Školka - pořád nevíme

Napsat příspěvek
Velikost písma:
smutná
15.5.12 13:41
@Gina108 píše:
A jak je syn starý? Mám syna o 2 roky staršího než dcerku. Taky jsem přemýšlela, jestli ho dát do školky ve 3 letech, když se dcera narodila, což by bylo v únoru, ale stejně by mi ho nevzali a bylo nakonec fajn, že byl doma a ten první rok se s tím miminkem sžil a nežárlil. Do školky půjde teď snad od září, tzn ve 3,5 LETECH, COŽ MI PŘIJDE TAK AKORÁT. Teď mám pocit, že to hůř ponese dcera, že přijde o parťáka a ty nemoce asi budou mazec, ale zas si to odbydem dokud já budu doma.

NO bude mit tri,a nastoupi do skolky,a za par dni se narodi mimco.Tak mam i strach,aby se necitil odstrceny,ze on sel do skolky ze se narodilo mimco. :oops:

• Citovat
  • Upravit
smutná
15.5.12 13:42
@Anonymní píše:
Nemoce jsou děsné :roll: Mě vzali malou do školky, až když už byl maly 3 měsíce na světě…no ale je to hrůza - 14 dní ve školce, 14 dní nemocná. Mimčo už to začíná chytat - ještě, že jsme vydrželi zdraví na základní očkování…
Taky jsem si myslela jak se mi neuleví, a nic z toho, právě kvůli nemocem.....mě školka bohužel zklamala

No asi si ho taky nechame jeste rok doma,snad mu nic neutece,jen nejake ty nemoci navic :mrgreen:

:cert:
  • Citovat
  • Upravit
15674
15.5.12 13:43

Z vlastní zkušenosti musím napsat, že dát dítě do školky jen na dopoledne, je pro matku spíš starost navíc. Pokud teda nemáš školku v baráku. Už jen vyzvednout ho v určitý omezený čas znamená nutnost plánovat polední spaní mladšího. Pro mě je to teda problém, každé vyzvednutí starší dcery poo znamená narušení režimu mladší. Naštěstí je starší dcera ve školce ráda a vyhovuje jí že pro ni chodím až skoro nejpozději, co to jde :) . Kdybych ji měla doma, tak se zblázníme obě - ona nudou, já nervama :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smutná
15.5.12 13:43
@dari74 píše:
Já bych dávala třeba na dopoledne,zase se tam naučí spoustu věcí a starší děti se pak doma nudí.

No to uz se nam zase nevyplati z duvodu ceny dopravy,aby tam byl jen treba 4 hodiny.to jsme zavrhli hned

• Citovat
  • Upravit
smutná
15.5.12 13:44
@hkac píše:
Z vlastní zkušenosti musím napsat, že dát dítě do školky jen na dopoledne, je pro matku spíš starost navíc. Pokud teda nemáš školku v baráku. Už jen vyzvednout ho v určitý omezený čas znamená nutnost plánovat polední spaní mladšího. Pro mě je to teda problém, každé vyzvednutí starší dcery poo znamená narušení režimu mladší. Naštěstí je starší dcera ve školce ráda a vyhovuje jí že pro ni chodím až skoro nejpozději, co to jde :) . Kdybych ji měla doma, tak se zblázníme obě - ona nudou, já nervama :lol: .

Zrovna jsem odpovidala,ze pro nas neprichazi vubec v uvahu,aby tam byl jen treba na 4 hodiny.U nas je to ale spis vysoka cena dopravy,a to,ze se musi cekat na bus,takze bych doma byla treba 2,3hodky a zase valit zpatky na bus pro nej.

• Citovat
  • Upravit
15674
15.5.12 13:44

Co se týká nemocnosti, tak jsem už od několika lékařů slyšela, že děti, které nastoupily do kolektivu dřív, si nemoci odbydou dřív a méně „bolestivě“. Dcera chodila půl roku do jeslí, tam byla nemocná sice hned, ale jen jednou a od té doby to jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
15.5.12 13:45

Já bych asi nedala, ale zase je pravda, že příští rok můžeš litovat, protože ti ho třeba pak nevezmnou a zase si budeš říkat, že chodit mohl.. Pak bude starší a zase ti doma moc nevydrží..
Já mám dítě jedno a vidím to teď , že mu je 3,5 a začíná se doma nudit, takže mu vymýšlím pořád něco, aby nebyl otrávený a zlobivý. ALe já mám jedno víc času, nevadí mě to, takže tak.. Upřímně si nedokážu představit do toho druhé…
Ale záleží jakou má dítě povahu.. Můj je divoký, spíš skákání běhaní, takže žádné knížky, kreslení, apod. u nás teda neklapnou…
Ale zase s těma nemocena souhlasím.. Švagrová měla tak holku ve školce, vždycky něco přinesla, ale holka nic, hned se z toho dostala a odnesl to vždycky malý, takže první dva roky měl pomalu každý druhý měcís nemocný a hromadu antibiotik a pořád dokola..
Takže musíš zvážit sama, pro a proti.. I podle toho kolik máš vedle sebe dětí, Pokud hodně, že si malý vyhraje, tak bych ho nechala doma, pokud ne, tak asi bych ho dala do školky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
15.5.12 13:46

@smutná No taj jestli máte školku daleko (asi jsem vynechala některé příspěvky), tak bych na tvém místě nic neřešila. Pokud dítě není na dětech závislé, tak bych ten rok počkala. Ale určitě bych se podívala po nějaké možnosti, jak by mohl být s dětmi, nejlíp bez tebe. Od tří let už to je vhodné.

Příspěvek upraven 15.05.12 v 13:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smutná
15.5.12 13:48
@kvaček píše:
Já bych asi nedala, ale zase je pravda, že příští rok můžeš litovat, protože ti ho třeba pak nevezmnou a zase si budeš říkat, že chodit mohl.. Pak bude starší a zase ti doma moc nevydrží..
Já mám dítě jedno a vidím to teď , že mu je 3,5 a začíná se doma nudit, takže mu vymýšlím pořád něco, aby nebyl otrávený a zlobivý. ALe já mám jedno víc času, nevadí mě to, takže tak.. Upřímně si nedokážu představit do toho druhé…
Ale záleží jakou má dítě povahu.. Můj je divoký, spíš skákání běhaní, takže žádné knížky, kreslení, apod. u nás teda neklapnou…
Ale zase s těma nemocena souhlasím.. Švagrová měla tak holku ve školce, vždycky něco přinesla, ale holka nic, hned se z toho dostala a odnesl to vždycky malý, takže první dva roky měl pomalu každý druhý měcís nemocný a hromadu antibiotik a pořád dokola..
Takže musíš zvážit sama, pro a proti.. I podle toho kolik máš vedle sebe dětí, Pokud hodně, že si malý vyhraje, tak bych ho nechala doma, pokud ne, tak asi bych ho dala do školky..

No ze ho nevezmou dalsi rok,fakt strach nemam,to nas spis premlouvali,ze je malo deti,aby nastoupil uz letos (dotace).Je to pry uz nekolik let,takze o misto strach nemame.TAky mam spatnou zkusenost v rodine - byvala nemocna co mesic,ted uz je co 14dni - neustale ze skolky neco taha,z te,kam chceme dat maleho 8o

• Citovat
  • Upravit
23847
15.5.12 13:48
@smutná píše:
No to uz se nam zase nevyplati z duvodu ceny dopravy,aby tam byl jen treba 4 hodiny.to jsme zavrhli hned

Známá to měla zařízený tak, že ráno bral dítě do školky manžel a po o ho vyzvedávala ona i s mimčem, že to měli jako procházku. Oni měli rozdíl 2 roky a kluka šoupla do školky už ve 2,5 letech, jenže ten chlapeček byl tak o rok napřed, doma už se fakt nudil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smutná
15.5.12 13:49
@hkac píše:
@smutná No taj jestli máte školku daleko (asi jsem vynechala některé příspěvky), tak bych na tvém místě nic neřešila. Pokud dítě není na dětech závislé, tak bych ten rok počkala.

NO tak daleko neni,ale doprava je palka - 2.000,– :nevim: to ty penize radeji budu malemu ukladat nekam,nebo mu za ne neco koupim.Tak zavisly urcite neni na detech,taky se priklanime k tomu pockat rok

• Citovat
  • Upravit
23847
15.5.12 13:50
@smutná píše:
No ze ho nevezmou dalsi rok,fakt strach nemam,to nas spis premlouvali,ze je malo deti,aby nastoupil uz letos (dotace).Je to pry uz nekolik let,takze o misto strach nemame.TAky mam spatnou zkusenost v rodine - byvala nemocna co mesic,ted uz je co 14dni - neustale ze skolky neco taha,z te,kam chceme dat maleho 8o

Jsem se musela kouknou, z kterýho kraje jsi, že tě v dnešní době přemlouvaj dát děcko do školky 8o :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smutná
@Gina108 píše:
Známá to měla zařízený tak, že ráno bral dítě do školky manžel a po o ho vyzvedávala ona i s mimčem, že to měli jako procházku. Oni měli rozdíl 2 roky a kluka šoupla do školky už ve 2,5 letech, jenže ten chlapeček byl tak o rok napřed, doma už se fakt nudil.

NO tohle by nam nepomohlo -muj pracuje tady v dedine,takze nikam nedojizdi,a do skolky by stejne musel dojizdet,takze tak jako tak penize navic.

• Citovat
  • Upravit
15674

@smutná Tak to nechpu, jak daleko to je? Ty 2 tis jsou jako za benzín?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
15.5.12 13:51

Tak pokud si jistá, že ti ho vezmou, tak bych dítě nechala doma… Pokud si nejsi na stoprocent jistá, že ho tam chceš dát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin