Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@unuděná píše:
Tak jestli se jedna jen o nejake pretahovani o hracky a klasicke vztekani, tak je vazne spis zvlastni, ze si s tim neporadi ucitelky. I ta po skole by mela umet zakrocit, detem hracky vzit a zaukolovat je jinak. Normalne bych jim rekla, ze samozrejme s nim mluvis a domlouvas mu, at posloucha. Jenze vis co, pokud ony nemaji autoritu, tezko muzes po synovi chtit, aby je poslouchal
Opet, jak nemaji autoritu u triletych deti prvni tyden skolky? Tak bud je dite zvykle poslouchat a nebo si dela, co chce, ale to by si melo nest z domova.
Já bych mu dala čas. Do školky posílala. U nás třeba 'když jsem hodila já.. Tak to byli scény že jsme měla strach jestli na nás někdo nezavolá sociálku. A když odváděl manžel tak syn byl naprosto v pohodě.
@Cuddy jsou určité typy lidí z kterých děti nemají respekt, vidím to i u jiných děti kamarádek, že někoho poslechnou a někoho ne. Slečnu neodsuzují. Vypadá mile, jen mě to napadlo. Tak prosím, hned neutoc.
@Cuddy doma si rozhodně, co chce nedělá. Snažím se řešit situaci a ty mě stále osocujes.
@Machstep je tam spokojený a líbí se mu. Asi máš pravdu, že možná ty jeho záchvaty vzteku jsou o tom, že je najednou bez mámy a potřebuje si zvyknout, že tam jsou pravidla a není jen on komu se musí věnovat. Mě to spíš strašně mrzí. Ona říká, že se vždy vztekne jen jednou. Člověk je pak zklamaný, když vidí jak jiné deti předá a nic k nim neřekne a nebo je pochválí a mě už tři dny po sobě říká to stejné ![]()
@Anonymní píše:
@Machstep je tam spokojený a líbí se mu. Asi máš pravdu, že možná ty jeho záchvaty vzteku jsou o tom, že je najednou bez mámy a potřebuje si zvyknout, že tam jsou pravidla a není jen on komu se musí věnovat. Mě to spíš strašně mrzí. Ona říká, že se vždy vztekne jen jednou. Člověk je pak zklamaný, když vidí jak jiné deti předá a nic k nim neřekne a nebo je pochválí a mě už tři dny po sobě říká to stejné
Já vím, já z toho měla deprese takže bych fakt zkusila tatínka. Školka je ideální průprava
@Machstep tatínek je bohužel vždy dlouho v práci. Uvidím v pondělí, jak to bude probíhat. Děkuji za podporu ![]()
@Anonymní píše:
@Machstep tatínek je bohužel vždy dlouho v práci. Uvidím v pondělí, jak to bude probíhat. Děkuji za podporu
Obrň se! To bude dobrý prostě je to pro něj nový. Jestli ti učitelky sedly a máš z nich dobrý pocit.. Tak je to fakt jen o jeho zvyku
Takový je první syn, ještě v 7.5 letech dokáže vystrihnout takový hysterak, že by jeden nevěřil. A rozhodně není po jeho. Jen je to taková povaha.
A je možné, že učitelky to popisou jinak a přitom doma ti to taky vysekne. Ale člověk v zápalu toho, že se dítě vzteka, tak si některé detaily neuvědomuje.
Jestli umíš anglicky, tak si stáhni knihu Setting limits with your strongwilled child.
@Cuddy píše:
Opet, jak nemaji autoritu u triletych deti prvni tyden skolky? Tak bud je dite zvykle poslouchat a nebo si dela, co chce, ale to by si melo nest z domova.
No, těžko říct. Nepopírám, že dítě by mělo být učeno, že dospělí jsou autorita, speciálně učitelky. Ale nemůžeš popřít, že někdo má autoritu přirozenou a z jiného je cítit, že ani když se na hlavu postaví. U těhle lidí pak stačí malý přešlap, nedůsledné vyřešení nějaké situace, a už se to nabaluje a za chvíli je průšvih na světě. Nechci omílat to o cvičených opičkách, ale těžko bude sebevychovanější dítě poslouchat někoho, kdo neumí udat jasné hranice a pravidla.
@Cuddy píše:
Souhlas. Fakt se mi líbí ty rady, že si mají učitelky poradit (nejsem učitelka). Třeba vím, co umí moje dvouleťačka udělat za scénu a teda říkám upřímně, že bych učitelky litovala, protože s tímhle by si jen tak neporadily. Naštěstí to takhle zkouší jen na mě, jinde na hlídání je zlato, ale samozřejmě uvidíme. A taky je to problém mé výchovy, ne učitelek.
@Anonymní píše:
@Machstep tatínek je bohužel vždy dlouho v práci. Uvidím v pondělí, jak to bude probíhat. Děkuji za podporu
Hele, ale s tím tátou je to dobrá rada. Ať si vezme volno a v pondělí ho odvede on. A vy nemáte zvykaci tyden s rodiči? Tady chodí rodiče první týden s dětmi na dvě hodiny.
Nebo se s učitelkou domluv a v pondělí tam zůstaň a uvidíš. Jestli budeš moct odejít nebo ne.
@Amelie30 Ale prosímtě, máš pocit, že máš nějak neobvyklé dítě? Vztekací scény dělá v určitém období každé dítě, některé se holt válí na zemi a modrá vzteky, jiné jen hází hračkama nebo kope do stromů
Učitelky jsou pedagogicky vzdělané, takže s normálními dětmi by si poradit měly (tím myslím ve smyslu umět jim nastavit hranice, najít způsob, jak je „donutit“ spolupracovat a fungovat v kolektivu). Od toho tam jsou. Není to hlídací služba, ale vždělávací zařízení ![]()
@unuděná myslím, že je normální.
a máš pravdu, s normálními dětmi si učitelky poradí. Ale co my víme, třeba už to u syna zakladatelky překračuje hranice „normálnosti“, čili běžného vztekání a neposlouchání. Zvlášť, když to takto zkonstatovaly i další učitelky. A třeba u nás holky vydrží hodně. Fakt hodně. Pro mě je podstatný vždy první příspěvek, který zakladatel dá. Protože pak už jsou tendence situaci zlehčovat, omlouvat. A to myslím celkově, nic proti zakladatelce. Prostě si myslím, že první příspěvek je nejreálnějším odrazem dané situace.
každopádně budu ráda, když zakladatelka napíše, jak se situace vyvíjí dále.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.