Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Wani píše:
Tak to je fajn, ale jak rikam, radsi bych jim stricla 2-3 stovky, at to nakoupi hromadne.
Jo, to já taky, ale úplně vidím to nadšeni učitelem jak jezdí po nakupech. U nás jde na stesti jen o ty kapesnicky, tak jednou za čas doma vemu krabici ze zásob když jdu kluka odvézt nebo vyzvednout. Tahat balíky toaletaku, to by me fakt nebavilo. A je pravda, ze kupuju výlučně vše 4 vrstve a pak když vidím v šatně ty dvou, do kterých se proste smrkat nedá, tak fuj
@hospodki píše:
Jo, to já taky, ale úplně vidím to nadšeni učitelem jak jezdí po nakupech. U nás jde na stesti jen o ty kapesnicky, tak jednou za čas doma vemu krabici ze zásob když jdu kluka odvézt nebo vyzvednout. Tahat balíky toaletaku, to by me fakt nebavilo. A je pravda, ze kupuju výlučně vše 4 vrstve a pak když vidím v šatně ty dvou, do kterých se proste smrkat nedá, tak fuj
Tak nikam jezdit nemusi, objednaji z eshopi a dovezou jim to.
@Wani píše:
Tak nikam jezdit nemusi, objednaji z eshopi a dovezou jim to.
Předpokládám, ze je pro ne jednodušší si o to rodičům říct než aby pak řešily na konci roku vyúčtování a dokládání kolik kapesniku zrovna jejich děcko posmrkalo. Někteří rodiče jsou na palici
@hospodki píše:
Předpokládám, ze je pro ne jednodušší si o to rodičům říct než aby pak řešily na konci roku vyúčtování a dokládání kolik kapesniku zrovna jejich děcko posmrkalo. Někteří rodiče jsou na palici
Tak ja jsem to nemyslela tak, ze bude na konci roku vyuctovani, proboha ![]()
Vyberou 1.zari od kazdeho 300 a objednaji hromadne. A to je vlastne neco, co po rodicich ani chtit nemaji. ![]()
@Wani píše:
To se jeste nosi kapesniky, toaletak a mydlo?ja bych jim radsi dala penize, at to nakoupí a vse je stejne. Jeden donese normalni 3vrstvy papir a dalsi co nejlevnější smirglpapir.
To školka nechce, neb neví jak to zaúčtovat, protože o hygienické pomůcky si očividně asi žádat nemá/nesmí. Nicméně praxe je jiná.
Já už se tu několikrát podiovovala nad tím, pokud školka nemá na hajzlpapír, proč rodičům nezvednou o padesátk korun školkovné místro otravování rodičů „přineste…“. ![]()
@Wani píše:
Tak ja jsem to nemyslela tak, ze bude na konci roku vyuctovani, proboha
Vyberou 1.zari od kazdeho 300 a objednaji hromadne. A to je vlastne neco, co po rodicich ani chtit nemaji.
No ty ne, já taky ne, ale věřím tomu, ze zkušenosti s vracenim dvacky mají. Kluk chodil dva roky do soukromé. 3 dny v týdnu přes 5 tisíc. S radosti jim privezu balík toaletaku každý měsíc, furt usetrim ![]()
@Svistice píše:
To školka nechce, neb neví jak to zaúčtovat, protože o hygienické pomůcky si očividně asi žádat nemá/nesmí. Nicméně praxe je jiná.Já už se tu několikrát podiovovala nad tím, pokud školka nemá na hajzlpapír, proč rodičům nezvednou o padesátk korun školkovné místro otravování rodičů „přineste…“.
Ja myslim, ze si o to zadat nesmi. V nejake diskuzi se to resilo ![]()
@hospodki píše:
No ty ne, já taky ne, ale věřím tomu, ze zkušenosti s vracenim dvacky mají. Kluk chodil dva roky do soukromé. 3 dny v týdnu přes 5 tisíc. S radosti jim privezu balík toaletaku každý měsíc, furt usetrim
Moje deti chodili do soukrome i najednou, ted chodi i do soukrome skoly, mne ani nevadi prispet na toaletak, ale myslet na to a tahat ho
Nevozim deti do skoly (a driv skolky) autem.
@Svistice ja jsem to do ted s tim toaletakem, kapesnikama a my museli v zari donest jeste mydlo
fakt nepochopila.. co se plati z toho skolkovnyho, kdyz nejsou schopny zajistit toaletak?!? ![]()
@Euforia píše:
@Svistice ja jsem to do ted s tim toaletakem, kapesnikama a my museli v zari donest jeste mydlo![]()
fakt nepochopila.. co se plati z toho skolkovnyho, kdyz nejsou schopny zajistit toaletak?!?
Voda, topeni, elektrina, hracky, knizky, opravy, platy… mas pocit, ze ze skolkovneho si ucitelky kupujou kafe? Kapesnik a toaletak nosit nemusis, nikdo te nutit nemuze.
Ja bych klidne platila za skolku vic, ale skutecne me nijak neobtezuje dvakrat za rok k nakupu prihodit dve krabice kapesniku a baleni toaletaku.
Brno, 450 školka, jídlo 42 na den,
Na divadla a jiný věci se vybírá myslím 600 na půl roku.
Příspěvek upraven 30.04.22 v 07:59
@Euforia příspěvek na energie, vyrabeni s dětmi, pokryti rozbitych hrnicku a talirku atp. Jako taky by pro me bylo jednodušší poslat peníze a at si nakoupí co potřebuji.
Schválně jsem se podívala na stránky naší školky a mají tam položku o financích. Takže hledej stránky školek v okolí a pročítej. Školné mají u nás 300,– a stravné je na celý den 44,– (přesnídávka, oběd, svačina, nápoje). Nemají tam psáno ovoce a zeleninu. Ale to dostávají hned ráno před svačinou do každé třídy misku čerstvého ovoce nebo zeleniny.
@větvička1 píše:
Voda, topeni, elektrina, hracky, knizky, opravy, platy… mas pocit, ze ze skolkovneho si ucitelky kupujou kafe? Kapesnik a toaletak nosit nemusis, nikdo te nutit nemuze.
Ja bych klidne platila za skolku vic, ale skutecne me nijak neobtezuje dvakrat za rok k nakupu prihodit dve krabice kapesniku a baleni toaletaku.
A kdybych nedonesla (a další rodiče taky ne), tak si dítě neutre zadek? ![]()
@Svistice píše:
A kdybych nedonesla (a další rodiče taky ne), tak si dítě neutre zadek?
Nekoupilo by se neco jinyho, treba veci na tvoreni. Mama byla celej zivot ucitelka, vim, jak to tam fungovalo s penezi. Vidlema je neprehazovali.
Ja bych nemela problem platit vyssi skolkovny nebo prispivat neco extra na novy pomucky nebo hracky, pro spoustu rodicu by to problem byl - ne ze by na to nemeli, ale spousta se hada o kazdou korunu. Toaletak a kapesniky jsou zazity, rodice to celkem bez kecu nosi, tak to tak proste skolky delaj. ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.