Školka cena

Napsat příspěvek
Velikost písma:
74217
30.4.22 08:55
@Svistice píše:
A kdybych nedonesla (a další rodiče taky ne), tak si dítě neutre zadek? :lol:

Platím i ve škole za každé dítě 50,– ba toaleťák za celý šk. rok. Kapesníky 2 krabičky v září taky vybírají.
U nás je třídní fond ve školce i škole na kulturu a tvoření. Kdyby někdo nezaplatil toaleťák, tak se to strhne tam a připíše do položek fondu. Mám fond i ve družině. V září do vyberu 100,–. V průběhu roku jim za to vyberu něco nebo je čarodějnická a na den dětí zahradní párty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1102
1.5.22 09:40

@větvička1 prosimte zase se uklidni, ne fakt nemam pocit, ze se z toho plati kafe :roll: a urcite z toho nejdou platy ucitelkam :lol: spis nechapu, proc do toho nezahrnou takovou zakladni potrebu jako toaletak a mydlo. Nejaky tvoreni ok, papiry stejne opet dodavame my, stejne jako pastelky. Elektrina ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
774
3.5.22 06:48

Mu nás 1056 stravné, 900 skolne, 2×rocne 2×mydlo, 2×kapesniky, 2×vlhcene ubrousky. Plus 800srps

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.5.23 16:26
@Svistice píše:
@MatildaMatilda Vyšlo to asi na 1400 i s jídlem.Oběcně 300-1000 Kč je školkovné (dle obce), plus jídlo. Školkovné obvykle dostane pracující člověk zpět na daních.

Joo těmhle zlatým časům odzvoní za dva roky, jestli to nová vláda zase nezmění. :oops:

• Citovat
  • Upravit
2033
12.5.23 16:37

1050 školné, 900 jídlo, Praha. Budeme se rovněž stěhovat, školné mají 700, obědy nevím, ale jídelníček mě v té nové školce nemile překvapil. Maso 1× týdně 8o v pražské školce mají tak 3× týdně, plus ještě třeba vývar nebo rybičkovou pomazánku. V pražské školce mají rovněž bohatý program, tak to školné aspoň za něco platím. V nové školce to bude levnější, ale program opravdu o hodně chudší.
A edit srps 1000 Kč za rok. Kapesníky nosíme vlastní. Ale děti ještě i dostávají, když nemají po ruce. Toaletak ani mýdlo nenosíme.

Příspěvek upraven 12.05.23 v 16:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2933
12.5.23 16:41
@ugluk píše:
U nás teď budou od září zdražovat na 1200 školkovný, ale to mě netrápí, to se vrátí komplet na daních. Strava vyjde kolem 600.
Edit, kecám, strava teď koukám záloha 780, ale jak mi nechodí dítě pořád, platím kolem těch 600.
Takže od září v tom budu za dvojku měsíčně.Příspěvek upraven 29.04.22 v 09:07

Od příštího roku už se školkovné bohužel vracet nebude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
12.5.23 16:48

@Zoe1 což mě pěkně se… protože dávám 7 000 Kč za soukromou školku a fakt ne proto že bych byla tak bohatá, ale protože že pracuji a ve 3 letech mi dítě do státní školky nevezmou ani kdybych chtěla :(

• Citovat
  • Upravit
ludmilaadamkova
12.5.23 17:22
@Zoe1 píše:

U nás se platí skolkovne teď 500 tak to není žádné velké drama ( ano bylo to 250 ale to už bylo neudržitelné)

Jídlo se teď taky zdražovalo na 55 Kč za den. Ale i tak oproti městských školkám krasa.

• Citovat
  • Upravit
ludmilaadamkova
12.5.23 17:24
@kocourGarfield píše:
@Zoe1 což mě pěkně se… protože dávám 7 000 Kč za soukromou školku a fakt ne proto že bych byla tak bohatá, ale protože že pracuji a ve 3 letech mi dítě do státní školky nevezmou ani kdybych chtěla :(

V tomhle jsem měla Desnou kliku. Poslední rok kdy brali u nás děti kterým ještě nebyly 3 roky. Teď už brali nejmladší děti čerstvé 4 leté. Ne že by se mladší nehlásily ale není místo.

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
12.5.23 17:27

@ludmilaadamkova já na to měla smůlu i minule. Ve 3 letech smůla, protože plno tak soukromá. Doufala jsem že za těch XY let změna a prd. Opět ve 3 letech nic, tak soukromá ( u nás tedy od 2,5 ale to je jedno ).

• Citovat
  • Upravit
ludmilaadamkova
12.5.23 17:34
@kocourGarfield píše:
@ludmilaadamkova já na to měla smůlu i minule. Ve 3 letech smůla, protože plno tak soukromá. Doufala jsem že za těch XY let změna a prd. Opět ve 3 letech nic, tak soukromá ( u nás tedy od 2,5 ale to je jedno ).

Spíš bych řekla že je to i horší. Tady se prý ( vesnice) doplňovaly děti mestskyma co se nevešly. To teď už není možné. Za posledních 15 let se tu postavilo spisu nových domů a v nich mladé rodiny. Letos se musí vítání občánků udělat nadvakrát aby se všichni vesli.

• Citovat
  • Upravit
2933
12.5.23 17:35
@kocourGarfield píše:
@Zoe1 což mě pěkně se… protože dávám 7 000 Kč za soukromou školku a fakt ne proto že bych byla tak bohatá, ale protože že pracuji a ve 3 letech mi dítě do státní školky nevezmou ani kdybych chtěla :(

Věřím no, tohle bude štvát hodně rodičů, já to ještě stihla letos za děti, loni taky chodily do skupiny, takže to taky bylo dost peněz, teď už to ve státní tak závratná částka není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
12.5.23 17:44

Skolkovne 400, jidlo 1000 na mesic. Predtim soukroma za temer 7500, takze pri techto cenach jim s klidnym svedomim dovezu i ten toaletak a ubrousky jednou za pololeti ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
696
12.5.23 18:52

Dohromady 1500 s jídlem, dávali jsme jen kapesníky. 1× ročně 500 na srpš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68976
12.5.23 19:03
@Zoe1 píše:

No, zatím to někdo někde prohlásil, ale do konečného schválení furt spousta času na milión změn, úprav a zmírnění. A i kdyby ne… na první dítě nám to taky nikdo nevracel, tak jako co, dát dvanáct stovek měsíčně za to, že se mi někdo celodenně stará celé pracovní dny o dítě, zatímco já mohu naplno pracovat - díky, nemám s tím prolém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin