Školka - pořád nevíme

Napsat příspěvek
Velikost písma:
smutná
15.5.12 13:51
@Gina108 píše:
Jsem se musela kouknou, z kterýho kraje jsi, že tě v dnešní době přemlouvaj dát děcko do školky 8o :lol:

no ono nejde o kraj,ale spis o to,ze je to vesnicka skolka.kdyz jsme tam byli my na zapise,tak tam bylo 12deti ve tride,jinak jich tam je do 20 a prave ze jich je malo a oni shaneji dalsi i v dalsich obcich.

• Citovat
  • Upravit
541
15.5.12 13:52

Ahoj, syn nastoupil do školky ve 3letech a za dva měsíce na to se narodila dcera. První rok chodil na dopoledne, což bylo ideální, vše jsem si doma udělala, on byl mezi dětmi a další půl den byl se mnou. Malá dost spala, tak jsme si měli čas pohrát a já měla vše za dopoledne hotové. Školka mu hrozně prospěla, určitě bych to znovu udělala stejně. Pokud jde o nemoce, asi jsem měla štěstí, sám nebyl nemocný a s malou jsem ho denně vyzvedávala a také nic nechytla, je to individuální. Ve školce je už třetí rok a ted jdu k zápisu s dcerou.

Příspěvek upraven 15.05.12 v 13:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smutná
15.5.12 13:53
@hkac píše:
@smutná Tak to nechpu, jak daleko to je? Ty 2 tis jsou jako za benzín?

Za autobus,benzin je asi vic myslim,to nemame spocitane,ja autem nejezdim,takze jen bus prichazi v uvahu

• Citovat
  • Upravit
smutná
15.5.12 13:56
@jenny.fields píše:
Podle toho co píšeš, mi to taky přijde zbytečné. Pokud budeš mít možnost, aby se setkávaůl s dětmi jinde…

Taky se zatim priklanime k tomu ho tam nedavat,ale na 100%to jeste neni :|

• Citovat
  • Upravit
14335
15.5.12 13:57

Tak jestli by ses měla někde trmácet s kočárkem ráno do školky, tak bych to ještě tento rok nechala..budeš ráda, že si ráda na konci těhu, šestinedělí a jestli ti to vyjde na zimu, někde ve sněhu.. :) :mrgreen:
Ale záleží na každém…

Příspěvek upraven 15.05.12 v 13:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smutná
@kvaček píše:
Tak pokud si jistá, že ti ho vezmou, tak bych dítě nechala doma… Pokud si nejsi na stoprocent jistá, že ho tam chceš dát

NO jista si teda nejsem,a pristi rok ho urco vezmou,o to strach nemame.Jen ho nechci o nic ochudit

• Citovat
  • Upravit
15674
@smutná píše:
Za autobus,benzin je asi vic myslim,to nemame spocitane,ja autem nejezdim,takze jen bus prichazi v uvahu

Tak jestli bys měla jezdit busem s miminkem, tak to bych rozhodně do školky nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
15.5.12 13:59

A ještě mě napadlo - když není probléms místem, tak by ti ho mohli vzít i během roku, ne? Kdybys zjistila, že mu to doma nevyhovuje ;) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
15.5.12 13:59

No já si mylsím, že ho neochudíš..
Já jsem před dvěma měsící bydlela na bytě v jiném městečku a tak jsem vylezla nepotkala jsem nikoho , malý byl d dětmi tak jednou týdně.. Tak kdybych něla příležitost tak ho dám.. Teď bydlíme v jiné vesnici a tady máme hřiště přímo naproti domu, takže syn je každý den několik hodin s nějakým dítětem, buď cizím co potkáme na hřišti a nebo od kamarádek…
Takže záleží i jak to máte..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
15.5.12 14:01
@Ywett píše:
Problém mělo jenom mimčo, malá byla první 3dny protivná a ukňouraná, chyběl jí brácha.

tak to by bylo u nás to samé. Sarší je pro mladší zábava. U nás stačí, žekuk spí a malá už je protivná, že se nudí. Takže za mě by školka v tomdle nepomoha.

Starší do školky nejde, u zápisu byl, nevzali ho, tak alespoń nemám co řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
15.5.12 14:09

Já bych počkala. Staršímu prckovi budou dva roky v září a krom toho, že šance, že by ho vzali, byla minimální, jsem ani moc nepřemýšlela, že bych ho do školky dala… Jen nevim, jak pak budu tomu mladšímu dvouletýmu vysvětlovat, že brácha půjde do školky a on musí bejt doma… :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
15.5.12 14:52

V tvém případě bych nedala. Těch důvodů už sis tu napsala dost. Navíc fakt nevíš, jak bude starší reagovat na příchod mladšího a když to vychází takhle blbě (porod cca v době nástupu), tak by to opravdu mohl chápat jako odstrčení. My si se žárlivostí užili až až a to bylo klukovi 2 a čtvrt. Kdybych ho měla ještě někam dávat, tak to asi nezvládne :think:

Jak už tu zaznělo, když tam mají nouzi, určitě by ti ho mohli vzít klidně v lednu. Tak září nech být, zeptej se, zda by uprostřed roku mohl nastoupit a pak uvidíš, jak bude zvládat sourozence, jestli by jste to případně organizačně zvládli (i když s tím cestováním bych se na to fakt vyprdla, zvlášť, když on se na kolektiv nijak neklepe¨)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
15.5.12 14:59

Kamarádka má mladší mrně pořád nemocné, co starší nastoupilo do školky a to zimní vypravování dvou dětí 2× denně je prej taky mazec. Tak bych to zvážila a dala ho tam třeba až po zimě, když je přijatý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5251
15.5.12 14:59

Starší dcera šla do školky ve 2 a 3/4, když jí byly 3 roky, narodila se sestřička, bylo to bez problémů, starší do školky chodila a chodí moc ráda. Teď čekáme třeťátko, prostřední holčička začala chodit do školky v necelých 3 letech, je ale méně průbojná, spíše tišší, takže nechodí úplně každý den, ale chtěla jsem aby spolu byly ve školce, než starší nastoupí do školy, aby si zvykla. V červenci se nám má narodit miminko a od prostřední určitě nebude chodit do školky úplně denně, uvidím ještě, jak to bude zvládat, teď je celkem v pohodě, ale občas ještě pláče a do školky nechce, to od starší vůbec neznám, plakala jen první tři návštěvy úplně na začátku a pak v pohodě.
S nemocností to je těžké. Ono jasně že ze školky dotáhnou kde co, hlavně rýma a kašel je dost běžná.
Takže já bych do školky dala, třeba i jen na půlden a uvidíš, ja kse mu tam bude líbit a jak to bude zvládat. A nechápu, proč bys měla vstávat v 6 h?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smutná
15.5.12 19:12
@hkac píše:
Tak jestli bys měla jezdit busem s miminkem, tak to bych rozhodně do školky nedala.

No jasne,ze bych novorozence nenechavala doma,musela bych jezdit i s nim.Proto je taky ta cena za dopravu tak vysoka,kdyz budu mit s sebou 2 deti,tak za jedno z nich platim tady pokazde 50%ceny jizdneho,i kdyz ani jeden nema 6let.to pry neni vsude :zed:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin