Školka - pořád nevíme

Napsat příspěvek
Velikost písma:
smutná
15.5.12 19:17

Tak to mas fajn,ze to nemusis resit,ja se ted ale taky uz vice priklanim k variante ho tam nedat,i tady je to 90% pro nedavat,dat az pozdeji …

• Citovat
  • Upravit
smutná
15.5.12 19:23
@lokynka píše:
Starší dcera šla do školky ve 2 a 3/4, když jí byly 3 roky, narodila se sestřička, bylo to bez problémů, starší do školky chodila a chodí moc ráda. Teď čekáme třeťátko, prostřední holčička začala chodit do školky v necelých 3 letech, je ale méně průbojná, spíše tišší, takže nechodí úplně každý den, ale chtěla jsem aby spolu byly ve školce, než starší nastoupí do školy, aby si zvykla. V červenci se nám má narodit miminko a od prostřední určitě nebude chodit do školky úplně denně, uvidím ještě, jak to bude zvládat, teď je celkem v pohodě, ale občas ještě pláče a do školky nechce, to od starší vůbec neznám, plakala jen první tři návštěvy úplně na začátku a pak v pohodě.
S nemocností to je těžké. Ono jasně že ze školky dotáhnou kde co, hlavně rýma a kašel je dost běžná.
Takže já bych do školky dala, třeba i jen na půlden a uvidíš, ja kse mu tam bude líbit a jak to bude zvládat. A nechápu, proč bys měla vstávat v 6 h?

No bus nam jede o pul sedme,skolka zacina pred sedmou.vsechny deti tady tak vstavaji

• Citovat
  • Upravit
smutná
15.5.12 19:26
@želvy píše:
Ahoj, syn nastoupil do školky ve 3letech a za dva měsíce na to se narodila dcera. První rok chodil na dopoledne, což bylo ideální, vše jsem si doma udělala, on byl mezi dětmi a další půl den byl se mnou. Malá dost spala, tak jsme si měli čas pohrát a já měla vše za dopoledne hotové. Školka mu hrozně prospěla, určitě bych to znovu udělala stejně. Pokud jde o nemoce, asi jsem měla štěstí, sám nebyl nemocný a s malou jsem ho denně vyzvedávala a také nic nechytla, je to individuální. Ve školce je už třetí rok a ted jdu k zápisu s dcerou.

No kdybychom meli skolku v miste bydliste,tak by slo dopoledni dochazeni.ale nemame tu skolku,musime dojizdet do jine vesnice a financne se nam absolutne nevyplati jezdit tam a zpatky kvuli treba 4hodinam.to jsme zavrhli hned,nez toto,tak to radeji ten rok pockame.

Příspěvek upraven 15.05.12 v 13:54
  • Citovat
  • Upravit
4118
15.5.12 20:33

Dle toho co píšeš, bych dítě do školky nedala. Dítě nastoupí do školky a místo něho si pořídíš miminko. Školku bych v tomhle případě zvažovala jen a pouze v případě opravdu aktivního a společenského dítěte. Ne kvůli dotacím školky :roll:
Edit.: Školka dostane dotace, ale ty budeš platit jízdné. Ty budeš platit školkovné, i když bude dítě doma nemocné.
Pokud se jedná o děti, nerada mluvím o penězích, ale ty dotace mě malinko nadzvedly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6814
15.5.12 20:51

@smutná Když je to tak jak píšeš,tak bych nechala doma,3 leté dítě bych do na celý den nedávala,když bych nemusela do práce. My do školky dojdeme pěšky,takže budu dávat jen na dopol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smutná
16.5.12 08:28
@Ywett píše:
Dle toho co píšeš, bych dítě do školky nedala. Dítě nastoupí do školky a místo něho si pořídíš miminko. Školku bych v tomhle případě zvažovala jen a pouze v případě opravdu aktivního a společenského dítěte. Ne kvůli dotacím školky :roll:
Edit.: Školka dostane dotace, ale ty budeš platit jízdné. Ty budeš platit školkovné, i když bude dítě doma nemocné.
Pokud se jedná o děti, nerada mluvím o penězích, ale ty dotace mě malinko nadzvedly.

Popravded me nevadi,ze maji penize za dite,na co dnes vetsi organizace penize nedostavaji,ze.rekla mi to jen proto,ze maji malo deti,tudiz pry malo penez,takze nemuzou delat zadne aktivity.deti nejezdi ani na plavani,ani do divadla,chodi jen na prochazky po dedine nebo si obcas udelaji nejakou besidku.tak ze se jim hodi kazde dite,uz nekolik let pry nemaji plny stav.vim,ze ja budu muset platit i skolkovne,i jizdne,s tim pocitam.Rozhodne bychom ho tam nedali jen kvuli tomu,aby skolka dostala dotace,ze kterych my stejne my nic mit nebudeme,pochybuji,ze jedno dite navic skolku spasi :think:
Maly je zivy,hned je s kazdym kamarad,ale ze by si s detma hral,to ne.i v te skolce se venoval pouze hrackam,ne detem.a ty ostatni veci,jako kresleni,vystrihovani co delaji,to ho naucime doma.

• Citovat
  • Upravit
smutná
16.5.12 08:30
@dari74 píše:
@smutná Když je to tak jak píšeš,tak bych nechala doma,3 leté dítě bych do na celý den nedávala,když bych nemusela do práce. My do školky dojdeme pěšky,takže budu dávat jen na dopol.

ja jsem taky rikala,ze byt skolka v dedine,tak by nebyl problem vubec zadny.Ale vsechno skloubit s busem je uz prave horsi.I kdyz bychom sli nekdy pesky,tak si myslim,ze z 90%bychom jezdili busem :roll:

• Citovat
  • Upravit
smutná
16.5.12 08:30
@dari74 píše:
@smutná Když je to tak jak píšeš,tak bych nechala doma,3 leté dítě bych do na celý den nedávala,když bych nemusela do práce. My do školky dojdeme pěšky,takže budu dávat jen na dopol.

ja jsem taky rikala,ze byt skolka v dedine,tak by nebyl problem vubec zadny.Ale vsechno skloubit s busem je uz prave horsi.I kdyz bychom sli nekdy pesky,tak si myslim,ze z 90%bychom jezdili busem :roll:

• Citovat
  • Upravit
smutná
16.5.12 08:34
@kate02 píše:
Já bych počkala. Staršímu prckovi budou dva roky v září a krom toho, že šance, že by ho vzali, byla minimální, jsem ani moc nepřemýšlela, že bych ho do školky dala… Jen nevim, jak pak budu tomu mladšímu dvouletýmu vysvětlovat, že brácha půjde do školky a on musí bejt doma… :think: :mrgreen:

no my mame tohle „vyresene“.Az pujde maly do skolky ve 3 letech,starsi nastoupi do skoly a tam se proste musi :cert:

• Citovat
  • Upravit
2787
16.5.12 08:42

Já jsem dala, dcera se těšila strašně moc, už od ledna, kdy byl zápis, pak se každý den ptala, kdy už půjde do školky, je tam moc spokojená, je společenská, doma se nudila, nestačila jsem jí zabavovat, našla si tam další kamarády, tady u nás jich má taky dost, ale například v zimě se nesetkáváme, v létě jsme pořád na hřišti, tak tam dětí má spoustu. Když šla dcera v září do školky, synovi bylo půl roku. Někdy je to sice pakárna hlavně v zimě, to vyndavání nandavání do auta, nošení mladšího atd, ale zvládli jsme to.
V tvém případě bych malého dávala třeba jen na to dopoledne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
16.5.12 12:47

Přidám svůj názor. Mít malý mimčo, tak první dítě do školky nedám, protože bych se bála toho, aby to nebralo tak, že ho odstrkuju, zbavuju se ho, že ho mám míň ráda. Příchod sourozence je už tak velká psychická zkouška a „strčit“ ho ještě do školky už by mohlo být příliš. Neříkám, že to tak děti mají, ale já bych se toho prostě bála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smutná
16.5.12 12:54
@Raduš.ka44 píše:
Přidám svůj názor. Mít malý mimčo, tak první dítě do školky nedám, protože bych se bála toho, aby to nebralo tak, že ho odstrkuju, zbavuju se ho, že ho mám míň ráda. Příchod sourozence je už tak velká psychická zkouška a „strčit“ ho ještě do školky už by mohlo být příliš. Neříkám, že to tak děti mají, ale já bych se toho prostě bála.

No my se taky docela bojime.pripravujeme maleho na mimco,ale vzdycky kdyzse maleho zeptame,kde ma maminka miminko,tak ukaze na sebe a rekne ja jsem mimi,mama je moje.takze asi tak,asi by se citil odstrceny :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin