Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nepíšeš věk dítěte, ale u školkového dítěte nechápu, proč by mu někdo měl masírovat nožičky a tulit se s učitelkou. Od toho má doma rodiče. Chápu to u jeslí, ale ve školce vídám větší děti tedy daleko samostatnější. To je ovšem můj osobní názor, pokud ty po tom toužíš, nezbyde ti nic jiného, než soukromé jesle platit.
@Aduš8 píše:
Nepíšeš věk dítěte, ale u školkového dítěte nechápu, proč by mu někdo měl masírovat nožičky a tulit se s učitelkou. Od toho má doma rodiče. Chápu to u jeslí, ale ve školce vídám větší děti tedy daleko samostatnější. To je ovšem můj osobní názor, pokud ty po tom toužíš, nezbyde ti nic jiného, než soukromé jesle platit.
Syn má 3 roky
@Anonymní píše:
Zdravím, prosím o zkušenost o přesunu ze soukromé školky do státní. Syn dnes šel do státní a já z toho nadšená vůbec nejsem. Nemám ráda systém státních školek, kde jsou dvě učitelky na 25 děti. Možná je to tím, že jsme byli zvyklý na kolektiv 10 děti a 4 tety. Byla jsem maximálně spokojená i syn i když se mu kolikrát nechtělo a chtěl být doma. Tety se dětem věnovali, při usínání jim masirovaly nožičky, hladily je, když potřebovali tak si je potulily.. Posílaly nám fotky na messenger a byli jsme s nimi v kontaktu. Dnes kdyz jsem viděla s prominutím starý učitelky téměř vyhorely svym povolanim. Když jsou s nimi na zahrádce tak pijí kafe a kecaji. Šlo mi o to že soukromá stojí 5tis měsíčně a u státní je to daleko méně a já nemám povolani kde můžu říct jo vydelam balík, ale i tak si říkám jestli ho vrátit zpět do soukromé něho vydržet.
Já dala malou ze soukromé do státní až jako předškolačku a náraz to byl pořádný. Ať už se to týká vzájemného chování mezi dětmi, tak péči, která byla dítka věnována, ať už šlo o vzdělání nebo jen pokonejšení, tak i ta nemocnost, ve státní byly vši dvakrát během jednoho roku, v soukromé nikdy, ve státní je z těch 25 dětí vždy pár jedinců regulérně nemocných a přesto ve školce...………...
@Anonymní píše:
Syn má 3 roky
tak to je ještě dost malej
nemůžeš ho dát zpět do té soukromé?
Dnes je tento pomer i ve státních školkách, díky ČSSD jsou v ních děti integrované tak je tam spousta assistentek učitele, tve děti to obohatí protože vystoupí ze své bubliny a zjistí že je muže jiné díte bez varování třeba bouchnout pěstí do zátilku. A ty pak při předávaní dětí budeš poslouchat jak ho jeho maminka omlouvá protože on za to nemuže on na to má papír…
Není státní školka jedna jako druhá. I mezi nimi se dají najít takové, kde učitelky svou práci milují a o vyhořelosti nemůže být řeč. Do jedné takové mi děti už 4.rokem chodí
![]()
Ale asi nemá smysl dávat dítě do školky, kde hned na první dobrou předpokládám, že to bude stát za starou belu. Takže máš dvě možnosti - buď nové školce dát šanci a podle situace tam syna buď nechat nebo ho přehlásit zpět na soukromou. Nebo pokud v tobě státní školka vzbuzuje až taková odpor - tak buď najít jinou, kde budeš s učitelkami spokojená nebo ho rovnou vrátit zpět na tu vaši osvědčenou soukromou. To za tebe nikdo nerozhodne…
Je to jednoduche, mas pravo volby. Pokud ti vyhovuje takova pece, vrat ho zpet do soukrome skolky.Cena je vic nez luxusni teda. Dcera mela mazleni i peci ve statni, kafe jsem tam pila s ucitelkama i ja, hezky na zahradce a ladovaly jsme se buchtama ![]()
Syn začal chodit ve 3,5 letech do soukromé školky. Vůbec mu to tam nevyhovovalo, protože tam bylo plno ještě mladších dětí, takže se tam k nim chovaly učitelky spíš jako v jeslích. Taky mu nesedělo, že byl stále pod „dozorem“ při 2 učitelkách na 10-12 dětí.
Po 2 měsících se uvolnilo místo v naší klasické státní školce a on tam mezi 25 dětmi stejně starými nebo staršími a jednou až dvěma učitelkama úplně pookřál. Nejraději měl právě tu mírně neřízenou zábavu na hřišti, když si učitelky na lavičce pily kafe ![]()
Syn byl od 2.5let rok v soukrome…my s manzelem nadseni jak je skolka super a syn brecel ze tam nechce…ve statni od 3.5let nadsenej. Vic deti, malo ucitelek, min casu na deti…hold tam maji mysky pree
ale hlavne ze tam chodi rad no ![]()
@KlarkaK píše:
Syn byl od 2.5let rok v soukrome…my s manzelem nadseni jak je skolka super a syn brecel ze tam nechce…ve statni od 3.5let nadsenej. Vic deti, malo ucitelek, min casu na deti…hold tam maji mysky preeale hlavne ze tam chodi rad no
Tak náš syn není jediný exot, který nebyl spokojený v soukromé školce ![]()
Synovi právě vyhovovalo, že je tam méně děti a je zvyklý za ten rok v soukromé se s dětmi vzájemně respektovat, není zvyklý se řvát o hračky apod.
@Anonymní píše:
Synovi právě vyhovovalo, že je tam méně děti a je zvyklý za ten rok v soukromé se s dětmi vzájemně respektovat, není zvyklý se řvát o hračky apod.
Zase nedělej ze státní školky drama, rvaní o hračky tam určitě není běžná součást denního programu.
@Anonymní píše:
Zdravím, prosím o zkušenost o přesunu ze soukromé školky do státní. Syn dnes šel do státní a já z toho nadšená vůbec nejsem. Nemám ráda systém státních školek, kde jsou dvě učitelky na 25 děti. Možná je to tím, že jsme byli zvyklý na kolektiv 10 děti a 4 tety. Byla jsem maximálně spokojená i syn i když se mu kolikrát nechtělo a chtěl být doma. Tety se dětem věnovali, při usínání jim masirovaly nožičky, hladily je, když potřebovali tak si je potulily.. Posílaly nám fotky na messenger a byli jsme s nimi v kontaktu. Dnes kdyz jsem viděla s prominutím starý učitelky téměř vyhorely svym povolanim. Když jsou s nimi na zahrádce tak pijí kafe a kecaji. Šlo mi o to že soukromá stojí 5tis měsíčně a u státní je to daleko méně a já nemám povolani kde můžu říct jo vydelam balík, ale i tak si říkám jestli ho vrátit zpět do soukromé něho vydržet.
Řešila jsem to v dubnu, když byl u nás zápis do státní MŠ. Syn měl v červenci tři roky a nechala jsem ho ještě rok v soukromé. Státní máme pod barákem, na zahradu vidím z balkonu a když vidím, jak se tam vyřítí děti ze všech tříd a učitelky korzují kolem, tak nevím, jestli by to syn dal. Takže mu dopřejeme ještě rok v soukromé a v průběhu roku tam půjde i sourozenec, pro kterého bude výhoda mít tam staršího bráchu.
@Anonymní píše:
Stejne bude muset jit do prvni tridy, tak ze by se mel socializovat s detmi z stat. skolky..
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.