Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jak se teď pohybují ceny za klasickou státní školku a obědy? Jasný…všude jinak…ale tak pro orientaci na kolik vyjde školka za měsíc…dekuji.
@MatildaMatilda Vyšlo to asi na 1400 i s jídlem.
Oběcně 300-1000 Kč je školkovné (dle obce), plus jídlo. Školkovné obvykle dostane pracující člověk zpět na daních.
U nás teď budou od září zdražovat na 1200 školkovný, ale to mě netrápí, to se vrátí komplet na daních. Strava vyjde kolem 600.
Edit, kecám, strava teď koukám záloha 780, ale jak mi nechodí dítě pořád, platím kolem těch 600.
Takže od září v tom budu za dvojku měsíčně.
Příspěvek upraven 29.04.22 v 09:07
600 skolkovny, jidlo vychází kolem 400-500 ale teď se zdržovalo a dcera bývá jen dopo, ale nejsem si jistá jestli tu odpo svačinu odecitaji. Brno venkov
Budeme se stěhovat na vesnici asi o 35 km dál a tam je skolkovne za 300 a berou od 2 let. Tady je celkem za hodně a 3 lety děti bez šance, nejdřív ve 3,5 letech.
U nás to vychází tak na 12 stovek měsíčně. 500 skolkovne a cca 700 obědy, teda loni to tak bylo, možná to letos trochu podraží jako všechno.
U nas se plati 770 kc (100 kc skolka a 670 kc obedy), velkou cast dotuje obec.
@MatildaMatilda píše:Školné 1000,– jídlo zatím 850,– ale čekám zdražení od příštího školního roku. Pokud bude výše školného za celý školní rok do výše minimální mzdy, tak mě školné netrápí. Pokud by mělo být vyšší tak už budu zvedat prst. Ale výši školného si musí ředitel školy a zřizovatel obhájit. Není to jen tak, že se paní ředitelka vyspí a řekne si, že od příštího měsíce bude školné xy. Mají na to nějaké předpisy a koeficienty.
Jak se teď pohybují ceny za klasickou státní školku a obědy? Jasný…všude jinak…ale tak pro orientaci na kolik vyjde školka za měsíc…dekuji.
Vesnice - skolkovne 250 za mesic, polodenni stravne cca petikilo za mesic.
Zlínský kraj, menší město 300skolkovne, cca 600 svačina-oběd-svačina
Příspěvek upraven 29.04.22 v 09:32
@janickaIII píše: Školné 1000,– jídlo zatím 850,– ale čekám zdražení od příštího školního roku. Pokud bude výše školného za celý školní rok do výše minimální mzdy, tak mě školné netrápí. Pokud by mělo být vyšší tak už budu zvedat prst. Ale výši školného si musí ředitel školy a zřizovatel obhájit. Není to jen tak, že se paní ředitelka vyspí a řekne si, že od příštího měsíce bude školné xy. Mají na to nějaké předpisy a koeficienty.
však školné ti vrátí jako odpočet daní
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.