Školka - pořád nevíme

smutná
15.5.12 13:24

Skolka - porad nevime

Maminky resim dilema,jestli dat maleho od zari do skolky,nebo ne.ma se nam narodit dalsi mimco,maly je nakonec prijaty do skolky (viz jina diskuze)s tim,ze se na konci prazdin domluvime jestli chodit bude,nebo ne.ale rekla jsem jim hned,ze spis ne.my ho tam davat asi nebudeme.jenze je tu to ASI.Vsichni mi to vymlouvaji - novorozenec a nemoce,musela bych ho rano budit v sest,finance,odloucenost ode me.Na druhou stranu by byl v kolektivu,a ja bych mela cas na druhe mimco.to je ale asi tak jedine plus,jake vidime.Fakt vsichni mi rikaji ze je zbytecne aby tam sel,kdyz ja budu doma.Asi maji pravdu,jak to vidite vy teda?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
15.5.12 13:28

Nemoce jsou děsné :roll: Mě vzali malou do školky, až když už byl maly 3 měsíce na světě…no ale je to hrůza - 14 dní ve školce, 14 dní nemocná. Mimčo už to začíná chytat - ještě, že jsme vydrželi zdraví na základní očkování…
Taky jsem si myslela jak se mi neuleví, a nic z toho, právě kvůli nemocem.....mě školka bohužel zklamala

:cert:
  • Citovat
  • Upravit
26574
15.5.12 13:29

Podle toho co píšeš, mi to taky přijde zbytečné. Pokud budeš mít možnost, aby se setkávaůl s dětmi jinde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6814

Já bych dávala třeba na dopoledne,zase se tam naučí spoustu věcí a starší děti se pak doma nudí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725

My jsme to zvažovali taky ze všech stran a nakonec jsme nedali (ani k zápisu jsme nešli). Do kolektivu přijde ve cvičení, uvažuju ještě o jednom kroužku a jinak jsem to celkově vyhodnotila jako větší zátěž pro mě (do školky, ze školky, ať je zima nebo mráz :mrgreen: ). Pokud by o to měl on sám zájem, tak bych ho tam ale dala.

Co se týče nemocí, tak ty bych doma měla s miminkem ve větší míře velmi nerada. I kvůli sobě - teď jsme chytli jakousi chorobu a já trpím jako zvíře, protože jako kojící nemůžu prakticky nic ani na blbé bolení v krku. Takže děkuji, nechci, půjde až příští rok a nemyslím, že mu něco uteče :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674

@smutná @smutná Ahoj. Záleží na konkrétním dítěti. Pokud je společenský, tak bych ho tam dala (moje starší dcera chodila chvíli i do jeslí, protože děti prostě potřebovala - obrečela každý odchod z jeslí domů). Pokud je to mamánek, tak bych rok počkala a spíš zkusila mateřské centrum, DDM nebo něco, kde bude chvilku bez maminky, ale ne denně několik hodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1270
15.5.12 13:30

Sice děti nemám, tak asi můj názor se brát moc nebude. Ale myslím, že bys ho do školky dát měla. Já jsem sama tam chodila jen 1 rok a všem sem záviděla a ve škole jsem pak byla zakřiklá a nevěděla jak se chovat a navíc se tam děti už ze školky znali. Mám okolo i pár kamarádek co tam nechodily a říkaj, že jim je to i teď líto a že to bylo i ve škole znát a své děti tam daj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
15.5.12 13:32

Záleží jaký je syn.Jestli spíše společenský nebo ostýchavý…Asi bych školku úplně nezavrhovala.Však tam nemusí být od rána do večera.Ale třeba od osmi do oběda.Bude mezi vrstevníky a ty budeš mít klid na miminko.

• Citovat
  • Upravit
4118
15.5.12 13:32

Jen ty své dítě znáš :nevim:
Maty je společenskej, já mu už nestačila, ve školce byl/je mnohem spokojenější, šel přesně ve 3letech, doma jsem měla 4měsíční mimčo. Problém mělo jenom mimčo, malá byla první 3dny protivná a ukňouraná, chyběl jí brácha.
Oni jsou celkově na sobě dost závislí, ale Maty si vždycky prvně vybere kamarády ze školky, pak hned sestru, pak dlouho nic a pak až mámu ;)
Nemocná malá moc nebývala, spíš jen Maty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smutná
15.5.12 13:35
@Angua píše:
My jsme to zvažovali taky ze všech stran a nakonec jsme nedali (ani k zápisu jsme nešli). Do kolektivu přijde ve cvičení, uvažuju ještě o jednom kroužku a jinak jsem to celkově vyhodnotila jako větší zátěž pro mě (do školky, ze školky, ať je zima nebo mráz :mrgreen: ). Pokud by o to měl on sám zájem, tak bych ho tam ale dala.Co se týče nemocí, tak ty bych doma měla s miminkem ve větší míře velmi nerada. I kvůli sobě - teď jsme chytli jakousi chorobu a já trpím jako zvíře, protože jako kojící nemůžu prakticky nic ani na blbé bolení v krku. Takže děkuji, nechci, půjde až příští rok a nemyslím, že mu něco uteče :lol:

NO tak jemu samotnemu je to naprosto sumak,jestli pujde,nebo ne.Na tom zapise tam si hral,ale ne s detma,s hrackama.Takze neprojevil zajem si hrat s nima.Ja nad tim tak premyslim,a taky si myslim,ze mu nic neutece,kdyz pujde az za rok.Prece jen bude mit i lepsi imunitni system uz,mimco bude uz taky vetsi,vic si ho uziju.A to brzke vstavani by asi taky nebylo pro nas vsechny nejmensi - budit starsiho i mimco. :roll: Na druhou stranu mam strach,ze je oba zaraz nezvladnu,nevzladnu se naplno venovat starsimu a tak :nevim:

• Citovat
  • Upravit
smutná
15.5.12 13:36
@Jája8 píše:
Sice děti nemám, tak asi můj názor se brát moc nebude. Ale myslím, že bys ho do školky dát měla. Já jsem sama tam chodila jen 1 rok a všem sem záviděla a ve škole jsem pak byla zakřiklá a nevěděla jak se chovat a navíc se tam děti už ze školky znali. Mám okolo i pár kamarádek co tam nechodily a říkaj, že jim je to i teď líto a že to bylo i ve škole znát a své děti tam daj.

Popravde ja jsem do skolky nechodila vubec - mladsi sourozenec doma - takze mamka nechala doma i me,byvala jsem i hodne casto nemocna,takze jsem skolku preskocila :mrgreen: a vubec zadny spatny dojem to ve me nezanechalo,ani me to nepoznamenalo :think:

• Citovat
  • Upravit
1270
15.5.12 13:37
@smutná píše:
Popravde ja jsem do skolky nechodila vubec - mladsi sourozenec doma - takze mamka nechala doma i me,byvala jsem i hodne casto nemocna,takze jsem skolku preskocila :mrgreen: a vubec zadny spatny dojem to ve me nezanechalo,ani me to nepoznamenalo :think:

asi záleží na člověku, ale co já takhle lidi znám i ze své skušenosti jsme na tom stejně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smutná
15.5.12 13:38
@zichisek píše:
Záleží jaký je syn.Jestli spíše společenský nebo ostýchavý…Asi bych školku úplně nezavrhovala.Však tam nemusí být od rána do večera.Ale třeba od osmi do oběda.Bude mezi vrstevníky a ty budeš mít klid na miminko.

No s detma do kontaktu neprichazi,takze mu ani nechybi.Ostychavy neni,kdyz nekde jsme ve meste,tak si jde hned hrat

• Citovat
  • Upravit
23847
15.5.12 13:39

A jak je syn starý? Mám syna o 2 roky staršího než dcerku. Taky jsem přemýšlela, jestli ho dát do školky ve 3 letech, když se dcera narodila, což by bylo v únoru, ale stejně by mi ho nevzali a bylo nakonec fajn, že byl doma a ten první rok se s tím miminkem sžil a nežárlil. Do školky půjde teď snad od září, tzn ve 3,5 LETECH, COŽ MI PŘIJDE TAK AKORÁT. Teď mám pocit, že to hůř ponese dcera, že přijde o parťáka a ty nemoce asi budou mazec, ale zas si to odbydem dokud já budu doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smutná
15.5.12 13:39
@Ywett píše:
Jen ty své dítě znáš :nevim:
Maty je společenskej, já mu už nestačila, ve školce byl/je mnohem spokojenější, šel přesně ve 3letech, doma jsem měla 4měsíční mimčo. Problém mělo jenom mimčo, malá byla první 3dny protivná a ukňouraná, chyběl jí brácha.
Oni jsou celkově na sobě dost závislí, ale Maty si vždycky prvně vybere kamarády ze školky, pak hned sestru, pak dlouho nic a pak až mámu ;)
Nemocná malá moc nebývala, spíš jen Maty.

No jak maly nastoupi,tak se za par dni narodi mimco.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin