Problém s adaptací ve školce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
466
9.9.19 07:52

Je škoda, že se ještě propaguji takové spartanske metody jako nechat a jít. Já mám kliku a zvykani jde zvolna. První tři dny max 2 hodiny a já pořád s malým, teď zkoušíme, že jdu pryč nejdřív 30 minut, pak hodina, dvě. A stejně je to pro malýho nepříjemný - noví lidi, větší děti, nové prostředí. Uvidíme, jak to půjde. A to od roku a půl chodil třikrát v týdnu na 4 hodiny do hrací skupiny, něco jako jedličky a nedává to levou zadni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4458
9.9.19 10:28

Naše školka treba ani žádné adaptační dny s rodici neumožňuje. Maximálně hodinku v první den školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
9.9.19 14:13
@cverunka píše:
Naše školka treba ani žádné adaptační dny s rodici neumožňuje. Maximálně hodinku v první den školky.

Bohužel. U nás je to stejné, ale dlouho hrozilo, že se školka zavře, protože u nás v okrese už je celkem těžké sehnat učitelky (a já se ani nedivím), takže jsou všichni rádi, že nemusí vozit děti bůhví kam.
Syn dnes trošku pokročil, odnést ho do školky sice manžel musel v náruči, protože sám nechtěl jít, ale v šatně se uklidnil, přestal brečet, nechal se v klidu převléct a do třídy chtěl jít sám, bez mámy, i když ještě se jednou vrátil a chtěl ještě jednu pusinku. Ve školce pak už nebrečí, nejhorší je ho tam dostat, tak snad se blýská na lepší časy :) Za dva dny je schůzka s učitelkou, tak uvidíme, co bude říkat. Moc bych si přála, aby si našel kamarády a ve školce se mu líbilo, ale trápit ho tam nechat nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
12.9.19 08:19

Měla jsem ten samý problém se synem minulý rok. Nastoupil v září (v listopadu 3 roky), no a vůbec to nedával. Neustále brečel, až měl z toho napuchlé očička. Když byl doma, nechtěl z domu odejít, měl strach, že ho vezeme do školky, v noci se mi budil a držel mě kolem krku, že do školky nechce. DIskutovala jsem tento problém s učitelkama a sami doporučili přerušení školky. Díky bohu jsem měla mamku, která hlídala. Nyní nastoupil po roce do školky ve svých necelých 4 letech a naprosto v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
12.9.19 08:24

Prostě nebyl zralý a pamatoval si školku celý rok. Když potkal děti se školkou táhnul mě za ruku, že chce jít honem rychle pryč. Měl strach…a když jsem si s ním v červnu začala povídat o školce, v noci se mi zase začal budit, brečel že do školky chodit nechce. Měli jsme z toho hrůzu jak to v září vezme, a překvapil. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin