Vzteklý syn- školka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30966
6.9.19 14:45
@unuděná píše:
Tak jestli se jedna jen o nejake pretahovani o hracky a klasicke vztekani, tak je vazne spis zvlastni, ze si s tim neporadi ucitelky. I ta po skole by mela umet zakrocit, detem hracky vzit a zaukolovat je jinak. Normalne bych jim rekla, ze samozrejme s nim mluvis a domlouvas mu, at posloucha. Jenze vis co, pokud ony nemaji autoritu, tezko muzes po synovi chtit, aby je poslouchal :think:

Opet, jak nemaji autoritu u triletych deti prvni tyden skolky? Tak bud je dite zvykle poslouchat a nebo si dela, co chce, ale to by si melo nest z domova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Machstep
6.9.19 14:46

Já bych mu dala čas. Do školky posílala. U nás třeba 'když jsem hodila já.. Tak to byli scény že jsme měla strach jestli na nás někdo nezavolá sociálku. A když odváděl manžel tak syn byl naprosto v pohodě.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.9.19 14:48

@Cuddy jsou určité typy lidí z kterých děti nemají respekt, vidím to i u jiných děti kamarádek, že někoho poslechnou a někoho ne. Slečnu neodsuzují. Vypadá mile, jen mě to napadlo. Tak prosím, hned neutoc.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.9.19 14:50

@Cuddy doma si rozhodně, co chce nedělá. Snažím se řešit situaci a ty mě stále osocujes.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.9.19 14:53

@Machstep je tam spokojený a líbí se mu. Asi máš pravdu, že možná ty jeho záchvaty vzteku jsou o tom, že je najednou bez mámy a potřebuje si zvyknout, že tam jsou pravidla a není jen on komu se musí věnovat. Mě to spíš strašně mrzí. Ona říká, že se vždy vztekne jen jednou. Člověk je pak zklamaný, když vidí jak jiné deti předá a nic k nim neřekne a nebo je pochválí a mě už tři dny po sobě říká to stejné :,(

• Citovat
  • Upravit
Machstep
6.9.19 14:55
@Anonymní píše:
@Machstep je tam spokojený a líbí se mu. Asi máš pravdu, že možná ty jeho záchvaty vzteku jsou o tom, že je najednou bez mámy a potřebuje si zvyknout, že tam jsou pravidla a není jen on komu se musí věnovat. Mě to spíš strašně mrzí. Ona říká, že se vždy vztekne jen jednou. Člověk je pak zklamaný, když vidí jak jiné deti předá a nic k nim neřekne a nebo je pochválí a mě už tři dny po sobě říká to stejné :,(

Já vím, já z toho měla deprese takže bych fakt zkusila tatínka. Školka je ideální průprava

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.9.19 14:56

@Machstep tatínek je bohužel vždy dlouho v práci. Uvidím v pondělí, jak to bude probíhat. Děkuji za podporu :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Machstep
6.9.19 15:01
@Anonymní píše:
@Machstep tatínek je bohužel vždy dlouho v práci. Uvidím v pondělí, jak to bude probíhat. Děkuji za podporu :kytka:

Obrň se! To bude dobrý prostě je to pro něj nový. Jestli ti učitelky sedly a máš z nich dobrý pocit.. Tak je to fakt jen o jeho zvyku

• Citovat
  • Upravit
2621
6.9.19 15:13

Takový je první syn, ještě v 7.5 letech dokáže vystrihnout takový hysterak, že by jeden nevěřil. A rozhodně není po jeho. Jen je to taková povaha.

A je možné, že učitelky to popisou jinak a přitom doma ti to taky vysekne. Ale člověk v zápalu toho, že se dítě vzteka, tak si některé detaily neuvědomuje.

Jestli umíš anglicky, tak si stáhni knihu Setting limits with your strongwilled child.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
6.9.19 15:17
@Cuddy píše:
Opet, jak nemaji autoritu u triletych deti prvni tyden skolky? Tak bud je dite zvykle poslouchat a nebo si dela, co chce, ale to by si melo nest z domova.

No, těžko říct. Nepopírám, že dítě by mělo být učeno, že dospělí jsou autorita, speciálně učitelky. Ale nemůžeš popřít, že někdo má autoritu přirozenou a z jiného je cítit, že ani když se na hlavu postaví. U těhle lidí pak stačí malý přešlap, nedůsledné vyřešení nějaké situace, a už se to nabaluje a za chvíli je průšvih na světě. Nechci omílat to o cvičených opičkách, ale těžko bude sebevychovanější dítě poslouchat někoho, kdo neumí udat jasné hranice a pravidla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4019
6.9.19 15:23
@Cuddy píše:

Souhlas. Fakt se mi líbí ty rady, že si mají učitelky poradit (nejsem učitelka). Třeba vím, co umí moje dvouleťačka udělat za scénu a teda říkám upřímně, že bych učitelky litovala, protože s tímhle by si jen tak neporadily. Naštěstí to takhle zkouší jen na mě, jinde na hlídání je zlato, ale samozřejmě uvidíme. A taky je to problém mé výchovy, ne učitelek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4019
6.9.19 15:26
@Anonymní píše:
@Machstep tatínek je bohužel vždy dlouho v práci. Uvidím v pondělí, jak to bude probíhat. Děkuji za podporu :kytka:

Hele, ale s tím tátou je to dobrá rada. Ať si vezme volno a v pondělí ho odvede on. A vy nemáte zvykaci tyden s rodiči? Tady chodí rodiče první týden s dětmi na dvě hodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4019
6.9.19 15:29

Nebo se s učitelkou domluv a v pondělí tam zůstaň a uvidíš. Jestli budeš moct odejít nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
6.9.19 15:59

@Amelie30 Ale prosímtě, máš pocit, že máš nějak neobvyklé dítě? Vztekací scény dělá v určitém období každé dítě, některé se holt válí na zemi a modrá vzteky, jiné jen hází hračkama nebo kope do stromů :nevim: Učitelky jsou pedagogicky vzdělané, takže s normálními dětmi by si poradit měly (tím myslím ve smyslu umět jim nastavit hranice, najít způsob, jak je „donutit“ spolupracovat a fungovat v kolektivu). Od toho tam jsou. Není to hlídací služba, ale vždělávací zařízení :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4019
6.9.19 16:24

@unuděná myslím, že je normální. :lol: a máš pravdu, s normálními dětmi si učitelky poradí. Ale co my víme, třeba už to u syna zakladatelky překračuje hranice „normálnosti“, čili běžného vztekání a neposlouchání. Zvlášť, když to takto zkonstatovaly i další učitelky. A třeba u nás holky vydrží hodně. Fakt hodně. Pro mě je podstatný vždy první příspěvek, který zakladatel dá. Protože pak už jsou tendence situaci zlehčovat, omlouvat. A to myslím celkově, nic proti zakladatelce. Prostě si myslím, že první příspěvek je nejreálnějším odrazem dané situace. :) každopádně budu ráda, když zakladatelka napíše, jak se situace vyvíjí dále.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin