Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dle toho, co píšeš, bych ho nechala ještě rok doma. Aspoň se vyhnete nepříjemným nemocem u miminka, zvykne si na sourozence a nebude se cítit odstrčený. Za rok už bude na školku mnohem lépe připravený.
Všechny děti první měsíc, dva pláčou, než si zvyknou..
je to na tobě. Jestli si doma, nechala bych si ho tam ještě ten rok a dala ho od 4 let. Nebo to zkus a musíš vydržet tu zvykací dobu. Maminky co se vrací do práce to tak dělat musí at mimčo pláče nebo ne. Takže nakonec si dítko zvykne. Je to na tobě, ty máš možnost si ho nechat doma, tak to zvaž. ![]()
je fakt že první rok přinese i dost nemocí, takže možná bude lepší ho nechat rok doma, než bude menší mimčo aspoň očkované na základní věci. Příští rok už nebude vadit, že přitáhne kdejakou nemoc.
Příspěvek upraven 05.09.19 v 07:40
Nechala bych si ho jeste nejaky cas doma. Nech ho, at se ujisti, ze doma je vsechno ok a treba se tam za chvilku s vama zacne nudit a pujde rad sam za detma.
Ahoj, pokud jsi doma s miminkem, tak si určitě nech i staršího doma - nebudete muset nikam ráno vstávat, brzy bude zima a tma, tak to není nic moc…nechala bych staršího až do 4 let doma a zkusila školku příští rok.
![]()
Jak říkají holky, nechat ještě doma. Dle mého na školku není zralý.
@Teresska666 Já kvůli nové sestřičce nechala syna do 4 let doma moc to prospělo všem, děti si vytvořily vztah, syn se naučil že není středobod vesmíru (on tedy nikdy nebyl protože máme ještě psy kteří taky potřebují péči), neměla jsem neustále nemocné děti a tak nebyl problém s očkováním dcerky a hlavně za ten rok syn neuvěřitelně dospěl a školku zvládá v pohodě i když ho zatím vyzvedávám po obědě a to už má na krajíčku když se zapovídám s paní učitelkou že nejdeme domů dostatečně rychle.
Hele, když ráno jde do školky dobrovolně a těší se, co zkusit postupně prodlužovat? Jestli na to tedy ve školce přistoupí. Zkusit třeba dvě hodiny, pak ho vyzvednout a pomalu prodlužovat po půlhodině..
Meli jsme to uplne stejne, nechala jsem ji jeste rok doma a letos (4,5) sla uplne v pohode a jeste ani nezaplakala. Asi fakt potrebovala dospet k tomu byt tam ![]()
Omlouvám se zakladatelce, že ji skáču do tématu.
Jak, by jste postupovali v tomto případě. Dítě, 22 měsíců, hodně společenské. Společnost, vyžaduje, jinak brečí. Tento týden bylo, 2 x v dětské skupině a 2 x hodně brečela. V úterý jsme se dozvěděla, že byla problematická. Když, ji něco zakázali, tak se rozčilovala nebo brečela. Za mne je to normální chování, takto starého dítěte, umocnene emocemi - loučení ve školce bylo krušné hodně plakala.
Děti tam mají přes den cca 4 až 5, takže malá skupina. Chodit má 2 x týdne. Já pracuji, z domu, avšak, musím být u počítače a soustředit se.
Celý tento týden je urvana, normálně taková nebývá. Starsi dnes lehla s kašlem, takže nevím, zda malou netrápí něco zdravotně nebo je to ze školky. Myslím si, že velký podíl v tom má školka.
Nechali by jste dítko v dětské skupině (školce) nebo poslali v pondělí znova? Pravidelně na více dnů může chodit až, za dva měsíce. Což by bylo na zvykani podle mne o sto procent lepší.
Proc nemaj adaptaci jako jinde? Prvni 2 tydny se chodi 8-10:00 aby si decka zvykla na rezim, pak se doba prodlouzi a jsou tam do 12:00.
@Micaella22 U nás adaptace není ani v jedné školce. Aktuálně mám ve školce děti dvě.
@Micaella22 U nás se taky ve všech školkách chodí po obědě, pokud je veliký problém tak učitelky volají ať si pro dítě maminka přijde dřív. Co u nás pomohlo tak byly dva dny na konci prázdnin, kdy uvolnili třídy novým dětem (stávající děti byly na výletech) a mohli jsme tam být na 2 hodiny i s dětma, byla to paráda protože děti měly možnost se seznámit s prostředím a některými spolužáky s psychickou podporou rodičů a mladších (i starších) sourozenců.
@Micaella22 píše:
Proc nemaj adaptaci jako jinde? Prvni 2 tydny se chodi 8-10:00 aby si decka zvykla na rezim, pak se doba prodlouzi a jsou tam do 12:00.
u nas taky ne..
většinou když jde dítě do školky, jde tam proto, že rodiče jsou do práce. Obě moje děti začali chodit do školky a byli tam až do 16h - každý den.
Sorry jako abych v práci řekla, že první dva měsíce budu chodit pracovat jen dvě hodiny..
Jako ano, u dětí co mají rodiče doma, to jde, ale někdy to školka nedělá, nechce aby se jí tam courali furt lidi, taky to rozhodí děti, že pro někoho si přijde rodič, pro jiného ne.
No ja bych ho tam skusila dat treba na 2 hodinky jen ze zacatku, ale ucitelka mi jasne rekla, ze je lepsi ho nechat foma, kdyz cely den proplace. O me nejde, klidne ho budu mit doma, slo mo spis o nej, aby se zaclenil do kolektivu a naucil se konecne jist, coz v pondeli zvladnul.rok zase je podle me dlouho, aby ho ty deti prijali, kdyz bude mit kazdy uz kamarady. Skusim za 14 dni ho dat znovi, abych vyloucila, jestli to nebylo tou nemoci a jinak pal skusim za pul roku a uvidi se no
achjo, cekala jsem, ze to bude jednodussi. ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.