Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
A co bys chtěla říkat?
Je otec zletilý a svépravný? Má na dítě normální otcovská práva?
Pokud ANO-ANO-ANO, pak ![]()
Určitě bych ve školce učitelce řekla svoje podezření, nemusí se z jedné situace hned vyvozovat nějaké závěry, ale učitelka otce potkává určitě častěji tak se může zaměřit na jeho chování a sama usoudit jestli je třeba to řešit třeba i s matkou dítěte. Třeba jen tatínek zapíjel nějakou dobrou událost a při té příležitosti vyzvednul dítko ze školky. Nebo to může být větší průser a učitelka v mš je asi jediná vhodná varianta pokud přímo teda neznáte matku dítěte
Nooo…Nevím, jak bylo by mi proti srsti to tak nechat. Ale záleží to na tom, jaký sou v té školce učitelky, jaký s nima máš vztahy
Buď bych to teda učitelce zmínila, pokud se znáte už líp a pokud víš, že je rozumná
Protože to by měla řešit ona, ona by si toho měla všimnout a potažmo to řešit se sociálkou. Nebo bych se nějak zkusila pídit na sociálce, jak se toto řeší, jestli se to řeší
No ale na druhou stranu…nedělám si iluze, že by se s tím dalo něco zásadního udělat
Ale aspoň tomu blbečkovi znepříjemnit život (a doufat, že není agresivní a nebude si to vylívat na dítěti
).
A čeho bys v tý školce dosáhla? Vždyť když mu dítě dávají, tak snad s ním učitelky mluví. Tak už by to poznaly a asi i nějak řešily.
Mne je z toho proste zle, vim ze mi do toho nic neni, ALE je tam moc veci co se diteti muze dit…moje dite rikalo, ze pry maminku nema-ale moc tomu neverim…zakladatelka
@lucenka ale učitelky taky nejsou hlídací psi a když předávají dítě tak určitě nezkoumají jestli je rodič střízlivý nebo ne (z vlastní zkušenosti alkoholik se 2 promilema se chová skoro přirozeně) myslím že ta učitelka v mš má v případě pochybností větší pravomoce než nějaká maminka jiného dítěte
Ahojky urcite bych to rekla ucitelce. priste muze byt hur a muze se neco stat
maminka treba neni ale babicka a dedecek urcite ano…vem si kdyby to bylo tve dite a manzel ci pritel ho vyzvedaval opilej
hodne stesti
@tripetri píše:
Nooo…Nevím, jak bylo by mi proti srsti to tak nechat. Ale záleží to na tom, jaký sou v té školce učitelky, jaký s nima máš vztahyBuď bych to teda učitelce zmínila, pokud se znáte už líp a pokud víš, že je rozumná
Protože to by měla řešit ona, ona by si toho měla všimnout a potažmo to řešit se sociálkou. Nebo bych se nějak zkusila pídit na sociálce, jak se toto řeší, jestli se to řeší
No ale na druhou stranu…nedělám si iluze, že by se s tím dalo něco zásadního udělat
Ale aspoň tomu blbečkovi znepříjemnit život (a doufat, že není agresivní a nebude si to vylívat na dítěti
).
Holky, ucim ve školce a nevím, co bych dělala, kdyby mi přišla nejaka maminka říct, ze je tatínek opilý a nezvládá pohlidat dite ![]()
Taky jsme měli případ, tatínek chodil napity, ale nebyl namol. A co jsem mela dělat?
nechat ho klecet na hrachu? Navíc simyslim, ze socialka to prosetri, ale bohužel, dokud se nic nestane, tak nemůžou nic dělat. Leda by dítě zanedbaval
Tak třeba přišel o ženu, snaží se bolest zmírnit takhle blbým způsobem. Nejdřív bych pi zkusila promluvit s ním, pak až bych to řešila dál.
@petulka23 vzhledem k tomu, že v rodině mám alkoholika, tak bych opilýho člověka bezpečně poznala, i když by se choval normálně.
@mlsalkaM píše:
Holky, ucim ve školce a nevím, co bych dělala, kdyby mi přišla nejaka maminka říct, ze je tatínek opilý a nezvládá pohlidat dite
Taky jsme měli případ, tatínek chodil napity, ale nebyl namol. A co jsem mela dělat?nechat ho klecet na hrachu? Navíc simyslim, ze socialka to prosetri, ale bohužel, dokud se nic nestane, tak nemůžou nic dělat. Leda by dítě zanedbaval
Jasně no, ale fakt alespoň na tu sociálku zavolat a zeptat se na postup
Prostě před tím nezavírat oči, není to v pořádku!!!
@mlsalkaM Klecet na hrachu ne, ale jako ucitelka by ji urcite mohla upozornit socialku.
Moc si teda neumim predstavit jak mu vykladam, ze pit se nema. mozna z vlastni zkusenosti, to proste moc hrotim, vlastne tak nejak i vim, ze kdyz to reknu ucitelce, ulevim hlavne svymu svedomi, ale trosku doufam, ze se neco zlepsi. Tak moc je mi to lito
zakl.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Zajima me, jak byste se zachovaly vy
Ve skolce vyzvedavam svoje dite jako jedna z poslednich a sem tam zaroven s jednim tatinkem od jineho ditete. Vzdycky se mi zdal divnej, ale ve spechu jsem to proste neresila. Dneska jsem prisla zase zaroven s nim a to dite slo s nami, otec nereagoval a sel za nama. Kdyz jeho dite vybehlo ze skolky orimo na silnic tak jsem ho okrikla at stoji a pocka na tatu, ze se to nesmi. Po chvili se otec prisoural a nic nerekl. A me to v ten okamzik doslo, byl uplne namol. Poznam to bezpecne, mela jsem stejne detstvi. Dite jsem „predala“ otci. A sla jsem si po svych. Ale vnitrne bojuju, jestli to rict ve skolce…anonym snad pochopitelny…