Jak zapsat dítě do školky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
74217
13.4.21 20:39
@Cuddy píše:
Nevěřím tomu, tyhle vakcíny rychlokvasky ten problém nevyřeší.

Možná to očkování vyřeší. Jen očkují pomalu. Mají málo vakcín.
Udělala jsem si teď vlastní pokus. Můj manžel je od minulého týdne pozitivní. Mám obě dávky Pfaizra. Dnes je to dva týdny po druhé dávce. Říkali, ať se separuji. Děcka jsem od něj opravdu pár dní separovala. Ale já jsem normálně zůstala v jedné posteli, My jsme zvyklí, že spíme na sebe nalepení. Prostě normální život. Nechytla jsem to od něj. Přestože mám očkování, tak jsem musela na PCR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7923
13.4.21 21:13
@zudina píše:
Proč dávají odklady? Snad už bude v září výuka v normálu ne? Doufám

Nevěřím tomu ani omylem.

Mně kluk v září do první nastupuje, koncem srpna má sedm, odklad měl letos. Akorát jsme vloni stihli pořešit PPP, než to všechno zavřeli. (Nedávala jsem tedy odklad kvůli odkladu, on byl vloni ještě takový nesoustředěný telátko; hodně se za ten rok zlepšil). Vysloveně se na tu domácí výuku těším, doma dvě další mladší děti… no co se dá dělat, budeme bojovat. Zakrnět ho nenechám. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3822
13.4.21 21:21
@Sonmi píše:
Nevěřím tomu ani omylem.Mně kluk v září do první nastupuje, koncem srpna má sedm, odklad měl letos. Akorát jsme vloni stihli pořešit PPP, než to všechno zavřeli. (Nedávala jsem tedy odklad kvůli odkladu, on byl vloni ještě takový nesoustředěný telátko; hodně se za ten rok zlepšil). Vysloveně se na tu domácí výuku těším, doma dvě další mladší děti… no co se dá dělat, budeme bojovat. Zakrnět ho nenechám. :nevim:

Přece si nemyslíš ze to bude pokračovat i v září ta distancni výuka. Proockovanost a promorenost stoupne. Tohle už se nebude opakovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
13.4.21 21:24

U nás bez problémů, mám prosinčátko a nástup v 2,5 hned v září. Město cca 8 tisíc obyvatel :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7923
13.4.21 21:25
@zudina píše:
Přece si nemyslíš ze to bude pokračovat i v září ta distancni výuka. Proockovanost a promorenost stoupne. Tohle už se nebude opakovat.

Ale jo, v září se nejspíš půjde prezenčně. Otázka je spíš, co bude v prosinci, v únoru… přijdou nové mutace, na které vakcíny fungovat nebudou. :nevim: Myslím, že to ještě pár let bude stát přes ty zimy za prd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68962
13.4.21 21:30

@Kelsey u nás když to manžel dotáhnul domů, taky jsme spali v jedné posteli. Já to chytla. Batole spící mezi náma nikoliv :mrgreen: Nebo minimálně bylo bezpříznakové s negativním testem.
Ale taky tomu zkouším věřit, chystám se na první dávku Pfizera. Na to PCR se musí povinně i po očkování, jo… No dává to smysl, když to očkování není 100 %. Ale karanténa není, jsem myselela?

Každopádně po tom, co se předvádí, taky normálnímu školnímu roku už moc nevěřím. Však co, prošlo to, nikdo neumřel :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
13.4.21 21:39

@ugluk příště se karanténa vztahovat nebude. Dneškem jsem oficiálně kompletně očkovaná, protože jsem dva týdny po druhém. Kdyby to chytil tento a ne minulý týden. Tak už do karantény nemusím. Že jsem do ní teď spadla, tak ji musím dotáhnout. Protože není možné přerušit karanténu v půlce.
Já tomu očkování věřím a teď víc, když jsem to od něj nechytla.
V okolí mám bohužel několik úmrtí s covidem. Prostě ten život dost zkrátil a úmrtí uspíšil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68962
13.4.21 21:45

@Kelsey děkuji! Takže prostě dva týdny po druhý dávce, „klídek“. No taky tomu věřím, jinak bych do toho nešla, a hlavně už chci klid :? Ale jak to bude dál, kdo ví.
Jestli mi nevezmou batole do školky, aspoň budu mít menší nervy, kdyby ze mě zas byla asistentka domácí online výuky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin