Přesun ze soukromé školky do státní

Anonymní
2.9.19 09:28

Přesun ze soukromé školky do statni

Zdravím, prosím o zkušenost o přesunu ze soukromé školky do státní. Syn dnes šel do státní a já z toho nadšená vůbec nejsem. Nemám ráda systém státních školek, kde jsou dvě učitelky na 25 děti. Možná je to tím, že jsme byli zvyklý na kolektiv 10 děti a 4 tety. Byla jsem maximálně spokojená i syn i když se mu kolikrát nechtělo a chtěl být doma. Tety se dětem věnovali, při usínání jim masirovaly nožičky, hladily je, když potřebovali tak si je potulily.. Posílaly nám fotky na messenger a byli jsme s nimi v kontaktu. Dnes kdyz jsem viděla s prominutím starý učitelky téměř vyhorely svym povolanim. Když jsou s nimi na zahrádce tak pijí kafe a kecaji. Šlo mi o to že soukromá stojí 5tis měsíčně a u státní je to daleko méně a já nemám povolani kde můžu říct jo vydelam balík, ale i tak si říkám jestli ho vrátit zpět do soukromé něho vydržet.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14376
2.9.19 09:33

Nepíšeš věk dítěte, ale u školkového dítěte nechápu, proč by mu někdo měl masírovat nožičky a tulit se s učitelkou. Od toho má doma rodiče. Chápu to u jeslí, ale ve školce vídám větší děti tedy daleko samostatnější. To je ovšem můj osobní názor, pokud ty po tom toužíš, nezbyde ti nic jiného, než soukromé jesle platit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.9.19 09:36
@Aduš8 píše:
Nepíšeš věk dítěte, ale u školkového dítěte nechápu, proč by mu někdo měl masírovat nožičky a tulit se s učitelkou. Od toho má doma rodiče. Chápu to u jeslí, ale ve školce vídám větší děti tedy daleko samostatnější. To je ovšem můj osobní názor, pokud ty po tom toužíš, nezbyde ti nic jiného, než soukromé jesle platit.

Syn má 3 roky

• Citovat
  • Upravit
41140
2.9.19 09:39
@Anonymní píše:
Zdravím, prosím o zkušenost o přesunu ze soukromé školky do státní. Syn dnes šel do státní a já z toho nadšená vůbec nejsem. Nemám ráda systém státních školek, kde jsou dvě učitelky na 25 děti. Možná je to tím, že jsme byli zvyklý na kolektiv 10 děti a 4 tety. Byla jsem maximálně spokojená i syn i když se mu kolikrát nechtělo a chtěl být doma. Tety se dětem věnovali, při usínání jim masirovaly nožičky, hladily je, když potřebovali tak si je potulily.. Posílaly nám fotky na messenger a byli jsme s nimi v kontaktu. Dnes kdyz jsem viděla s prominutím starý učitelky téměř vyhorely svym povolanim. Když jsou s nimi na zahrádce tak pijí kafe a kecaji. Šlo mi o to že soukromá stojí 5tis měsíčně a u státní je to daleko méně a já nemám povolani kde můžu říct jo vydelam balík, ale i tak si říkám jestli ho vrátit zpět do soukromé něho vydržet.

Já dala malou ze soukromé do státní až jako předškolačku a náraz to byl pořádný. Ať už se to týká vzájemného chování mezi dětmi, tak péči, která byla dítka věnována, ať už šlo o vzdělání nebo jen pokonejšení, tak i ta nemocnost, ve státní byly vši dvakrát během jednoho roku, v soukromé nikdy, ve státní je z těch 25 dětí vždy pár jedinců regulérně nemocných a přesto ve školce...………...

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41140
2.9.19 09:39
@Anonymní píše:
Syn má 3 roky

tak to je ještě dost malej :think: nemůžeš ho dát zpět do té soukromé?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4077
2.9.19 09:41

Dnes je tento pomer i ve státních školkách, díky ČSSD jsou v ních děti integrované tak je tam spousta assistentek učitele, tve děti to obohatí protože vystoupí ze své bubliny a zjistí že je muže jiné díte bez varování třeba bouchnout pěstí do zátilku. A ty pak při předávaní dětí budeš poslouchat jak ho jeho maminka omlouvá protože on za to nemuže on na to má papír…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5314
2.9.19 09:41

Není státní školka jedna jako druhá. I mezi nimi se dají najít takové, kde učitelky svou práci milují a o vyhořelosti nemůže být řeč. Do jedné takové mi děti už 4.rokem chodí :nevim: :kytka:
Ale asi nemá smysl dávat dítě do školky, kde hned na první dobrou předpokládám, že to bude stát za starou belu. Takže máš dvě možnosti - buď nové školce dát šanci a podle situace tam syna buď nechat nebo ho přehlásit zpět na soukromou. Nebo pokud v tobě státní školka vzbuzuje až taková odpor - tak buď najít jinou, kde budeš s učitelkami spokojená nebo ho rovnou vrátit zpět na tu vaši osvědčenou soukromou. To za tebe nikdo nerozhodne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
2.9.19 09:42

Je to jednoduche, mas pravo volby. Pokud ti vyhovuje takova pece, vrat ho zpet do soukrome skolky.Cena je vic nez luxusni teda. Dcera mela mazleni i peci ve statni, kafe jsem tam pila s ucitelkama i ja, hezky na zahradce a ladovaly jsme se buchtama :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15419
2.9.19 09:44

Syn začal chodit ve 3,5 letech do soukromé školky. Vůbec mu to tam nevyhovovalo, protože tam bylo plno ještě mladších dětí, takže se tam k nim chovaly učitelky spíš jako v jeslích. Taky mu nesedělo, že byl stále pod „dozorem“ při 2 učitelkách na 10-12 dětí.
Po 2 měsících se uvolnilo místo v naší klasické státní školce a on tam mezi 25 dětmi stejně starými nebo staršími a jednou až dvěma učitelkama úplně pookřál. Nejraději měl právě tu mírně neřízenou zábavu na hřišti, když si učitelky na lavičce pily kafe :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4022
2.9.19 09:50

Syn byl od 2.5let rok v soukrome…my s manzelem nadseni jak je skolka super a syn brecel ze tam nechce…ve statni od 3.5let nadsenej. Vic deti, malo ucitelek, min casu na deti…hold tam maji mysky pree :mrgreen: ale hlavne ze tam chodi rad no :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15419
2.9.19 09:52
@KlarkaK píše:
Syn byl od 2.5let rok v soukrome…my s manzelem nadseni jak je skolka super a syn brecel ze tam nechce…ve statni od 3.5let nadsenej. Vic deti, malo ucitelek, min casu na deti…hold tam maji mysky pree :mrgreen: ale hlavne ze tam chodi rad no :jazyk:

Tak náš syn není jediný exot, který nebyl spokojený v soukromé školce :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.9.19 09:54

Synovi právě vyhovovalo, že je tam méně děti a je zvyklý za ten rok v soukromé se s dětmi vzájemně respektovat, není zvyklý se řvát o hračky apod.

• Citovat
  • Upravit
15419
2.9.19 09:59
@Anonymní píše:
Synovi právě vyhovovalo, že je tam méně děti a je zvyklý za ten rok v soukromé se s dětmi vzájemně respektovat, není zvyklý se řvát o hračky apod.

Zase nedělej ze státní školky drama, rvaní o hračky tam určitě není běžná součást denního programu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2539
2.9.19 10:01
@Anonymní píše:

Řešila jsem to v dubnu, když byl u nás zápis do státní MŠ. Syn měl v červenci tři roky a nechala jsem ho ještě rok v soukromé. Státní máme pod barákem, na zahradu vidím z balkonu a když vidím, jak se tam vyřítí děti ze všech tříd a učitelky korzují kolem, tak nevím, jestli by to syn dal. Takže mu dopřejeme ještě rok v soukromé a v průběhu roku tam půjde i sourozenec, pro kterého bude výhoda mít tam staršího bráchu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12574
2.9.19 10:04
@Anonymní píše:

Stejne bude muset jit do prvni tridy, tak ze by se mel socializovat s detmi z stat. skolky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin