Školka, oblíkání,plínky pomoc!!!!!!!!!!!!!!

629
9.1.07 08:12

Školka, oblíkání,plínky pomoc!!!!!!!!!!!!!!

Maminky prosím poraďte. Malá má v březnu 3 roky a jde do školky.Z čehož mám hrůzu. Sama se neoblíkne..teda snaží se ale zpravidla naopak kalhotky, o tričku ani nemluvě..ponožky hrůza. Každý den jí to učím ale stejně nic. A to nemmluvím o oblečení na ven jako je bunda, šál, čepice,štramplíky.Jak jste to proboha řešili? Musí to ve školce umět dokonale nebo jim paní učitelka pomůže? Když jí tam dám oblíknu jí tepláčky ale co ven? Sama si ani ty štramplíky neobleče.Bože, budu jako neschopná matka ale ona je fakt trdlo!!A to nemluvím o tom že po obědě spí s plínkou, protože prostě pije jak duha(to jí musím dovolit protože trpí na zácpu). Jak jste to vyřešili?
A tu plínku jak jste vyřešili, povlíknout postel igelitem atd? :lol:

A ještě mám jeden dotaz dávali jste dětem do školky zástěrky aby si nemuseli sundávat štramplíky a pak s tím zápasit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9356
9.1.07 08:28

Lajlo,syn bude mit v unoru 6let a dokonale se neobleče ještě te´d.Kalhoty mum musim přes štrampliky(jak já ten vyraz miluju :D )popravit.S čepici a bundou pomoct.
U nas stačilo,aby se rozoblikal a učitelky už pomohly.Ale komplet je oblikat nebudou.
Zkus ubrat piti přede oběděm a pod prostěradlo dat igelit nebo nějakou podložku.Nevim jak u vás,ale u nás s plinkou neberou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1652
9.1.07 09:04

ahoj,

já si myslím, že s tím oblíkáním bych si hlavu nelámala..co děti nezvládnou tak paní učitelky pomůžou, cení se snaha..a punčocháčky na jaře už snad ani nebudete potřebovat a zimě už si je oblíkne podle vzoru dětí sama (ale jak jsi se ptala tak na zimu zástěrka ideální - nejenže se nemusí převlíkat punčocháče, ale zachytí to i případný oběd ;-) ) a taky hodně dětí, se snaží, když vidí ostatní, že se oblíkají tak se osamostatní a začnou taky - zkušenost snad většiny rodičů.. (jen ty naše lenošky se uměly oblíkat samy celé, a když viděly, že i starší děti nemusí a někdo jim pomůže tak to zkouší taky…že neumí..;-) ) s čím bych se spíš poprala je ta plínka…

Zdenik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
9.1.07 09:10

Ahoj
Ta starší je ve školce od září minulého roku. Taky neuměla spoustu věcí. Spíš je nechtěla dělat, ani se sama nenajedla.
Teď jí dám oběd na talíř a ona si vezme nůž a vidličku a úhledně jí. Oblékat se umí taky. Prostě se tam díky ostatním dětem všechno naučila. Když to vidí na ostatních, tak to dělá taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
468
9.1.07 09:41

to bude dobry, uvidis. Dcera kdyz v zari nastoupila do skolky, tak jsem si myslela,ze mi ji vrati. Ale slysela jsem na ni jen chvalu, jak je samostatna, jak se krasne oblika, pri tom doma chce abych ji oblikala. Kolektiv dela divy. Taky malo jedla, ve skolce si chodi pridavat, pripadam si, jako bych ji doma nedala najist. Navic opravdu pani ucitelky pomuzou. Mala si taky neumi zavazat salu ci spravne na:,–(it cepici, puncochace se uz naucila. Ja ji do skolky davam teplaky, protoze celkove nerada nosi saticky a puncochace taky, cili to by si je tam stejne vyslikla. Ale zvlada to dobre a kdyz je potiz, p.uc pomuze. U nas taky s plinkou neberou, ale svagrova davala malyho s plinkou do skolky taky , u nich to nebyl problem, tak to je dobry si zjistit. JInak ji pred spanim dej min pit a plinu ji proste nedavej, treba zafunguje to, ze se parkrat pocura a pak uz si da pozor. DObry je ji treba u postylky nechat nocnicek. Na matraci jsem navlikla tzv. klinipur, ktery zachytava moc,..a matrace tak neni jako cune. Je lepsi nez igelit (zaparovani,…). Koupila jsem ho ve studiu zdraveho spani, ale v nejake diskuzi tu nekdo dokonce daval k dobru i internetovou stranku!Hodne stesti!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
9.1.07 10:56

Prosim, co to jsou strampliky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9356
9.1.07 11:01
Ajlili píše:
Prosim, co to jsou strampliky :lol:

Punčochače :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
629
9.1.07 12:43

Hodně lidí štramplíky nezná, já jsem si to neuvědomila :lol: No my z Ostravy. Děkuji za rady,tak musím koupit tu podložku nějakou ať stále nepřevlíkám povlečení ach jo, teď si oblíkala tričko a málem se udusila :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9356
9.1.07 12:48

Lajlo,a já ti ve stejnem duchu odpověděla aniž bych si taky uvědomila,že to mám vysvětlit.
podložky maji dobre v Ikea.Jsou frote a vespod guma.A hodně holčiček ve školce ma punčochače a zastěrku.-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
629
9.1.07 13:15

Díky moc za rady!!!!!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
9.1.07 13:21

Ahojky, taky něco přidám, když malá začala nosit kalhotky, tak jsem nakoupila v galanterce kytičky a na všechny kalhotky je přišila dopředu a bylo vystaráno, už se nemusela ptát jak je obléct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
9.1.07 22:12

Malá šla do školky přesně ve 2,5 letech. Neuměla nic, musela jsem se však vrátit do práce, protože bych jinak o ni přišla. Někdy se ve školce počurala i 3× měla tam snad patery náhradní kalhotky i štrample.Učitelky byly skvělé, všechno s ní zvládly. Nedávaly ji pít před spaním a postupně se to naučila. Dneska je úplně v pohodě, jen sem tam tak 1× za 2 měsíce je malá nehoda.Oblíkat se však pořád nechce (i když to perfektně umí, sem tam zapne i knoflík) a stoluje stále jako čuně. Mi to ale nevadí, mám pračku a hadr na podlahu. Jen když se ji tam líbí. :D

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML