Opilý otec a vyzvedávání ze školky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
44
17.4.14 22:12

Okamžitě bych to řekla učitelce, ta pak může kontaktovat sociálku. Nebo čekat, až se dítěti něco stane?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
17.4.14 22:13

:( :( :( je to blbé, ale pravomoce učitelky končí předáním dítěte. Můžeš upozornit sociálku, akorát nemáš dost informací. Nezbývá než doufat, že se nic nestane. Možná opravdu jen zapíjí žal, ač je to blbá forma, jak se vyrovnat s takovou ztrátou :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6078
17.4.14 22:17

:hug: zakladatelkou - pokud ti to pomůže, klidné to řekni učitelce. Třeba ví, jak to je. Nebo zavolej socialku. Mozna, kdyby bylo víc lidi, jako ty, nemuselo by byt tolik zla :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
17.4.14 22:18

Zakladatelko, nejsi z Brna..? :-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
17.4.14 23:17

Ahoj holky, učím ve školce. Jednoznačně se jedná o pochybení učitelky, která má odpolední…v případě podezření, že je osoba, která si pro dítě přišla pod vlivem alkoholu či jiných látek dítě nevydávám, kontaktuji někoho z dalších uvedených osob, které jsou na svolení k vyzvednutí dítěte, v případě, že by žádná další osoba uveden nebyla, tak otce pošlu domů opici vyspat a dítě si vezmu k sobě, jednou!!!V případě, že by se tak stalo po druhé okamžitě zalarmuji příslušný odbor péče o dítě, kde by se toto nadále projednávalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9622
17.4.14 23:22

@Stigma :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
17.4.14 23:32

Rekni to ucitelce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.4.14 00:13

U nás ve školce se řešil podobný případ, ale bohužel s maminkou. Školka to Oznámila na sociálku a co myslíte že se dělo? Sociálka přišla k mamince domu jednou na kontrolu, zjistily že maminka neni v podnapilém stavu a odešly a nikdo se o ně už nezajímal.
Potom se stane nějaký neštěstí, ale to už je pozdě někdy mě zaráží chování sociálky.

• Citovat
  • Upravit
901
18.4.14 08:16
@Stigma píše:
Ahoj holky, učím ve školce. Jednoznačně se jedná o pochybení učitelky, která má odpolední…v případě podezření, že je osoba, která si pro dítě přišla pod vlivem alkoholu či jiných látek dítě nevydávám, kontaktuji někoho z dalších uvedených osob, které jsou na svolení k vyzvednutí dítěte, v případě, že by žádná další osoba uveden nebyla, tak otce pošlu domů opici vyspat a dítě si vezmu k sobě, jednou!!!V případě, že by se tak stalo po druhé okamžitě zalarmuji příslušný odbor péče o dítě, kde by se toto nadále projednávalo…

Přesně tak!!! :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
18.4.14 08:46

@lucenka bohužel mám v rodině taky alkoholičku, takže ano. já taky opilého člověka poznám bezpečně, ale i vím, že i člověk hodně pod parou je schopen působit naq neznalého naprosto střízlivě (sami jsme žili dlouhou dobu v domění že dotyčný je střízlivý než jsme na to přišli) takže vím, že člověk který s touto problematikou nemá zkušenosti tak nepozná většinou nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
18.4.14 09:20

Ještě bych dodala, že bych já osobně byla opravdu opatrná s unáhlenýma závěrama a sociálkou. Z vlastní zkušenosti, momentálně taky řešim ne moc dobrou ránu osudu, a nedávno jsem šla zrovna k zápisu do školky (podotýkám, že dti byly u babičky) a já si vzala antidepresiva, asi i vzhledem k tomu, že můj momentální kalorický příjem je nula nula nic, tak to se mnou celkem zamávalo, připadala jsem si jak Alenka v říši divů a v první chvíli jsem taky moc nevnímala dění kolem sebe. Netuším, jestli si učitelky něčeho všimly, ale asi ne, netvářily se. Měly samy svých starostí dost. Ale třeba otec taky nemusel být opilej, třeba byl jen v podobný situaci jako já a neměl to štěstí, aby se o dítko postaral někdo jiný. Proto se přikláním k variantě upozornit učitelku, která se může víc zaměřit a všimnout si, jestli se jednalo o jednorázový problém, nebo jestli je třeba to řešit víc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6078
18.4.14 09:34
@Stigma píše:

Nezlob se, ale podle zákona si dite domu vzít nesmis, pokud nejsi uvedena jako kontaktní osoba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
18.4.14 10:20

@Stigma. A vis, ze si dite vzit domu nesmis..!?! I kdyby otec byl namol, mas volat policajty a socialku..!! Tak je to napsane i v nasi ms..!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
18.4.14 13:40

@mlsalkaM @BoDaViDoVe
No jiste…
Nevím, jak bys si tohle přispivatelka obhájila před rodiči.
„Zdál jste se mi opilý-vzala jsem si Vaše dítě k nám“???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
19.4.14 13:15

@mlsalkaM @BoDaViDoVe
Holky…raději v tomto případě obejdu zákon než dítě vystavovat takovému stresu jako je policie a dočasné umístění v dětském domově…tady se opět projevuje český připosraný národ…„jednám podle nařízení a jsem z obliga“…copak to, ale můžu udělat tomu děcku??? Nebude mu lépe přes noc u osoby, kterou zná, a které důvěřuje než na policii? A jak si to to dítě asi přebere? Paní učitelka je zlá- na tatínka poslala polici a mě odvezli pryč…chce to lidský přístup…nejsme stroje abychom pracovali podle toho jak to nějakej id..t napsal od stolu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin