Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Hygienické požadavky na prostory a provoz škol, předškolních zařízení (108/2001 Sb.)
Vyhláška Ministerstva zdravotnictví, kterou se stanoví hygienické požadavky na prostory a provoz škol, předškolních zařízení a některých školských zařízení.
@Blankaspl píše:
Hygienické požadavky na prostory a provoz škol, předškolních zařízení (108/2001 Sb.)
Vyhláška Ministerstva zdravotnictví, kterou se stanoví hygienické požadavky na prostory a provoz škol, předškolních zařízení a některých školských zařízení.
Toto je již dávno neplatné nařízení vlády. Nyní je v platnosti 465/2016 Sb., toto nařízení novelizovalo 343/2009 Sb. a 141/2005 Sb.. Vycházíme ze 141/2005 Sb. ve znění pozdějších předpisů.
Nevím jak teď, kdysi byly nějaké normy, které určovaly počet WC, umyvadel, atd. podle počtu osob, určitě ti ti poví strejda Kůgl… ![]()
Jinak se teď dost mluví o tom, že by měly být hajzlíky společné pro obě pohlaví, to je holt ta rovnoprávnost, třeba ženský budou taky používat pisoáry…
![]()
@Anonymní píše:
@bartsch takže ten odkaz není platný?
Zakladatelka
Můj ano, já odpovídala na to, co psala Blankaspl. V mém odkazu jsou uvedeny i ty změny pozdějších novelizací.
V mém odkazu se podívej na §4a odstavec 2 a Přílohu č. 1..
@Anonymní píše:
Dobrý den,
Mé dítě (11. Let) nastoupilo do nové školy. Dnes jsem se dozvěděla, že 2 třídy dětí (chlapci i dívky) mají JEDNO společné wc. Neustále se na něj tvoří fronta, je znečištěné
Nehledě, že je neskutečné, aby se divky delily s chlapci
Nevíte je nějaká legislativa, zákon? Max počet dětí na wc, nutnost oddělit wc podle pohlaví?
Jedná se o soukromou školu.
Předem děkuji za rady
Udivuje mě, že to zjišťujete až teď vzhledem k tomu, že se jedná o soukromou školu. Myslela jsem, že rodiče tato vzdělávací zařízení volí po zralé úvaze a pečlivém výběru.
Já to čtu čistě ze zvědavosti, ale zarazila mne ta hygienická kabina, vůbec si nevybavuji, že by to za nás bylo. Holky učitelky, to se školy hromadně rekonstruovaly a fakt to tam je? Já bych se poptala doma, ale mám samé chlapečky a ti se kvůli matce zvědavce asi spolužaček ptát nebudou.
@hanka.br. Ano. Máš pravdu. Hleděli jsme na jiné věci, bohužel mě nenapadlo procházet wc.
Ano, co je prosím hygienická kabina?
Podle googlu to vypadá jako to veliké wc pro invalidy?
Už na ZŠ od 1tridy mají zvlášť WC kluci/holky.
Jedine snad v MŠ se to neresi
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Dobrý den,

Mé dítě (11. Let) nastoupilo do nové školy. Dnes jsem se dozvěděla, že 2 třídy dětí (chlapci i dívky) mají JEDNO společné wc. Neustále se na něj tvoří fronta, je znečištěné
Nehledě, že je neskutečné, aby se divky delily s chlapci
Nevíte je nějaká legislativa, zákon? Max počet dětí na wc, nutnost oddělit wc podle pohlaví?
Jedná se o soukromou školu.
Předem děkuji za rady