 roky. Díky
A jak probíhá zápis přímo na dané MŠ, když tam přijdu s tou přihláškou?°?
Ahoj, zkušenosti zatím nemám, dceru budeme hlásit na pět školek ve Starém Lískovci a tři roky má až v říjnu. Takže ta vaše je na tom určitě líp a šanci má. Ale samozřejmě záleží kolik bude dětí. Jsem na to zvědavá
@fantagiroo píše:
A jak probíhá zápis přímo na dané MŠ, když tam přijdu s tou přihláškou?°?
Jo to mě taky zajímá
No já jsem taky zvědavá, my se budeme hlásit na 3 školky, tak uvidíme…já jsem si myslela, že se na danou konkrétní školku hlásí už při tom elektronickém zápisu, ale doufám, že jsem dobře pochopila, že na konkrétní školku se hlásím až tím, že do ní donesu tu přihlášku i s dcerou…:-))
ANo, na tu danou školku se přihlásíš až tím, že tam doneseš přihlášku. Jinak moje dcerka chodí do školky na Amerlingovu a jsem maximálně spokojená. Jednak mají staršně dobrej a pesrej jídelníček, mají spoustu aktivit pro děti, chodí jim do školky hrát pravidelně divadlo- pro můj pocit bezpečí je i primna, že děti nemusí nikam jezdit šalinou- mívají tak dvakrát až třikrát do roka besídku pro rodiče, aby rodiče viděli, co děti dělají. Mají tam logopedii, a potom kroužky, typu angličtina, tanečky, sportík… Za mě to fakt prima školka.
A jinak počet míst ve školkách se dá zjistit na těch stránkách el. zápisu.
Tak doufám, že nám tady někdo poradí, respektive podá info…:-))
Aha, díky za tip:-)) A nevíš nějaké info o školce na Švermové 11? Máme ji relativně blízko, tak jestli je třeba taky dobrá nebo spíš ne?;
Holky, ktera MS je nejblize nebo nejlepe dostupna od Kampusu? Premyslim ze bych dala jednu prihlasku i do bohunic. Sice bydlime v jine MC, ale manzel pracuje v Univerzitnim Kampusu, tak by to pro nas bylo docela vyhodne.
![]()
Dekuji
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.