Wc ve škole

Anonymní
5.9.19 14:27

Wc ve škole

Dobrý den,
Mé dítě (11. Let) nastoupilo do nové školy. Dnes jsem se dozvěděla, že 2 třídy dětí (chlapci i dívky) mají JEDNO společné wc. Neustále se na něj tvoří fronta, je znečištěné :poblion:
Nehledě, že je neskutečné, aby se divky delily s chlapci :nevim:
Nevíte je nějaká legislativa, zákon? Max počet dětí na wc, nutnost oddělit wc podle pohlaví?
Jedná se o soukromou školu.
Předem děkuji za rady

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1229
5.9.19 14:32

Hygienické požadavky na prostory a provoz škol, předškolních zařízení (108/2001 Sb.)
Vyhláška Ministerstva zdravotnictví, kterou se stanoví hygienické požadavky na prostory a provoz škol, předškolních zařízení a některých školských zařízení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
5.9.19 14:34
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
5.9.19 14:38
@Blankaspl píše:
Hygienické požadavky na prostory a provoz škol, předškolních zařízení (108/2001 Sb.)
Vyhláška Ministerstva zdravotnictví, kterou se stanoví hygienické požadavky na prostory a provoz škol, předškolních zařízení a některých školských zařízení.

Toto je již dávno neplatné nařízení vlády. Nyní je v platnosti 465/2016 Sb., toto nařízení novelizovalo 343/2009 Sb. a 141/2005 Sb.. Vycházíme ze 141/2005 Sb. ve znění pozdějších předpisů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.9.19 14:42

@bartsch takže ten odkaz není platný?
Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
23961
5.9.19 14:48

Nevím jak teď, kdysi byly nějaké normy, které určovaly počet WC, umyvadel, atd. podle počtu osob, určitě ti ti poví strejda Kůgl… 8)
Jinak se teď dost mluví o tom, že by měly být hajzlíky společné pro obě pohlaví, to je holt ta rovnoprávnost, třeba ženský budou taky používat pisoáry… :nevim: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
5.9.19 14:49
@Anonymní píše:
@bartsch takže ten odkaz není platný?
Zakladatelka

Můj ano, já odpovídala na to, co psala Blankaspl. V mém odkazu jsou uvedeny i ty změny pozdějších novelizací.
V mém odkazu se podívej na §4a odstavec 2 a Přílohu č. 1..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
5.9.19 14:52
@Anonymní píše:
Dobrý den,
Mé dítě (11. Let) nastoupilo do nové školy. Dnes jsem se dozvěděla, že 2 třídy dětí (chlapci i dívky) mají JEDNO společné wc. Neustále se na něj tvoří fronta, je znečištěné :poblion:
Nehledě, že je neskutečné, aby se divky delily s chlapci :nevim:
Nevíte je nějaká legislativa, zákon? Max počet dětí na wc, nutnost oddělit wc podle pohlaví?
Jedná se o soukromou školu.
Předem děkuji za rady

Udivuje mě, že to zjišťujete až teď vzhledem k tomu, že se jedná o soukromou školu. Myslela jsem, že rodiče tato vzdělávací zařízení volí po zralé úvaze a pečlivém výběru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1207
5.9.19 15:00

Já to čtu čistě ze zvědavosti, ale zarazila mne ta hygienická kabina, vůbec si nevybavuji, že by to za nás bylo. Holky učitelky, to se školy hromadně rekonstruovaly a fakt to tam je? Já bych se poptala doma, ale mám samé chlapečky a ti se kvůli matce zvědavce asi spolužaček ptát nebudou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.9.19 15:02

@hanka.br. Ano. Máš pravdu. Hleděli jsme na jiné věci, bohužel mě nenapadlo procházet wc.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.9.19 15:04

Ano, co je prosím hygienická kabina?
Podle googlu to vypadá jako to veliké wc pro invalidy?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.9.19 15:13

Už na ZŠ od 1tridy mají zvlášť WC kluci/holky.
Jedine snad v MŠ se to neresi

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin