Jak zapsat dítě do školky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
74217
13.4.21 18:23

Mluví se, že bude vic odkladů. My taky čekáme, jestli budou opravdu obě plánované první třídy nebo bude pouze jedna větší příští šk. rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3823
13.4.21 18:26
@Cuddy píše:
Záleží kde, okrajové části jsou ztracené, vnitřní typu Vinohrady, Dejvice, na to budou úplně jinak.

Je to Praha 12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
13.4.21 18:31
@zudina píše:
Vtirnu se s dotazem. Synovi budou 4 na konci srpna. Říkám si ze se musí do školky dostat, tak jsem dala jen prihlasku do dvou školek. Myslíte ze čerstvé čtyřleté už proste musí vzít? Jakou mate zkušenost?

U nás na Praze 5 by se minulý rok dostal. Ale záleží na konkrétní školce, kolik odejde předškoláků a kolik se bude hlásit dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8740
13.4.21 18:59

Podle mě je nereálný dostat dítě do běžné školky ve 2,5 letech. Pokud nejste někde, kde je mist dost a o děti se perou. U nás se loni losovalo z tříletých, deti bylo prostě moc. Když nastupoval jeden syn, nejmladší dítě co se dostalo, bylo narozené v květnu, takže se nedostaly ani děti co v to září 3 roky už měly. Ale zase o rok později mi vzali kluka rijnoveho, sice až po prázdninách, až se poodhlasovaly jiné děti, ale vzali. Takže nejvíc záleží na konkrétní školce a pak na počtu přihlášených děti vs volných míst. Každopádně šance minimální.. kámoška se trepe, aby ji vzali holku srpnovou. Já se budu příští rok trepat taky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5006
13.4.21 19:01

@Midaku Ale vždyť @zudina píše o 4letem v srpnu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
695
13.4.21 19:10

Pokud dojde k přijetí, tak je dítě přijaté od nového školního roku, tzn. od září. Školka tě nemůže nutit k tomu, abys dala až 3leté. To by bylo nezákonné. Pokud bys chtěla dát do školky dceru až v tom lednu, tak platíš každý měsíc školné i bez docházky. Mluvím tedy o státní školce, soukromé mohou mít své podmínky. Mám taky dítě, které bude v lednu 3leté a zvažuji, že za současných podmínek odložíme školku o rok. Do práce stejně nepůjdu, čekáme druhé mimčo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8740
13.4.21 19:12

@Helca83 není třeba protáčet oči… reagovala jsem na zakladatelku, co psala, ze dítě bude mít 3 roky v lednu, čili teď má 2 a čtvrt. Kdybych reagovala na na zudinu, tak ji oznacim. Anonymní se označit poněkud nedají… čtyřleté dítě by ve většině školek nemělo mít s umístěním žádný problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5006
13.4.21 19:17

@Midaku ale daji, citaci :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8740
13.4.21 19:25

@Helca83 jo, dají se citovat, ne označit, ale slovickarit tu asi nebudeme. Někdo založil diskuzi, tak mu odpovídám. Pokud chci odpovědět někomu jinému, tak ho označím. Nenapadlo mě dávat najevo, ze reaguju na zakladatelka tématu. Přišlo mi to tak nějak prirozene…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
944
13.4.21 19:33

U nás vloni brali maximálně v srpnu dosazeni 3 let. Já jsem to ani zkouset nechtěla, k zapisu půjde teď a v únoru bude mít 4 roky.

K zapisu určitě jdete a tam se ptaji odkdy dítě nastoupí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7925
13.4.21 20:04
@zudina píše:
Vtirnu se s dotazem. Synovi budou 4 na konci srpna. Říkám si ze se musí do školky dostat, tak jsem dala jen prihlasku do dvou školek. Myslíte ze čerstvé čtyřleté už proste musí vzít? Jakou mate zkušenost?

Ve spádové školce má šanci. Ale nevím, záleží, kde bydlíš, letos lidi dávají odklady jak zběsilí, míst bude málo. U nás třeba (okrajová část Brna) je už několik let téměř nemožné dostat do školy tříleté děcko, ale čtyřleťáci se zatím vždycky dostali. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3823
13.4.21 20:15
@Sonmi píše:
Ve spádové školce má šanci. Ale nevím, záleží, kde bydlíš, letos lidi dávají odklady jak zběsilí, míst bude málo. U nás třeba (okrajová část Brna) je už několik let téměř nemožné dostat do školy tříleté děcko, ale čtyřleťáci se zatím vždycky dostali. :nevim:

Proč dávají odklady? Snad už bude v září výuka v normálu ne? Doufám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
13.4.21 20:18
@zudina píše:
Proč dávají odklady? Snad už bude v září výuka v normálu ne? Doufám

Bohužel. Počítá se, že i příští rok bude rozsekaná výuka na prezenční a distanční. Jsme tak v půlce problému. Sestra taky dává odklad. Ale ona má emočně nevyzrálé dítě. Naznačila ji i paní v PPP, že příští šk. rok nebude stále ok.

Příspěvek upraven 13.04.21 v 20:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5571
13.4.21 20:21

Taky nevěřím, že v září bude vše v normálu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30964
13.4.21 20:24
@zudina píše:
Proč dávají odklady? Snad už bude v září výuka v normálu ne? Doufám

Nevěřím tomu, tyhle vakcíny rychlokvasky ten problém nevyřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin