Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ty tam nejsi, tezko s tim neco udelas. Spis by si to mely umet zkorugovat i samy a nejen si stezovat. Ovsem v CR pri poctu ucitelek a deti asi nemozne.
To je podle me na pani ucitelce, aby si ho srovnala… ty muzes domlouvat, ale kdyz se vztekne a ty u toho nejsi, tak to tezko ovlivnis. Chapu, ze tam maji deti plno, ale ony jsou pedagosky a je to jejich prace, aby si s nimi poradily. Jestli ti po 3 dnech ve skolce rekne, ze nevi co s nim, tak podle me toho asi moc nezkusila a hazi odpovednost dal.
Mam v jiném směru zlobiveho kluka, co je první týden ve školce. A máme bezvadné učitelky, které, i když říkají, že kluk je pěkný rarach, tak ať to neřeším, že on si zvykne a ony si s ním poradí. On teda nezlobí, nikomu neublizuje, tak možná proto jsou tak v pohodě. Doporučuju se domluvit s učitelkou, ať tomu dá cas. Po prvním týdnu je brzo na posuzování chování, každý dítě si zvyká jinak. Oni se v tom kolektivu musí naučit fungovat.
Tak pockej, ty pises, ze doma se tak nechova, ale ze nevis, jak na nej..?Takze nejspis mu doma spis ustupujes, aby byl klid..?Ja bych se s ucitelkama slusne pobavila, co bys s nim mohla delat.ze doma se dokazete dohodnout, ze se nepricetne nechova, a tak netusis, jak bys mela zasahnout, kdyz je ve skolce. Pokud doporuci PPP, objednej ho tam.Ony maji s detmi vice zkusenosti a dokazi vyhmatnout lepe nez rodice,kdy.se nejake dite chova nestandartne. Nicmene me. prekvapuje, ze si s nim neumi poradit. U nas i ty nejvetsi vztekace a zlobice pani ucitelky usmerni raz dva.
Za me by bylo nejlepsi syna ve skolce nechat s s ucitelkami komunikovat. Ty tam sice nejsi, ale zase sveho syna znas lepe, muzes jim poradit, co na nej plati nebo co ho asi tak muze rozcilovat. Ono nekdy neni jednoduche to poznat a zvlast kdyz se deti jeste neumi poradne vyjadrit, muzou se nastvat kvuli necemu, co dospeleho tezko napadne. Nebralq bych to jako ze si ucitelky jen stezuji a nic neresi, ale naopak jako prilezitost resit problem spolecne.
My si s ucitelkami rikame i mnohem mene dulezite veci. Povazuju to za normalni komunikaci rodice a skolky.
Chlapec zkousi, zkousi, jestli mu rebelie, kterou vymyslel projde. Upoznuje na sebe.
Ty mu domluv, vysvetli pravidla.
Taky klukovi rano pripominam, prestoze nezlobi, at je hodny, at pani ucitelce ve skolce pomaha, kdyz bude potrebovat.
Ale ucitelky si musi umet poradit samy. Zamestnat ho/ zabavit a sjednat si poradek ve tride.
Holky ona mi řekla, že jinak na děti je hodný, že jim nic nedělá. On má děti rád. Ti jen ten jeden den, se asi přetahoval o hračky, což dělá víc dětí. Doma se vzteká, ale já ho včas zarazim. Rozhodně nemává kolem sebe rukama a je nepříčetný, jak tvrdí paní učitelka. Řekla bych klasické vztekání. Taky mě zarazilo, že první den, co se to stalo, ní řekla, že neví, či s tím. Jsou tam dvě. Ta jedna je mladá po škole a z té rozhodně respekt mít nebude. Ta co to semnou řeší, už děti ma a pracuje tam nějakou dobu. Ano přiznám, že musím už křičet, aby mě poslechl v určitých věcech a ze někdy jsem zoufalá, ale je to asi obdobím. Spíš jsem v rozpacích jak to mám řešit. Ona mi řekla, že mu musíme doma říkat, že má poslouchat paní učitelku. Což říkám, ale jak tu některé z vás píšou, já u toho nejsem, těžko to můžu řešit doma, když nevím, jak to probíhalo. ![]()
Určitě jsem to s paní učitelkou probirala v klidu a řekla jsem jí, že občas ho převedeme na něco jiného a odvratime jeho pozornost. Také mě napadlo, že na sebe upozorňuje. Je pravda, že mám pocit že tady už si učitelka rozdělila děti na oblíbené a ty druhé.
Tak jestli se jedna jen o nejake pretahovani o hracky a klasicke vztekani, tak je vazne spis zvlastni, ze si s tim neporadi ucitelky. I ta po skole by mela umet zakrocit, detem hracky vzit a zaukolovat je jinak. Normalne bych jim rekla, ze samozrejme s nim mluvis a domlouvas mu, at posloucha. Jenze vis co, pokud ony nemaji autoritu, tezko muzes po synovi chtit, aby je poslouchal ![]()
Tak nekric. On pak bude reagovat pouze na kriceni. Pocitej pomalu do tri, kdyz neposlechne prvne a zmen ton hlasu, mluv durazneji, ale bez kriceni.
Mi se to nezda, aby reagovaly uc. hned prvni tyden takhle.
@Anonymní píše:
Holky ona mi řekla, že jinak na děti je hodný, že jim nic nedělá. On má děti rád. Ti jen ten jeden den, se asi přetahoval o hračky, což dělá víc dětí. Doma se vzteká, ale já ho včas zarazim. Rozhodně nemává kolem sebe rukama a je nepříčetný, jak tvrdí paní učitelka. Řekla bych klasické vztekání. Taky mě zarazilo, že první den, co se to stalo, ní řekla, že neví, či s tím. Jsou tam dvě. Ta jedna je mladá po škole a z té rozhodně respekt mít nebude. Ta co to semnou řeší, už děti ma a pracuje tam nějakou dobu. Ano přiznám, že musím už křičet, aby mě poslechl v určitých věcech a ze někdy jsem zoufalá, ale je to asi obdobím. Spíš jsem v rozpacích jak to mám řešit. Ona mi řekla, že mu musíme doma říkat, že má poslouchat paní učitelku. Což říkám, ale jak tu některé z vás píšou, já u toho nejsem, těžko to můžu řešit doma, když nevím, jak to probíhalo.
No tedy promin, ale proc by 3 lete dite nemelo mit respekt z cca 25 lete, byt bezdetne, učitelky??? To nejsou 15 leti pubertaci. Neni přeci jen u vas něco špatně?
Doma se klasický vzteká. Tam prý je nepříčetný a mává okolo sebe rukama atd. Já tohle u něho doma nikdy neviděla. Prý za chvilku je v pohodě, ale že to vztekání je neadekvátní, ze to řekli učitelky i z jiné třídy. Stalo se to na hřišti. Prý už tam nechtěl být, že mu řekla ať sedi a počká a začal se vztekat. Mě se to moc nezdá. Zkusím se vklidu zeptat syna, co mi řekne. Máš pravdu, snažím se nekricet často, ale občas mi to ujede ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Holky potřebuji poradit. Syn 3,5 nastoupil do školky. Teď poslední dobou má vzteklé období, neposlouchá, řve, ječí. Šílené
Jde o to, že první dva dny dobrý a pak to začalo. Jeden den se prý přetahoval o hračky a začal štouchat do děti a zlobil. Další dva dny se prý šíleně vztekal, když mu něco zakázala. Prý byl úplně nepříčetný a i učitelky z jiné třídy řekli, ať mě na to upozorní. Já mu doma domlouvala, že musí poslouchat, on mi to samozřejmě odsouhlasil, ale dnes opět nepříčetné vztekání. Nevím co s ním. Po pravdě už se mi ho tam nechce dávat a poslouchat každý den stížnosti. Nemáte nekdo zkušenosti s takovým chováním a dát radu, co s tím? Musím říct, že jeho chování je šílené, neposlouchá ani v jednoduchých věcech, přijde mi, že má ze mě srandu. Řvaní nepomáhá, domluva také ne a když to přežene a dám mu výchovnou na zadek, tak za 5 minut to jde na novo. Včera už jsem tomu propadla a brečela. Je rád mezi dětmi, do školky se těší. Vůbec mě nenapadlo, že by se tam takto choval. Doma když mu něco zakážu, tak je sice naštvaný, ale nechová se nepříčetné, jak tvrdí ve školce