Brečení ve školce

Anonymní
3.9.19 09:10

Brečeni ve školce

Ahoj, dceři jsou tři roky a teď šla od včera poprvé do školky. Ale oba dny při příchodu do školky brečela že chce domu :( i když se jí tam líbilo a včera řekla že se do školky těší :( jak dlouho trvalo vaším dětem než si zvykli a chodili tam bez pláče? Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5314
3.9.19 09:12

Dvojčata - taky nástup do školky ve 3 letech, jeden ranní slzičky týden, jeden až do listopadu. Šlo opravdu jen o to ranní loučení, o školce jinak mluvili s nadšením a odpoledne se jim kolikrát ani nechtělo domů.

Příspěvek upraven 03.09.19 v 09:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
3.9.19 09:13
@Anonymní píše:
Ahoj, dceři jsou tři roky a teď šla od včera poprvé do školky. Ale oba dny při příchodu do školky brečela že chce domu :( i když se jí tam líbilo a včera řekla že se do školky těší :( jak dlouho trvalo vaším dětem než si zvykli a chodili tam bez pláče? Děkuji

Je tu asi milion diskuzí na tohle téma, tak si je pročti a hned budeš klidnější. Já osobně jsem se ranním řevem neřídila, vždy jsem řešila, zda se dítě po mém odchodu uklidnilo a přes den fungovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
3.9.19 09:17

Dej tomu aspoň týden, dva, u nás včera brečeli i předškoláci. Jinak důležité je jak funguje přes den, jestli až odejdes je v pohodě nebo tam brečí celý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
3.9.19 09:27

Naše malá včera docela vyváděla, učitelka si ji musela vzít do náručí a já narychlo odejít, ale pak byla v pohodě a doma říkala, že se do školky těší. Ráno už taková hrdinka nebyla, ale pořád to šlo, jen jak uviděla učitelky tak spustila, ale předala jsem a za dveřma jsem slyšela, že je klid. Ale naše už chodila 1,5 měsce před prázdninama, tak věděla do čeho jde. Doufám, že se to během září utřepe.

• Citovat
  • Upravit
10942
3.9.19 09:30

Má aktuálně 8 letá dcera si na školku nezvykla nikdy. Smutná byla i v průběhu dne, naštěstí měla velké štěstí na paní učitelky. Více se jí líbí ve škole a hodně ji pomohlo být v kroužku baletu, kde si zvykala na další osamostatnění. Už dva roky po sobě zvládla 7 denní tábor i se spaním, chodí od 5 let na moderní gymnastiku, což jí rovněž výrazně od smutnění pomáhá. Nicméně dlouho zvykací je dosud.

Mladší dcera, aktuálně 2 roky je od včera v jeslích a je úplně v pohodě. Zvládla by i školku, do které se bohužel nedostala. Ta nějaké zvykání někde něco, nepotřebovala nikdy. V životě ani netrpěla separační úzkostí, narozdíl od té starší. V pohodě zapadne i mezi hlouček puberťáků.

To ti hodně napoví. Jaké byla dítě dosud, tak bude zvládat ta vzdělávací zařízení. Jak píší ostatní, přes den by měla být klidnější, ale to klidně může být až po půl roce. A choďte do nějakého toho kroužku, to opravdu výrazně pomáhá v osamostatnění se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2922
3.9.19 10:04

Brečely mi obe děti. Starší i chvíli pár dní jako předškolák. 8o naštěstí teď ve škole už nebrečel, první třída. Mladší šel ze soukromé, kde byl v pohodě, včera do státní. Včera brečel, učitelka mi ho musela vzít u náručí, když jsem pro něj přišla, bylo vidět, že je uplakanej, učitelka říkala, že pobrekaval občas v průběhu celého dne. Dneska brečel už po cestě a tvrdil, že nepůjde. Nakonec s pláčem šel. Oni si zvyknou, je to velká změna. Já ho zatím beru po obědě. Ale co tak vidím, brečí minimálně půlka děti. Ale člověku to trhá srdce no. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
3.9.19 10:12

@Netopýr1 náš druhák coby předškolák brečel až do listopadu každé ráno, naštěstí ve škole je v pohodě.

• Citovat
  • Upravit
10425
3.9.19 10:15

Ty jo, kde berete tu brečící půlku školky? Ne že bych nevěřila, že se to nemůže stát, ale tady je to dost často zmíněno… tříletá nastouipla do státky včera, mají namíchanou třídu, jeden předškolák a pak půl napůl prostřední s nováčkama a brečet jsem zatím neviděla ani jedno dítě (a to jsem tam ráno byla oba dva dny „ve špičce“).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2922
3.9.19 10:23

@sakota u nás fakt brečely skoro všechny děti ale jsou to 2-3 lety a šly prvně. Takže asi proto. A dnes taky. Ale obecně i ten starší syn to září nesnášel dobře. A to obě děti byly zvyklé na kolektiv děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
3.9.19 11:41

@sakota my prosly s detmi asi 5 ruznych skolek, prvni dny nebrecelo skoro zadne z novych deti, az po par dnech az tydnu to bylo horsi.Kdyz jim doslo, ze je to povinnost, denodenni odlouceni od rodicu, nikolize same hrani, jak obvykle rodice slibuji. uvidis sama :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
12.9.19 09:52
@Anonymní píše:
Ahoj, hele je to normalni holka ma 3 roky a rano breci taky uz se mi dneska zasekla ze nepujde nastesti sla chodi snama i mladsi syn ten ma za mesic 2 roky a ten pro zmenu rve ze chce do skolky a uz se zouva ten pujde pristi rok ve 3 letech jako holka no v satne ve skolce dneska holcicka prisla s hysterakem ze nechce do skolky okamzite tam zacali brecet i ostatni deti nekdy to trva i tyden nez si zvyknou :) neboj urcite to zvladne
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
1.9.25 22:30

Ahoj všichni. Chtěla bych se zeptat, jak vaše dvouleté děti zvládly nástup do školky? Jasně že každé dítě je jiné, ale.. Začalo vám někomu plakat malé až po nějaké době? Po dni, dvou, po týdnu? Že už jste mysleli, že máte vyhráno a zrovna vaše dítě je to dítě, které plakat nebude a pak to začalo? Začala jsem mít z toho strach, když už jsem se vyrovnala s tím, že nastoupí a první den, dvě hodiny, proběhl v klidu. Přečetla jsem pár diskuzí a zjistila, že se to stát může. :think: Komu z vás se to stalo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16217
1.9.25 22:33
@Jomika píše: Více

Syn občas v DS ráno měl slzy, ale ne hned ze začátku, kupodivu :) Spíš to bylo z toho, že prostě ráno vstával. Pak si šel hrát a pohoda :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.9.25 22:43

Jo, u nas to tak bylo. Presne dokud to bylo jako zpestření, neco jako kroužek, nevadilo mu byt tam sám a bavilo ho to. Ale jak to dostalo určitou pravidelnost, pochopil ze i kdyby nechtěl, tak musí, a i kdyz rekne ze chce být se mnou, tak to nejde, byl problem. Sceny ze nepujde, ze chce radsi s maminkou ven, ze chce domu. Z okoli to tak mělo vic deti. Ale vsechny si zvykly…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin